Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zwrócic jej uwagę

jak zwrócic uwage koleżance z pracy

Polecane posty

Gość jak zwrócic jej uwagę

chodzi o jedną koleżankę z pracy i jej zachowanie podczas przerwy śniadaniowej. Ta koleżanka podczas jedzenia zachowuje się tak okropnie że nie mogę na nia patrzeć ( nie tylko ja ) nie lubie gdy siada obok mnie a jeszcze bardziej gdy siada naprzeciwko mnie. Je z otwarta buzią jakoś tak, że widać całą zawartość jej ust i tak, że chyba połyka wszystko w całości, a po chwili okropnie kasze, krztusi się. Nie zasłania przy tym ust i juz nie raz kawałki jedzenia z jej ust wylądowały na kimś kto siedzi naprzeciwko niej. widok okropny az odechciewa sie wszystkim jeść. Już kilka razy zwracalismy jej uwagę, że ma jeść z zamkniętą buzia i ma zasłaniać usta gdy kaszle, ale jak widac na nic sie to zdało. Chamska nie chcę być ale czy tylko chamsko zwracając jej uwage mogę coś zdziałać?

Gość gość
Jesli delikatnie nie dziala to tylko chamsko

Gość autorka autorka autorka
poprzednik ma racje. Jeżeli delikatnie nie działą to trzeba byc chamskim. Powiedz, że jeżeli nie zacznie jeśc normalnie to nikt nie bedzie chciał z nia siedzieć albo że ma jeść osobno w takim razie

Gość gość
Postaw przed nią lustro.

Gość gość
Wyjdziesz na chamkę, należy ją wziąć na bok i powiedzieć grzecznie i dokładnie o co chodzi, a nie tak mimo chodem jak się zakrztusi ''zasłaniaj usta'', to może do niej nie trafiać że macie z tym problem. Widocznie jej nikt nie nauczył jak należy jeść, więc najpierw trzeba to delikatnie wyjaśnić.

Gość gość
trzeba w prost: np. po takiej akcji wstać od stolika i powiedzieć: słuchaj prosiłam cię już abyś jadła (i kaszlała) z zamkniętymi ustami, mi to przeszkadza więc się przesiadam, i wtedy wstać i się przesiąść. Jak wszyscy tak zaczną robić to albo się ogarnie albo zacznie siadać sama przy stoliku.