Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedługo w Polsce będą same Julie Wiktorie Jakuby Leny Amelie

Polecane posty

Gość gość

Z tego co widzę, to w tym owczym pędzie połowa dzieci nazywa się już tak samo. Do worka mozna dorzucić Oliwkę, Szymona, Zuzanne. Już teraz w klasach są po trzy Oliwki, trzy Julie, cztery Jakuby :O

Gość skandaaaaall
A masz jakiś problem? Moja curka ma na imię Oliwia i to jest orginalne imie rzadnej innej nie znam

Gość gość
curka? a może kocurka ? :O

Gość gość
Skandal to jest jak widzę błędy typu " curka" i "rzadnej"

Gość gość
ja mojej córeczce dam Kleopatra

Gość gość
też mnie to rozpierdala. ja nawet gdyby któreś z tych imion mi się podobało to już bym tak nie nazwała. a ludzie jeden za drugim to samo i 15 len i oliwii w klasie.

Gość gość
może ludzie myślą że tak trzeba skoro wszyscy tak nazywają to tak musi być :D

Gość gość
U mnie w rodzinie jest 4 Dawidow,masakra:/

Gość Kaaasiaaaaaaaaaal
Przepraszam bardzo, ale Lena jest pięknym i rzadkim imieniem i w klasie mojej córki jest tylko jeszcze jedna, za to są trzy Julie, więc akurat Lena nie jest tak często. Wiem, że jest klasa, gdzi nie ma żadnej Leny, więc nie wrzucajcie jej do tego worka!!!

Gość gość
no i powiedz czy to jest mądre...

Gość skandaaaaall
szybko pisałam i z tąd te błędy, nie macie się do czego przyczepić?

Gość gość
moja córka ma na imię Amelia:)i co mam poradzić na to ,że akurat zaraz po tym jak Ją urodziłam,nastała moda na to imię:Pkiedy ja je wybierałam,było jeszcze rzadko spotykane.

Gość maaaaaaaaaala
Amelia stała się sławna po tym filmie :P

Gość gość
W przedszkolu mojej corki jest w grupie 6 dziewczynek o imieniu Julia. I tylko jedna moja Ada:D

Gość gość
wasi rodzice tez nie wykazywali sie duza oryginalnoscia nazywajac co drugie dziecko kasia albo asia

Gość maaaaaaaaaala
W klasie mojej kuzynki na 21 dzieci są 4 Julie, trzy Wiktorie, dwóch Jakubów, czy jakoś tak, masakra jakaś. Ciągle trzeba te dzieci po nazwiskach wołać, bo nie wiadomo o kogo chodzi :D

Gość gość
mi się Artur podoba, bo ze słodyczami mi się kojarzy (ta firma ciastkowa) ;)

Gość gość
Nazwij swoje dziecko jak chcesz ,a imiona NIE twoich dzieci-zostaw w spokoju!

Gość gość
a ja wolę tradycyjne- marysia, zosia, hania itd

Gość gość
chlamydia to ładne imię przecież

Gość gościówa a co
Kaaasiaaaaaaaaaal: "Przepraszam bardzo, ale Lena jest pięknym i rzadkim imieniem i w klasie mojej córki jest tylko jeszcze jedna, za to są trzy Julie, więc akurat Lena nie jest tak często. Wiem, że jest klasa, gdzi nie ma żadnej Leny, więc nie wrzucajcie jej do tego worka!!!" >> Ja akurat nie wrzucam do jednego worka, ale... 15 lat temu dałam mojej córce na imię Julia, wtedy było ono bardzo rzadkie, niektórzy nawet mówili, że staromodnie dziecko nazywam... Dzisiaj dziewczynek o imieniu Julia jest od zasrania, aż se pluje w brodę, że tak dziecku na imię dałam. Gdzie nie rzucisz kamieniem, tam Julka wrzeszczy. Len jest nieco mniej, ale kwestia czasu, jak będzie to samo, co z Julkami. Wrzaśniesz "Lena!" i wszystkie kobiety/dziewczyny na ulicy oglądać się będą. Imię Lena robi się okrutnie pospolite, ja znam już 7 Len (córki znajomych), a Julek to chyba już nie zliczę.

Gość gość
u mnie w klasie byly 3 Moniki, 2 Agi, tak więc jest to zjawisko znane od dawna. Nic nowego autorko nie odkrylas

Zauważam pewne przegięcia w obie strony jedni chcą być "zachodni' stąd te Allanki,Jessiki z drugiej inni nazywają dzieci-Gniewosz,Wit Brakuje miejsca dla takich imion jak np Danusia,Krysia,Tomasz taka moja refleksja

Gość gościówa a co
nieogryzek, brakuje ci miejsca na Danusia i Krysia? No jasne, zawsze może brakować Pelagii, Gieni, Kazi, Kunegundy, nie mówię o modzie na Alanków i Jessiki, ale czasem imieniem można dziecko skrzywdzić. Mam koleżankę, która ma na imię Kazimiera... jak ta biedna kobiecina się od zawsze wstydziła imienia, to głowa mała, wołaliśmy na nią Kasia, zamiast Kazia.

Gość gość
A ja mam Lenę i jak na razie jest jedyną dziewczynką w moim otoczeniu jaką znam, a znam wiele dzieci bo pracuję w szkole. Na listach przedszkolnych też jest jedna, więc jednak z tą popularnością nie do końca się zgodzę. Podejrzewam, że wiele zależy od regionu Polski, u nas na wschodzie raczej nie są "modne" wschodnie imiona, jakiś kompleks chyba ludziom karze nazywać po amerykańsku ;-) Alanków znam wielu, Oskarków, Nikol... Znajomi z W-wy mówią, że Lenki i Ninki są teraz modne, podobnie jak Franki i Szymonki. Julki już się wyczerpały, teraz jest ich dużo w klasach 2-3, a w klasach 5-6 mamy po 5-6 Aleksander ;-)

Gość gościówa a co
Zobaczysz ile Lenek wysypie się za kolejne 2 - 3 lata, nie będziesz taka pewna, że to nie tak do końca z tą modą ;)

Gość gościówa a co
Jaki tam Jan... Zdzisiu :D

Gość gość
Ja pamiętam koleżankę Izoldę :D

Gość gość
Wiecie co jest dziwne: prawie każdy rodzic mówi, że nie kieruje się modą przy wyborze imienia i nie chce dać pospolitego - nikt nie mówi "daję Julka bo jest dużo Julek", a jednak co parę lat jest jakoś wszystkim na hurra podoba się jedno imię: w latach osiemdziesiątych np. Marcin, Agnieszka, Monika, nieco później Mateusz, Wiktoria, teraz Jakub i Julka.