Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kustanka

28 lat to stara panna

Polecane posty

Gość Kustanka

Mam 28. Jak wynika z Waszych doświadczeń i Waszych znajomych, czy w tym wieku można jeszcze kogoś poznać?

Gość gość
mam 30 lat, związek paroletni, brak nadziei na oświadczyny ... więc nie wiem co gorsze w sumie może bym chciała teraz spróbować od nowa, też jestem ciekawa na kogo mam szanse? czy są normalni kawalerowie w tym wieku?:)

Gość gość
Mozna. Ja wtedy poznałam obecnego męza. Jest młodszy ode mnie o 4lata wiec nie było sensu poznawać go wcześniej.

Gość gość
no właśnie chyba można liczyć na młodszego gościa... bo starsi to albo dziwni albo już żonaci albo z odzysku

Gość Kustanka
A w sumie to może być i młodszy :) A Wasi znajomi? Byli jeszcze jacyś wolni w tym wieku?

Gość gość
Czym bliżej 30 tki tym więcej kawalerów dziwaków. Szukaj młodszego i się nie zastanawiaj, a tematu wieku nie poruszaj :)

Gość gość
ja mam znajomego rocznik 83 wolnego ale on ma swój świat a tak poza to nikogo nie znam znam owszem ludzi w parach ale bez ślubu to tutaj pojawia się nadzieja ( koniec związku - wiadomo nikomu się nie życzy, ale na takiej zasadzie)

Gość gość
Druga grupa 30 latkow to rozwodnicy i byli konkubenci, szkoda czasu na takich.

Gość Zocha samochaaa
A ja mam 36 I jestem singlem. Poznalam faceta lat 42, hiszpan, wolny, bez dzieci, ustawiony I tylko gdybym sie zdecydowala, to wychodze za maz......zakochany we mnie po uszy....I co? Stara rura tez jest atrakcyjna. Tylko chyba w tej PL I bolku wschodnim oraz u arabow kobieta po 25 roku zycia to stara rura. Tkwiacym w wieletnim zwiazku bez przyszlosci radze rzucic dziadow I poszukac sobie kogos, kto wie czego kobieta oczekuje....

Gość Kustanka
Swoją drogą patrzcie ile zmienia to kilka lat. 22 znajdziesz, a 6 lat później już nie... :/

Gość gość
nie stara rura 36 mieszkając w Polsce stara rura ma całkowitą rację!:)

Ja poznałam mojego mając trochę ponad 26, on prawie 30. Wcześniej oczywiście wielkie miłości- na które jak w tej chwili spojrzą to śmiać mi się chce. Lepiej poczekać i znaleźć kogoś na miarę swoich oczekiwań, niż męczyć się z pierwszym lepszym baranem.

Gość Yeti ona
Myślę, że nie, ja mam 25 i moi znajomi rówieśnicy i trochę starsi jeszcze się nie żenią, a mam np. znajomych para ona 24 on 31 i nie uważam go za starego kawalera

"no właśnie chyba można liczyć na młodszego gościa... bo starsi to albo dziwni albo już żonaci albo z odzysku" "Czym bliżej 30 tki tym więcej kawalerów dziwaków. Szukaj młodszego i się nie zastanawiaj, a tematu wieku nie poruszaj" ale panna blisko 30stki czy już po to jej się nie przez nieszczęśliwy splot wydarzeń jest sama? na pewno nie jest dziwakiem(nie mylić z d****ą), tylko tak się nieszczęśliwie w życiu ułożyło. facet to pewnie jakiś odpad, bo przecież wszyscy najlepsi po 30stce to już dawno w sieci wyłapani. :D

Gość Kustanka
Yeti masz kogoś?

Gość gość
Facetów jest mniej, a baby teraz cwane i co lepszych wczesnie wyłapują :)

Gość gość
poznałam męża mając 27 lat co to w ogóle znaczy stara panna ? dziś ludzie żyją bez ślubów, bez dzieci itp. a ty się jakimiś konwenansami sprzed stu lat przejmujesz ? czy jest jakiś obowiązek posiadania rodziny ? co z tego że wszystkie wychodzą za mąż i rodzą dzieciaki skoro ileś z nich po kilku latach się rozwodzi a około 50tki co druga jest wdową ? kobiety statystycznie żyją o 10 lat dłużej niż faceci więc tak czy siak na jakimś etapie życia są skazane na bycie singielkami, co to za różnica czy jesteś singielką mając 27 lat czy 57 ?

Gość Kustanka
Dziękuję, pocieszyłaś mnie bardzo tą wypowiedzią!

Gość gość 30 lat
dresiasz z kasą dziwni Ci co są wolni - pisałam o takich co w żadnych związkach nie byli sama byłam z takim 31 latkiem co nikogo nie miał wcześniej, dziwak - pozostał niesmak, i jedynie tyle mogę o nim powiedzieć ale np. wolni bo rozpadł im się związek po paru latach to co innego

Gość Kustanka
W sumie to mój brat jest wolny, ma 29 lat, rozstał się z dziewczyną po 8 latach. I mój chłopak będzie wolny, a ma 26 i pół. Więc są tacy z odzysku...

to pisz od razu o co Ci chodzi w jednej wypowiedzi, a nie jak Sienkiewicz rozbijasz na trzy powieści... co innego 30sto letni prawiczek, a co innego normalny singiel po 30stce.

Gość gość
jest to możliwe, ale będzie Ci trudniej niż młodszym koleżankom

Gość gość
Według mnie bardziej pasuje określenie młoda kobieta niż stara panna :)

Gość gość
ja mam właśnie 28 i właściwie już tracę nadzieje, pewnie kolejne 30 lat spędze sama; w moim otoczeniu zawsze przeważały kobiety - liceum, 2 kierunki studiów, praca. Jak już trafił się jakiś facet, z którym się dogadywałam i mi się podobał to był zajęty. Już nawet nie wiem gdzie miałabym szukać - na kursach, szkoleniach,w muzeach, kinach albo znowu same baby albo parki. Co do rady żeby szukać młodszych - tacy w wieku 24 - 27 też są w większosci w związkach z równolatkami albo młodszymi

Gość Kustanka
Na mecz piłki nożnej? A samej to nie obciach?

Gość gość
Autorko :) obciach to w ogóle oglądać polska kopaną, bo piłką ciężko to nazwać. Np. lubię piłkę nożna od czasu do czasu, mecz na dobrym poziomie Poza tym faceci mają też inne zainteresowania niż piłka.

Wyjedz z PL a poczujesz sie mlodo I bedziesz mogla przebierac. Swiat sie nie konczy na zasciankowej Polsce, gdzie kazdej kobiecie patrzy sie w metryke I po niej sie ocenia