Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy alergia na bialko jajka kurzego mija Proszę wejdźcie

Polecane posty

Gość gość

witajcie. Wczoraj podałam mojej rocznej corce po raz pierwszy jajko sadzone. Od razu po zjedzeniu miała czerwona skórę (nie wysypke tylko jakby poparzona). Podałam jej syrop antyhistaminowy i przeszlo po godzinie. Córka juz od kilku miesięcy je żółtko wiec to byla chyba alergia na bialko. Czy to znaczy, że ona nigdy nie będzie mogła go jesc czy np. za kilka tygodni/miesięcy moge spróbowac podac?

Gość gość
przepraszam, że bez znaków interpunkcyjnych w temacie, ale nie chcialo przejśc

Gość gość
Moja corka kiedys reagowala na bialko mleka i jajka kurzego, teraz ma rok i przeszlo. A miala wysypki.

Gość hania77
Przez jakiś czas najlepiej byłoby nie podawać jej jajek skoro na nie jest uczulona. W tym czasie dobrze byłoby podawać probiotyk np. latopic dla alergików żeby postymulować układ pokarmowy i immunologiczny. Za jakiś czas można zrobić próbe i zobaczyć co się będzie działo

Gość gość
moja córka tez wyrosła z alergii na białko. ale póki co warto odstawić alergen. tez dostawała latopic, żeby uszczelnić układ pokarmowy i zapobiec rozwojowi alergii.

Gość gość
jajko sadzone roczniakowi...:/

Gość gość
mój syn ma ponad 2 lata a wciąż nie może jesc białka kurzego.daje mu jajka od przepiorki.alergia na białko jest spowodowana niestety przez szczepienia.hoduja wirusy na białku kurzym i taki mamy efekt.zreszta na ulotkach szczepionek jest napisane,ze mogą powodować alergie.

Gość gość
a co złego z jajku sadzonym dla roczniaka? moje też jadły. Moje córki miały alergię na białka mleka krowiego, robiłam prowokacje co ok.3 miesiące.Latopic też podawałam/ 2 razy po 3 m-ce/.W drugim roku życia "wyrosły" z tej alergii.Uważaj jeszcze na szczepionki-bo chyba niektóre są robione na kurzym białku.