Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie katarzyna kasia co myslicie

Polecane posty

Gość gość

Katarzyna mi tak srednio siw podoba bo takie twarde ale kasia juz bardzo. Co myslicie o tym imieniu.

Gość gość
obecnie to chyba wszystkim z mamą małej Madzi sie kojarzy

Gość gość
Jak dla mnie to jedno z najbrzydszych imion. Juz wole oklepana Maje i Julke

Gość gość
obecnie baaardzo rzadkie imię. Imiona popularne zawsze są i zawsze będą, kiedyś było pokolenie Danek, Kryś i Bożenek, potem Agnieszek, Kaś, Iwonek, Ani, a teraz.. no każdy wie co króluje ;) obecnie królują imiona nawet nie brzmiące po polsku niestety. Teraz by być oryginalnym, ma się tak naprawdę dwie opcje: albo nadać imię kosmiczne typu Vaneska Etienetka (ok, sama sobie skomentuj) albo nadać imię nietypowe dla obecnych czasów. Nie mówię tu o Delfinie czy Kazimierze, choć pewnie i na takie imiona przyjdzie moda (patrz imiona męskie obecnie modne np. Gustaw) mnie się imię Kasia podoba bardzo, tak bardzo, że moja córka która ma kilka miesięcy tak właśnie się nazywa. Ma ona zakorzenienie w naszej kulturze, w naszej rodzinie również, mam z tym imieniem dobre skojarzenia, znam dobre osoby o tym imieniu, ładnie się zdrabnia, jest pospolite a jednak obecnie niebanalne, no czego się niestety już nie da powiedzieć o imionach z czołówki statystyk. Polecam Kasię, bo na swojej drodze spotkałam się tylko z samymi komplementami na temat wyboru imienia, no i prosto się z tym żyje, córa jest Katarzyną gdy jestem zła, Kasieńką gdy uśmiecha się z rana, Kasią, Kasiulą, Katarzynką, Katarzynem, Katką, Kasiuniunią i takie tam głupoty.

Gość gość
Śliczne.

Gość gość
ładne, zwykle imie:)

Gość gość
ZBYT POPULARNE, RZEKŁBYM CHU JOWE

Gość gość
Kaśka to strasznie wieśnackie imię Nie znoszę feeeee

Gość gość
Mnie się kojarzy z zakatarzona katarzyna

moja córeczka ma tak na imię :) jak dla mnie Kasia brzmi ślicznie - miękko, dziewczęco, uroczo. w moim pokoleniu bardzo popularne, teraz raczej rzadko spotykane.

Gość gość
Mam na drugie Katarzyna ,miałam mieć na pierwsze ale mojej matce się nie widziało aż tak ,mi nie przeszkadza ani jakoś nie łączą go z moja osobą .Ale jest męczące kiedy to dokumentach dwa długie imiona wpisuje ,wiec jak dasz Katarzyna nie dawaj drugiego wcale a jak już to krótkie .

Gość gość
popularne w pokoleniu mam ale wśród małych dzieci niebardzo, przez co moze byc troche "ciotkowate" ale ogolnie jest ładne chociaz osobiscie wole Asię

Gość gość
nudne. ale kojarzy mi się z moja mamą wiec okej

Gość gość
znam jedną, jedyną normalną Kaśke- to wyjątek potwierdzający regułę, że kaśki to puszczalskie szmaty i fałszywce.

Gość gość
Normalne imie.

Gość gość
mojej mamie jak była w ciąży odradzali to imię, bo kaśki są złośliwe i wredne..... nie posłuchała :D, no mamy charakterki, ale jesteśmy bardzo rodzinne i uczuciowe. imię.... w sumie z czasem je zaakceptowałam.

Gość gość
Kasia, Katarzyna nie specjalnie mi się podoba. Mam na imię Joanna. Wg mnie lepsza wersja

Gość gość
Moja babcia bardzo chciała nazwać córke Kasia, ale dziadkowi się nie podobało i żadna z ich 5 córek nie ma tak na imię. Jest za to Hania,Zosia , Iza,Ewa i Wiola. Mają też 4 synów . Karola, Piotra, Pawła Tomka. Przez to, że moja babcia nie dała takiego imienia żadnej córce chciała dać je każdej wnuczce. Ma ich 9 i żadna nie ma na imię Kasia. Niestety moja mama (Iza) i ciocia Zosia dały się namówić, żeby chociaż dać tak na drugie. Jesteśmy jej najmłodszymi wnuczkami więc: Anastazja Katarzyna i Aurelia Katarzyna. Obie nienawidzimy tego imienia bo kojarzy nam się tylko z katarem.

Gość gość
Pewnie lepsze maja zlap mnie za jaja

Gość gość
Bardzo ładne.

Gość gość
Wszystkie Kasie jakie spotkałam to opiekuńcze kobietki, uśmiechnięte, rodzinne i promieniujące ciepłem, ale jednocześnie nie dające sobie na głowę wchodzić i potrafią o rodzinę walczyć jak lwice. Za to Aśki kojarzą mi się z wrednymi cnotkami niewydymkami, takie typowe wilki w owczej skórze, a Joanny z zimnymi sukami. Co do tych nowych Amelia, dejwidek, Aniela itp. takie przekozaczone, ale pewnie w nowym pokoleniu dla nich bedzie to rownie normalne jak dla nas Kasia, Łukasz, Dawid, Joanna itp.

Gość gość
Śliczne imię, dziś już niepopularne wśród dzieci więc córka będzie oryginalna :)

Gość gość
Strasznie wieśniackie.

Gość Laura Diaz
A ja mam 4,5 letnią Kasię:) Nigdy nie sądziłam, ze tak dam dziecku na imię... ale dostała imię po babci, no i jakoś tak nam się spodobało. W przedszkolu jest jedna jedyna, i wścieka się jak na nią wołać Kaśka, ma być Kasia i tyle;)

Gość gość
Kaśka Maryśka to ładne I to

Gość gość
Kaski mysla gdy inni tego nie robia, czyli mysla stale