Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na własny biznes mama dwójki dzieci

Polecane posty

Gość gość

starsze ma 3 lata, młodsze 4miesiącą. nie chcę wracać do pracy. pomyślałam o jakimś sklepie internetowym z moimi wypiekami, np. ciasta, bigos w sloiku, itp. tylko czy to się sprawdzi??

Gość gość
Musiałabyś mieć legalną dzialalność a to wiąże się z sanepidem itp. Może być ciężko o zgodę na robienie takich rzeczy w domu.musiałabyś sprawdzić jak to wygląda od strony prawnej. A czy cieszyłoby się to zainteresowaniem? Nie mam pojęcia...

Gość gość
chcesz przez internet sprzedawać bigos w słoiku? Rozumiem, że chcesz zarobić nie wychodząc z domu, ale to już przesada ;-(

Gość gość
Ze sklepem sporo problemów, jak by Ci się rozchulał musisz być dyspozycyjna lub kogoś stale do pomocy. Może lepiej dać ogłoszenie, że robisz takie rzeczy, taki domowy catering, bez rejestracji firmy.

Gość gość
mysle,ze jest cale grono osob,ktore cos takiego kupi,glownie na przyjecia.jakbys jeszcze do tego dolaczyla catering to masz sukces murowany..ale wlasnie sanepid,to jest najwiekszy problem z przetwarzaniem jedzenia.

Gość gość
I co kupie u ciebie jeden bigos w sloiku za powiedzmy 10 zl i co jeszcze ma placic za przesylke? To razem porcja bigosu gdzie w kazdej knajpie mozna kupic kosztuje 7zl to kupujacy bedzie musial zaplacic ok 20zl i dopstanie go za 3 dni? ;/

Gość gość
nie jest to niemożliwe ale nie szukaj odpowiedzi na cafe a już tego że ktoś Ci podpowie co masz zrobić. Ja też jestem matką która podjęła decyzję o działalności która pozwala mi opiekować się dziećmi w domu, nie mam z tego kokosów ale najniższa krajowa jest w moim mieście i tak niewiele więcej bym zarobiła na etacie z pracą na 2 zmiany i pracującymi sobotami - do tego musiałabym opłacić opiekunkę do młodszego więc wyszłabym na tym jak Zabłocki na mydle A tak wyrabiam się rano zanim dzieci wstaną wieczorami a czasem nawet przy dzieciakach bo umieją się zabawić na godzinkę czy dwie. Starsza idzie od września do przedszkola na 5 godzin więc będzie jeszcze łatwiej.