Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domcia741

boli mnie zab ktory jest wyleczony

Polecane posty

Gość domcia741

Dentystka leczyla mi dlugo zeba, to bylo pare wizyt, poniewaz mialam mocno zepsutego zeba. Za kazdym razem dawala lekarstwo. Nie bylo to leczenie kanalowe, bo chciala tego uniknac wiec ostatni raz dała mi lekarstwo ktore nosilam z rok czasu. Na ostatniej wizycie z tego co sie orientuje to jak borowala to dotykala miazgi. Jak juz wyczyscila zalozyla plombe. Po okolo miesiacu od plombowania zab zaczal mnie bolec, boli caly czas umiarkowanie mocno, niezaleznie od tego jakie jem pokarmy, aczkolwiek zaczyna bolec najczesciej jak cos zjem, a moze byc to nawet niewielka ilosc posilku. Czy mogly do tego zeba wtargnąć bakterie??

Gość gość
mam identyczny problem, co gorsza z dwoma zębami już mam dość lekarz upiera się na kanałowe leczenie, mnie nie stać, chce wyrwać to się nie godzi a ja od pół roku chodzę z bólem zębów :(

Gość gość
Niestety, pozostaje tylko kanałowe. Mojej córce też tak leczyła dentystka i w końcu założyła plombe ale zaznaczyła, że jeśli będzie bolał konieczne będzie kanałowe gdyż próchnica "otarła się" o kanał i dzieli je tylko cieniutka błona z komórek. Na szczęście już 4 lata minęło i nic się nie dzieje...

Gość gość
lekarz raczej nie może się nie godzić, jak chcesz koniecznie wyrwać to idź do innego choć ja też jakby się dało to ratowałbym zęba i leczył kanałowo, jak Cię nie stać pożycz lub znajdź tańszego dentystę ale jak wyrwiesz to możesz potem żalować