Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na obiad

Polecane posty

Gość gość

co robicie na obiad ?? dajcie jakis pomysł pliiiisss

Gość gość
Kup przyprawę do mięsa kebab, pokrój na małe kawłki fileta z kurczaka albo polędwiczkę wieprzową, usmaż, do tego surówka grecka z fetą i mieszanych sałat, ryży albo ziemniaki, kto co lubi :)

u mnie dziś barszcz czerwony z uszkami taki szybki obiad bo wyjeżdżamy na chrzest na drugi koniec polski a coś zjeść by wcześniej wypadało, zamiast żarcia z budki po drodze później

Gość gość
ja mielone z ziemniakami z koperkiem i buraczki. Buraczki kupuję takie gotowane, starte w torebce, podsmażam cebulkę na oleju wsypuję trochę mąki, jak się zezłoci ta zasmażka dodaję buraczki prosto z torebki, mieszam wszystko doprawiam i wszystkim smakuje. Mnie najbardziej. Kotleciki robie małe i złote, nie mogą być zbyt wysmażone bo bardzo twardnieją

Gość gość
hmmm z tym kebabem dobry pomysł :> kiedyś chyba takie jadłam u koleżanki, ale ona chyba piekarnika używała do tego :P a ja nie mam

Gość gość
mniam, dawać dalej :> mielone też dobrze brzmią : ]

Gość gość
Mam na mysli taką przyprawę: www.rajsmakosza.pl/przyprawa-kuchni-arabskiej-kebab-shoarma-25g-p-1579.html Nie potrzeba piekarnika, na patelni sie smazy, pychotka :)

Gość gość
dziś gołąbki

Gość gość
Krokiety:) Ja zazwyczaj biore takie mieso jak na schabowe,miele je przez maszynke do miesa i na patelnie z cebulka. Potem kroje pieczarki drobno i je smaze. Na koniec wszystko ze soba lacze dodaje jeszcze jajko i troche bulki tartej no i przyprawiam i farsz gotowy. A ciasto to tak jak na nalesniki(maka,jajko,mleko,woda gazowana,szczypta soli) a panierka to jajko i bulka tarta. Smaże na oliwie:)

Gość gość
Trochę tłusty ten ostatni przepis. Dobre są krokiety, ale to bułka tarta dodatkowy tłuszcz jeszcze wchłania :(

Gość gość
nic tylko byście jadły i tuczyły się, jak ja nie mogę patrzeć na śpaśluchy

Gość gość
Kasza perłowa polana oliwą + pulpety + buraczki PYCHOTA I SAMO ZDROWIE

Gość gość
A Ty nie jesz obiadów? Anorektyczką jesteś czy co? Ludzie zeby zyć potrzebuja jedzenia.