Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje zycie to wegetacjaa

Polecane posty

Gość gość

mam pewne elementy fobii społecznej(drżenie rak i ciała w pewnych sytuacjach społeczny ).niby chodzę do pracy,wychodzę do sklepów ale życie przecieka mi miiedzy palcami. właśnie kończy mi się urlop który spędziłam w domu głównie przy tv i kompie, jestem samotna mimo 37 lat. moje życie to taka wegetacja, unikanie sytuacji wywołujących drżenie smutas.gif nie mam nawet z kim wyjsc na spacer:-(

Gość Gieniek w gomaczkach
37 lat na co Ty czekasz? Hajtaj się jak najszybciej!

Gość zaklepuje
Na ile oceniasz swoją twarz w skali 1-10? R*****aś? :classic_cool:

Gość aaii
przybij 5. tez wegetuje, chociaz mam inna sytuacje. Zyje za granica juz 7 rok, a jest mi coraz ciezej a nie latwiej

Gość gość
zaklepuje--a co tu uroda ma do rzeczy? jestem ladna (chociaz ja mam swoje kompleksy)

Gość gość
dlaczego masz ta fobie ? taka sie urodzilas ? czy jest to zwiazane z jakimis sytuacjami ?

Gość gość
hmm mysle ze wiele czynnikow sie zlozylo. ogolnie z natury jestem niesmaiala, w szkole bylam kozlem ofiarnym plus nieciekawa sytuacja w rodzinie

Gość gość
czy do tej pory ani razu nie zakochałaś się z wzajemnością?

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
ja mam to samo,ale jestem w gorszej sytuacji bo jestem wegetujacym pasozytem....nie pracuję,nawet nie mam zadnej odskoczni. cale dnie wegeteacja.:( mam 25 lat i zadnych perspektyw. depresja ,fobie,nerwica,lęki...czasami nie wychodze z domu tydzien.

Gość gość
no ja z domu wychodze bo pracuje. ale w pracy tez czesto sie stresuje niestety. ale wiem ze w pracy to akurat duzo ludzi sie czyms tam stresuje. zakochalam sie ale bez wzajemnosci niestety. zawsze jak ktos mi sie spodoba do ja jemu sie nie podobam,albo jest juz zajety . z kolei mialam paru adoratorow ktorzy kompletnie mi nieodpowiadali :-( mowi sie, ze do tanga trzeba dwojga i to jest prawda.

Gość gość
dzis siedze znowu w domu bo nie mam z kim isc na spacer a sama nie lubie. w duzym miescie to mozna spacerowac samemu bo jest sie anonimowym. a w malej miescinie to spaceruja same parki albo rodzice z dziecmi.

Gość gosciowaaaaa
Ostatnio duzo tu takich tematów na kafeteri,widac jest to problem spoleczny ! ja tez jestem sporo po 20-tce ,nie mam zbyt wielu znajomych ,ale staram sie nie zalamywac ,wychodze na spacery ,staram sie czyms zajmowac zeny nie zwariowac !

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
ale w pracy chyba masz stycznosc z ludzmi...i co nie mozesz sie z kkims spotkac po pracy??? jakas psiapsolę zamotac....zakupy itp? maja cie za dziwadlo bo jestes starą panna? i bojsą sie cie zapraszac? spacerowac mozna tez bez celu...:) idz sobie na lawkę,wez ksiazkę,albo sluchawki na uszy...

Gość gość
pracuje dosc daleko od swojej miejsscowosci. moja praca to wlasnie taka zbieranina ludzi duzo dojezdza , maja swoje rodziny dzieci wiec po pracy kazdy byle predzej do domu. a co o mnie mysla to nie wiem malo mnie to obchodzi co mowia za moimi plecami. w twarz nikt mi nie mowi nic zlego

Gość gosciowaaaaa
smutne to co piszecie jest ...

Gość gość
malo cie obchodzi co inni mysla o tobie ? nie wydaje mi sie ... to skad ta fobia ? jakie masz uczucia jak jestes w grupie ? oprocz tych fizycznych ktore opisalas wczesniej

Gość gość
ok moze zle to wyrazilam chodzi mi o to ze w pracy jesli chodzi o towarzystwo czuje sie dobrze nikt nie dal mi odczuc ze jestem stara zdziwaczala panna czy cos w tym stylu. moze za plecami mnie obgaduja ale mnie to nie obchodzi. jak sie czuje wsrod innych-mysle ciagle zeby nie popelnic jakiejs gafy, zeby nie byc gorsza brzydsza itp itd. no i oczywiscie zeby np nie zadrzalay mi rece. to jest takie bledne kolo mysle zeby nie drzaly a oczywiscie drza. to taki lek przed lękiem

Gość gość
autorko skad jestes?ja mam to samo moze jakies gg podasz to popiszemy:)

Gość gość
nie lapie tego, w towarzystwie boisz sie o gafe i to cie obchodzi a jak gadaja za plecami to juz nie :/

Gość gość
no tak mam i juz. zakladam ze mnie nie obgaduja i tyle. w kontakcie bezposrednim sa ok to dlaczego mieli by mnie obgadywac?poza tym jaki juz mowilam kazdy po pracy idzie w swoim kierunku wiec kiedy by mnie mieli obgadywac? glowne tematy to dzieci, problemy z mezami , itp itd

Gość gość
odp sobie na pytanie czy bardziej zaboli cie wpadka jakas slowna czy sytuacyjna... ( ktora zawsze mozesz obrocic w zart )( lub jesli na tyle sie zdenerwujesz ze nie bedziesz umiala jakos wyjsc z tego poprostu sama zacznij sie smiac z siebie ( niektorzy maja taki nerwowy smiech nie wiedza co powiedziec ani jak sie zachowac wtedy smieja sie i to pozwala im na zlapanie mysli a juz napewno na zlagodzenie sytuacji niz mialabys spuscic glowe i powiedziec przepraszam nie chcialam tego powiedziec czy zrobic) ... czy perspektywa dalszego zycia- wegetacji ? jak sie nie zmierzysz z tym to tak juz zostanie a i moze sie pogorszyc a jesli wezmiesz sie w garsc to po kilku rozmowach w ktorych nie zrobilas nic glupiego twoja pewnosc siebie powoli zacznie rosnac

Gość gość
lęki mam głownie w takich sytuacjach jak jedzenie w towarzystiwie,wystepy publiczne, podanie komus filizanki kawy czy czegos na tacy itp. czyli taki lęk przed drzeniem rąk .dziala to na zasadzie bodziec -reakcja.

Gość gość
.. a o faceta starasz sie ? czy odpusilas sobie ?

Gość gość
chyba sobie jeszcze nie odpuscilam, ale czuje ze w tym wieku ciezko jest juz znalezc kogos fajnego wolnego

Gość gość
a ile razy wysmiano cie lub zwrocono ci uwage z powodu tego jak jesz ? ile razy rozlalas/rozsypalas cos co mialas podac danej osobie ?

Gość gość
zadawano mi pytania:a czemu tak sie trzesiesz ? wiele razy ledwo donioslam kawe w filizance po drodze rozlewajac na spodek, a jak cos nisolam na tacy jakies szklanki to az dzwonily jedna o druga

Gość gość
... jasne odrazu zakladasz ze nikogo wartosciowego nie ma a moze jest ktos komu bardziej drza rece niz tobie ... i co ?

Gość gość
... i co wtedy odpowiadalas ? (dlaczego sie tak trzesiesz? )

Gość gość
Aśka to Ty?

Gość gość
tak to ja