Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyVaga

Pytanie mam odnosnie mleka modyfikowanego

Polecane posty

Do kiedy dawałyście/liście swoim dzieciom mleko modyfikowane? Nie wiem czy przechodzić z 3 na 4 czy dawać już krowie mleko po którym nie ma uczulenia, a jest na pewno smaczniejsze niż modyfikowane gówno.

Gość gość
Ja daję na zmianę.

Gość gość
A w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
Od 1,5 roku dawałam naprzemiennie mm 3 i krowie a od 2 lat przeszłam tylko na krowie. Aha i jak skończyła roczek to już kaszki itp. robiłam na krowim mleku.

Gość gość
ma 14 miesięcy i będę na 4 przechodzić. Mleka krowiego nie dostanie przed 2 urodzinami.

Gość gość
Moja właśnie skończyła 2 lata i postanowiłam zamienić na krowie, a jej nie smakuje :(.

Gość gość
pancerna koldora ma racje lol

Gość nova mama
a OD kiedy można dawać NAN 0-3 m-ca? Tzn wiem że od narodzin, ale generalnie karmię piersią, mam pokarm, jednak czasem będę musiała opuścić dziecko mające wtedy 6 tygodni na do 8 godzin, 1-2 razy w tygodniu lub rzadziej. Zastanawiam się czy mogę bezpiecznie karmić na co dzień swoim, a na te sytuacje zostawić modyfikowane w butelce? Nie zaszkodzi to jakoś poważnie dziecku, np. nie udławi się, nie porzyga, nie zatruje się? Dodam że w szpitalu, gdy początkowo nie miałam pokarmu, dokarmiali je NAN i mu służyło dobrze :)

Dokarmiać możesz modyfikowanym, bo jak wspomniałaś, nawet tak robią w szpitalu. Trzeba tylko uważać żeby przerwy między różnymi mlekami nie były zbyt krótkie, ok 3godz między posiłkami i będzie dobrze.

Gość gość
Moje dziecko miało kolki po mm wypróbowałam różne rodzaje..o dziwo po mleku krowim nie miało takich ataków choć się zdarzały...podaje mleko krowie odkąd skończyla 3 miesiąc