Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Według katolików ateiści nie mogą iść do nieba tylko do piekła

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie ogladalam miedzy niebą a ziemią na tvp1 przypadkiem i w smsach teksty ATEISCI NIE ZASLUGUJĄ NA NIEBO itp..to tak zwane katolickie miłosierdzie..

Gość gość
bo to zjeby

Gość gość
Czytalem wyznania kobiety ktora przezyla smierc kliniczna, byla po tamntej stronie i rozmawiala ze Zjawa, uznala ja za Ducha Swietego. Kobieta rozpaczala, ze nie zasluguje na niebo, bo za zycia nie chodzila do kosciola. Na to uslyszala odpowiedz, ze "kosciol jest rzecza ziemska, wymyslona przez czlowieka. Ze gdy chce sie pomodlic i porozmawiac z Bogiem, znajdzie go wszedzie, na lesnej polani, na kamieniu czy na lesnej sciezce".

Gość gość
idz juz z tego forum Rondel bo mamy cie dosc

Gość gość
Maciek B Jezeli ktos nie wierzy w Boga, to nie zstanie zbawiony i nie pojdzie do nieba. xxxxxxxxxxxxx myślisz, że chciałby ktokolwiek normalny być w tym samym niebie co taki debil jak ty???

Gość gość
wadziłaby mi myśl, że gdzieś tam się plączesz

Gość gość
od niemałżeńskiego seksu też?

Gość Czerwony Gorset
to nawet widac bylo na przykladzie nawracania Indian woda ognista

Gość gość
nie za bardzo mnie, jako ateistke, obchodzi w co wierza katolicy, zwlaszcza to gdzie JA osobiscie pojde po smierci :D skoro nie wierze ani w pieklo ani w niebo, to naprawde nie interesuje mnie czy jakas osoba uwaza, ze po smierci pojde do piekla czy na teczowej lace bede pasac owce i zajace :D :D :D

Gość gość
już nawet ateistom będziesz wyznaczał w co mają wierzyć a w co nie?

Gość gość
nie wiem czy wiesz, ale pycha jest jednym z grzechów głównych!!! a uważanie się za kogoś lepszego od innych jest właśnie pychą!!! ach! jakie to typowe dla POLSKICH KATOLIKÓW!

Gość gość
w d***e mam gdzie po smierci pojde,

Gość gość
nie zamydlisz mi oczu pseudokatoliku smoleński!!! z każdego twojego wpisu bije pycha! zadzierasz nosa i masz się za kogoś lepszego - a jesteś tylko zwykłym, zmanipulowanym gówienkiem!

Gość gość
Jako ateista jestem przekonany, że wiara to rodzaj choroby psychicznej, najczęściej o lekkim przebiegu, czasem z agresywnymi powikłaniami. Tak więc jeśli ateiści do piekła, to katole do czubków.

Gość gość
a ja w radiu słyszałem świadectwo kobiety mówiła jej matka jak umrze to przyjdzie i powie jak jest no i umarła i przyszła do niej dlatego ze jak sie obiecuje to trzeba dotrzymać obietnicy jest to wielki grzech jak ona muwiła i mówiła ze to co katolicki kosciuł naucza jest prawda

Gość gość
gość - zapomniałeś dodać, że jesteś psycholem który pisał tu jako ''Merkaba'' i nie potrafisz pisać poprawnie po polsku mimo, iż każda przeglądarka ma korekte pisowni. Ignorant i debil !

Pokaż mii chociaż jeden taki przypadek mitomanie ;) Maćku to nie Ty wyznaczasz gdzie kto pójdzie po śmierci tylko Bóg w którego wierzysz ;) Twierdzenie że wiesz, że ateiści pójdą do piekła to typowy przykład pychy ;) Co do antyreligijnego fanatyka to daruj sobie tytuły i wal śmiało na ty :classic_cool:

Gość to juz przesada
ja nie wierze i mam do tego prawo,nawet jesli bog istnieje to nie ma prawa mnie´´szantazowac´´ze jak nie uwierze to pojde do jakiegos piekla.w takim razie to jakis psychol a nie bog.

Gość gość
zastanówcie się nad sobą,w Boga nie wierzycie a o niebo się kłócicie? Maciek Wam tylko tłumaczy,że niebo to dom Boży i tam jest miejsce dla jego dzieci

Według katolików... Naprawdę jednak ateistów nie czeka piekło, tylko wieczna śmierć. Nic z siebie za życia nie dali, to i na nagrodę nie zasługują...

Gość to juz przesada
ale trzeba byc ciemnogrodem,zeby wierzyc w niebo u pieklo:O

"zastanówcie się nad sobą,w Boga nie wierzycie a o niebo się kłócicie? " X To się nazywa dyskusja i każdy ma do niej prawo. Negowanie prawa do dyskusji osób na podstawie tego że nie wierzą jest przynajmniej dziwne. x "Maciek Wam tylko tłumaczy,że niebo to dom Boży i tam jest miejsce dla jego dzieci" X Według biblii wszyscy jesteśmy dziećmi bożymi,bo to Bóg stworzył człowieka ;) To czy człowiek ten wierzy w swojego stwórce, czy nie nie zmienia faktu, że człowiek ten dalej jest dzieckiem bożym według biblii. Zauważ,że w przykazaniach bożych jest mowa o tym,że nie możesz mieć innych Bogów, nie o tym, że nie masz prawa niewierzyć ;)

Gość gość
według Biblii wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi,ale powiedz mi,który ateista twierdzi,że stworzył go Bóg? Co więc zrobić by osiągnąć zbawienie? Pismo Święte mówi: "Uwierz w Jezusa a zbawisz siebie i swój dom" Jeżeli więc ustami wyznasz, że Jezus jest Panem, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych – osiągniesz zbawienie"

Dalje nie rozumiesz gościu. Ja nie wierzę w niebo ani piekło, wytykam tylko błędy rozumowania nieomylnego autyka

Powiedzmy sobie szczerze. Katolicyzm, to zbiór, różnych, pogańskich i średniowiecznych zabobonów i nie ma prawie nic wspólnego z prawdziwym Chrześcijaństwem... W Biblii piekło to synonim kataklizmu, który zniszczy dotychczasową cywilizację, a nie jakieś miejsce, gdzie ludzie się smażą przez wieczność... Tak samo, co do nagrody. Jest mowa o zmartwychwstaniu, a nie jakimś miejscu, gdzieś wysoko, gdzie dusze wędrują...

Gość XPMaksimusDominus
Katolicy to mają ogólnie jakieś dziwne podejście do wszystkiego. Niestety, czy wam się to podoba czy nie, ale Piekło mamy tu na ziemi obok siebie i ludzie są aniołami tegoż Piekła. Także i hierarchię, zaczynającą się od księdza a kończącą na papieżu, w przypadku katolików.

Gość XPMaksimusDominus
jestem w nim zanurzony, i nawet o tym nie wiesz