Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Selepele

Puścilibyście 14 latke samą nad jezioro

Polecane posty

Gość gość
trzeba byc rodzicem debilem, zeby w wakacje zabraniac dziecku wypadu ze znajomymi haha co ona bedzie wspominac z dziecinstwa skoro nawet w wakacje ma siedziec w domu ia gapic sie w tv ? narzekacie, ze mlodziez siedz i gapi sie w kompa teraz tylko a sami do tego doprowadzacie, jej kolezanki beda obgadywac wypad, wspominac, smiac sie a ona bedzie siedziec ze lzami w oczach zarowno teraz w domu jak potem przy znajomych. nierozumiem jak mozna tak swiadomie krzywdzic wlasne dziecko? zastanow sie..

Gość NatkaSalatka
To zalezy czy Twoja corka umie plywac i czy jest osoba odpowiedzialna. Mimo to, nie przypominam sobie, zeby moja mama puszczala mnie sama nad jezioro w wieku 14 lat. Dopiero w wieku 15 lat moglam sama jezdzic. Zaufanie zaufaniem, ale ostroznosci nigdy za wiele.

Dlatego że jestem rodzicem nie odważył bym się puścić dziecko bez opieki.Tyle sie słyszy o wypadkach, utonięciach.

Gość gość
ja miałam 17 lat i mnie rodzice nie puścili na wyjazd ze znajomymi, a co dopiero 14?!

Gość NatkaSalatka
Moim zdaniem nie jest to krzywdzenie dziecka, raczej troska o nie. 14-latka to jeszcze dziecko, ktoremu czesto moze wpasc cos glupiego do glowy. Doskonale wiem, jak to jest, kiedy rodzice na cos nie pozwalaja, a wszyscy inni moga - sama mam dopiero 17 lat. Ale rozwiazaniem mogloby byc to, ze pojedziecie razem z corka - ewentualnie dojedziecie. Rozbijecie sie obok na plazy i bedziesz mogla od czasu do czasu spogladac na corke.

Gość gość
co za bdzury nie wierze w to po prostu, jechac z nia haha Ty sobie wyobrazasz w ogole jak ona sie bedzie czula? co myslisz, ze inni rodzice (wszyscy Ci ktorzy sie zgodzili) nie kochaja dzieci i sa patologia? nie! sa normalnymi rodzicami, ktorzy nie sraja w majtki jak dziecko sie przewroci! jak ma sie normalny kontakt z dzieckiem to mowisz i ono wie jakie sa zagrozenie, ze do wody nie wchodzi, jedynie pomoczyc sobie nozki! zreszta dzis jest tam pelno ludzi wiec spokojnie nie bedzie sama na bezludniej wyspie, ma kolezanki- wlos jej z glowy nie spadnie, dziewczynki zreszta sa bardziej ostrozne i rozwazne od chlopakow smarkaczy, i nie beda wymyslac zabaw w stylu kto skoczy na glowke.

Gość NatkaSalatka
Jedynie pomoczyc nozki? Hahaa, tutaj mnie rozsmieszylas/es. Watpie, ze tak mloda osoba powstrzyma sie, zeby nie wejsc do wody i plywac. Zwlaszcza, kiedy jest z kolezankami a rodzice sa daleko. I tu nie chodzi o sranie w majtki, kiedy dziecko sie przewroci. Czytasz gazety? No to na pewno wiesz tez ile jest w tym roku osob, ktore sie utopily. Nad jeziorem wystarczy, ze ktos przeceni swoje mozliwosci, wyplynie kawalek dalej a z powrotem do brzegu bedzie miala problemy. I watpie, zeby kolezanki jej wtedy pomogly. No chyba, ze ukonczyly kurs ratowniczy.

Gość gość
oprocz czytania gazet jeżdze tez srednio 1 na tydzien nad pobliskie jezioro i widze pelno grupek bawiacych sie dzieciakow i o zgrozo wszystkie zyja i zadne sie nie utopilo! Wystarczy porozmawiac ze swoim dzieckiem jak z czlowiekiem! Bo to jest czlowiek! Pytam zatem kim sa rodzice tych dziewczynek, ktorzy sie zgodzili? nieodpowiedzialnymi rodzicami? wyslijcie na nich opieke spoleczna w takim razie

Ja mogę nawet patologią być .Wychowaliśmy dwoje dzieci bez nadmiernego srania się o nie i żyją mają się dobrze . Samodzielności to same by się nie nauczyły .

Gość iczki90
wydaje mi się, że 14 lat to jeszcze za mało, żeby jechała sama z koleżankami.

Gość gość
Jeśli uważasz córkę za osobę odpowiedzialna to jej pozwól i już. Jeśli nie to wytłumacz jej dlaczego obawiasz się jej pozwolić i jakie są zagrożenia. Jeśli znasz jej koleżanki , wiesz jakie ma towarzystwo to dlaczego nie? Ja w wieku Twojej córki pije spam pod namiot na tydzień ze znajomymi. I choć mama myślała najgorsze to nic złego się nie stało. Zaufaj dziecku, sama znasz je najlepiej :)

Gość marcin29wwa
Ja bym puścił. Lepiej mieć z córką dobry kontakt to nie odwali głupoty.inaczej następnym razem zamiast do szkoły pójdzie na wagary.

Gość KataRuzze
pamiętam że u mnie w wieku 14-15 lat też zaczeły się samodzielne wypady nad jezioro z koleżankami. Prosiłam mamę za wszelką cenę, żeby mnie pusciła, a ona zapierała się że nie. Sama urodziła mnie mając 18 lat i chyba bała się, że będę tak samo nieodpowiedzialna albo nie wiem co, w kazdym razie nie zgadzała się żebym chodziła. A w tym wieku wiadomo zaczynają się pierwsze miłości, był taki chłopak który mi się podobał a ja jemu i mimo zakazów mamy chodzilam nad to jezioro. W domu mówiłam, że idę do koleżanki i będę u niej. a w tajemnicy we dwie albo 3 umawiałysmy się z tymi kolegami nad jezioro i szłysmy. Nie było daleko bo jakies 3 km więc chodzilsmy na piechotę. I głupotą jest to że bysmy sie potopiły, czy coś, bo my tam nawet nie pływałysmy. Szło się posiedziec na kocu poopalac ew troche do wody, poflirtowac z chłopakami. Nic złego. Ale gdybym nie chodziła to wypadłabym z towarzystwa, bo moim kolezankom mamy pozwalały chodzic tylko mi nie, dlatego uciekałam po kryjomu. Mogła mi pozwalac wtedy chodziłabym na legalu bo i tak nic złego nie robiła, ale ona była zawzięta więc tez robiłam po swojemu. teraz juz mam 25 lat i nie żałuje bo młoda dziewczyna która siedzi całe dnie w domu i nawet w wakacje nie moze nigdzie wyjsc wypada z obiegu i pózniej nawet nie ma o czym rozmawiac z koleżankami

Gość gość
ja to chyba bym nie pozwoliła pamiętam jak moja mama mi pozwalala i pamiętam co się tam działo nad jeziorem chłopaki bez wyobraźni wrzucali do wody dziewczyny na siłę to było 15 lat temu a teraz to co się słyszy na świecie to masakra jakąś ! Nie miałabym na tyle odwagi żeby puścić 14 latke