Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy noworodek karmiony w szpitalu piersia latwo przechodzi na butelke w domu

Polecane posty

Gość gość

czy wystarcza dwa dni karmienia piersia po porodzie aby w domu juz maluch odrzucal butelke?

Gość gość
a dlaczego chcesz podać od razu butelkę?

Gość bambaryła32
łatwo przechodzi,bo z butelki łatwiej się pije

Gość gość
Ja nie pisze, ze od razu chce przechodzic na butelke ani nie pytalam o zalety karmienia piersia oraz butelka tylko pytam z ciekawosci:)

Gość gość
gościu z czy to jest odpowiedź na pytanie??? jak zwykle zacznie się nagonka...

Gość gość
no to dziwne to pytanie!

Gość gość
Wlasnie chce uniknac nagonki. Zadalam tylko pytanie. Czytalam, ze sa dzieci ,ktore bardzo ciezko nauczyc pic z butli ale to moze wtedy jak bardzo dlugo pija z piersi

Gość gość
a co was k***a obchodzi jak autorka karmi swoje dziecko-czy piersią czy butelką, jak się znacie to odpowiadać na pytanie a jak nie to w*********ć !

Gość gość
no to w*********j

Gość gość
u mnie było ok. Powoli, po kilka łyków, żeby dziecko za szybko nie piło (wiadomo, łatwiej leci) i bez problemu załapało.

Gość gość
Moje dziecko w szpitalu było dokarmiane i w domu bez problemu załapało picie z butelki.

Gość gość
Butelka to zawracanie d**y i strata czasu.

Gość gość
Łatwo, moje było karmione butelką od 3 doby życia, bez problemu załapała butelkę, tylko robimy przerwy na "bekanko" z butelki leci szybciej i jak połknie powietrze to odmawia jedzenia dalej - wtedy oddbijanko i je spowrotem :)

Moim zdaniem to zależy od maluszka. W każdym razie mój był w szpitalu karmiony piersią 5 dni. W domu przez pierwszy miesiąc był karmiony piersią oraz butelką (z przewagą butelki) i nigdy nie miałam z tym problemu. Co innego jak dzieci są karmione piersią tygodniami/miesiącami to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że będą trudności na przejście na butelkę.

Gość gość
Ja małą dokarmiałam na początku butelką i nie było zupełnie problemu. Potem jak już miałam tyle pokarmu ile trzeba przestałam dawać butelkę. Za to jak skończyła 5 miesięcy chciałam jej podać sok, to się okazało, że nie umie pić z butelki. Na początku dziecko ma silny odruch ssania, który zanika mniej więcej koło 4 miesiąca.

Gość gość
Moj synek bez problemu zaczął pić z butelki bo nie musiał sie wysilać a ponieważ jako noworodek był strasznym nerwusem i denerwował się na piersi ( bo mu nie idzie mleczko ) to od razu zaskoczył :) :)