Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie okłady na zapalenie krtani

Polecane posty

Gość gość

Witam, jak w temacie jakie okłady będą najlepsze na zapalenie krtani ciepłe czy zimne? Mam przekrwioną i obrzękniętą śluzówkę, więc chyba lepsze byłyby zimne. Sama nie wiem. Nie chcę sobie zaszkodzić. Ktoś może wie?

Gość karvovsky
znalazłem, że według zaleceń ciepłe, ale mi ulgę przynoszą zimne i zmniejsza się ból, natomiast ciepłe, albo przykrycie szyi kołdrą w nocy powoduje dodatkowy obrzęk całej szyi i rozrywający ból, na który nie działają leki przeciwbólowe. Tu jednak powinien wypowiedzieć się chyba laryngolog.

Gość gość
Polecam kompresy Flex polska marka i polska jakość, nie są to chińskie jednorazowe okłady w cienkiej osłonce.

Gość gość
Na pewno nie wygrzewać. Nie smarowac szyi i klatki piersoowej żadnymi vicami czy spirytusem. Można bardzo zaszkodzić. Zwłaszcza u dziecka

Gość gość

Wygodnie mi się inhaluje przez Novama Familino Pro. Moim zdaniem w przypadku inhalatorów pneumatycznych to najlepszy możliwy wybór. Gwarancja jest wieczysta, także jest nadzieja że nam faktycznie posłuży przez długie lata, a może jeszcze dzieci dostaną w spadku ;>

Gość adamm

Mamy w domu kompresy Flex już prawie rok i wszystko jest z nimi w porządku. W tym sensie, że żel ładnie trzyma temperaturę, nie ma takiej sytuacji że po 5-10 minutach okładu taki kompres nie jest już ani zimny ani ciepły tylko letni. A wiem od znajomych że mają podobne problemy ze swoimi kompresami żelowymi.

Gość amanda

Kupiłam już kilka miesięcy temu wszystkie cztery kompresy Flex (w czterech różnych rozmiarach) i przydają się zaskakująco często. Zimny okład poza tym że zbija gorączkę to też świetnie koi mocny ból zęba, a ciepły z kolei idealnie sprawdza się przy bólach menstruacyjnych i generalnie bólach brzucha.

Gość anna

Warto mieć chociaż jeden kompres żelowy Flex w domu. Super rzecz żeby schłodzić czoło podczas wysokiej gorączki, ale też można taki okład szybko zrobić na ciepło w mikrofali. Ciepłe okłady są skuteczne przy chronicznym bólu.

Gość mik

Zdaje się, że na rynku inhalatorów znajdziemy obecnie sporo różnych sprzętów tworzonych z myślą o dzieciach jak model Baby od Sanity więc jak będziesz chciał to zerknij sobie do oferty tej marki i zobacz ten model, myślę że to sensowna propozycja.

Gość anna
Dnia 10.06.2019 o 13:58, Gość anna napisał:

Warto mieć chociaż jeden kompres żelowy Flex w domu. Super rzecz żeby schłodzić czoło podczas wysokiej gorączki, ale też można taki okład szybko zrobić na ciepło w mikrofali. Ciepłe okłady są skuteczne przy chronicznym bólu.

Polecam te kompresy