Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uczucie

Polecane posty

Gość gość

Czy prawdziwa miłość może zacząć się od koleżaństwa?

Gość Nie jestem Jane
a czym dla ciebie jest prawdziwa milosc?

Gość 2003
moze, aczkolwiek nie musi ;) w pierwszym rzedzie jednak: ^ powyzsze pytanie :)

Gość gość
Gdybym mówił językiem ludzi i aniołów A miłości bym nie miał Stałbym się jak miedź brzęcząca Albo cymbał brzmiący Gdybym też miał dar prorokowania I znał wszelkie tajemnice I posiadał wszelką wiedzę I wszelką wiarę tak iżbym góry przenosił A miłości bym nie miał Byłbym niczym I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją A ciało wystawił na spalenie Lecz miłości bym nie miał Nic bym nie zyskał Miłość cierpliwa jest Łaskawa jest Miłość nie zazdrości Nie szuka poklasku Nie unosi się pychą Nie dopuszcza się bezwstydu Nie szuka swego Nie unosi się gniewem Nie pamięta złego Nie cieszy się z niesprawiedliwości Lecz współweseli się z prawdą Wszystko znosi Wszystkiemu wieży We wszystkim pokłada nadzieje Wszystko przetrzyma Miłość nigdy nie ustaje (nie jest) jak proroctwa które się skończą Albo jak dar języków który zniknie Lub jak wiedza której zabraknie Po części bowiem tylko poznajemy Gdy zaś przyjdzie to co jest doskonałe Zniknie to co jest tylko częściowe Gdy byłem dzieckiem Mówiłem jak dziecko Czułem jak dziecko Myślałem jak dziecko Kiedy zaś stałem się mężem Wyzbyłem się tego co dziecięce Teraz widzimy jakby w zwierciadle niejasno Wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz Teraz poznaję po części Wtedy zaś poznam tak jak i zostałem poznany Tak więc trwają wiara nadzieje i miłość te trzy A z nich zaś najważniejsza jest MIŁOŚĆ

Nie musi, ale warto stać się przyjaciółmi dla siebie. To silny fundament.

Gość gość
Miłości nie da się zagłuszyć. Miłość to dreszcze na Jego widok. To trzęsące się dłonie, drżący głos i spuszczony wzrok. To niepewność co dalej. To doszukiwanie się podwójnego znaczenia, w Jego słowach i wyczekiwanie. Na co? Na choć odrobinę wzajemności

Gość gość
a co w sytuacji gdy obydwoje mamy złe doświadczenia z poprzednich związków

Gość gość
to co z tą miłością ?

Gość gość
15.08.13 pięknie napisane!

Gość gość
piękne i prawdziwe:) nawet nie przypuszczałam że tak można kogoś kochać

Gość gość
Miłość to takie coś, czego nie ma. To takie coś, co sprawia, że nie ma litości. To tak, jakby budować dom i palić wszystko wokół. Miłość to jest słuchanie pod drzwiami, czy to jej buty tak skrzypią po schodach. Miłość jest wtedy, kiedy do czterdziestoletniej kobiety wciąż mówisz moja maleńka i kiedy patrzysz, jak ona je, a sam nie możesz nic przełknąć. I wtedy, kiedy nie zaśniesz, zanim nie dotkniesz jej brzucha. Miłość jest wtedy, kiedy stoicie pod drzewem, a ty marzysz o tym, żeby się przewróciło, bo będziesz mógł ją osłonić.

Gość weronikaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Milosc to nie uczucie ;)

Gość gość
a co jak nie uczucie ? :)

Gość weronikaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zakochanie to bardziej uczucie. Milosc to bardziej zlozone zjawisko: polaczenie zakochania, przyjazni i woli bycia razem ;)

Gość gość
tylko jak to pokazać jak jedno i drugie się boi odrzucenia i ma złe doświadczenia z poprzednich związków

Gość gość
mysle jak to zrobić od jakiegoś czasu i nic :(