Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W piaskownicy wzięto mnie za babcię mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mam 38 lat ale jeszcze nie wyglądam na tyle. Jakaś młoda na oko 20 latka była z córeczką, która się bawiła z moim synem i on się przewrócił, gdy ja akurat czegoś szukałam w wózku. Ona do mnie "pani wnuczek upadł", wzięłam dziecko bo zaczęło ryczec i musiałam go uspokoić i nic jej nie odpowiedziałam.

Gość gość
no to widocznie wyglądasz na nawet więcej niż 38..........................

Gość gość
no i? stwierdzasz ze mlodsze matki sa glupsze? cos zlego ci powiedziala? skad mogla wiedziec ze jestes matka???? rownie dobrze moze isc mloda osoba z wozkiem i niekoniecznie moze to byc matka, a np. ciotka dziecka. ludzie nie maja na czole napisane kim sa dla dziecka. jak masz jakis uraz, to po co na dziecko decydowalas sie tak pozno?

To trzeba było odpowiedzieć, że to nie jest twój wnuczek, tylko synek. Nie umiesz opowiedzieć małolacie??? W pewnym sensie "bronisz" też własnego dziecka. Wstydzisz się swojego wieku czy co?

Gość Condolencja
no i co a tego

Gość wyżej ma rację, nikt nie ma na czole napisane kim jest dla dziecka. Nic złego moim zdaniem się nie stało - albo wyjaśniasz sprawę na miejscu, albo nie , ale wtedy nie żalisz się na kafe, bo i po co:)

Gość gość
Trzeba było wcześniej myśleć o dziecku, a nie na starość giry rozkraczać. Pewnie kariera, byznesy i wyjazdy zagraniczne były ważniejsze, co nie? Heh, to dopiero początek. Poczekaj, aż dziecko zacznie chodzić do szkoły :)

Gość gość
Jak taka młoda to trzeba było odpowiedź żeby zajęła się swoją siostrą a Ty swoim dzieckiem się zajmiesz .Nie przejmuj się

Gość gość
wogóle mi cie nie zal , gdzie byłas jak był czas na rodzenie dzieci a teraz ryczącej czterdziestce przypomniało się ze musisz jje miec ? niestety pogódz się z tym ze wiekowo pasujesz na babcie niz matke własnego dziecka \ jak ja nie cierpie wielce wyzwolonych podstarzałych bab którym strach w oczy zagląda a kiedys była taka na czasie

Gość gość
kobietę pewnie zatkało, chyba żadna kobieta nie lubi jak się ją uważa za dużo starszą niż jest w rzeczywistości a odnośnie posiadania dzieci w dojrzałym wieku. Ja jestem pod 30 i nie mogę mieć dziecka, bo nas z mężem na to nie stać, ledwo przędziemy.

Gość gość
starość jeszcze nie ale nie jest to czas na małe dzieci

Widzę komentarze "młodych na poziomie" - szkoda słów - miłej niedzieli. I przy okazji, więcej odwagi życzę i autorce i komentującym, bo anonimowo to każdy w gębie mocny:)

Gość gość
Uważam że dobrze wyglądam na swój wiek, nie mam zmarszczek, dziecko urodziłam jak już miałam stabilną sytuację -praca, mieszkanie, samochód. Nie wiem czy to takie dziwne widzieć kobietę z dzieckiem, która niekoniecznie musi nosić szorty, bluzki odsłaniające biust i japonki. Ubieram się bardziej stonowanie, mam krótkie włosy ale żeby od razu nazywać mnie babcią?

Gość gość
do tych, które twierdzą, że 38 lat to wiek, kiedy powinno się być babcią a nie mamą- nie każda ma ochotę na rodzenie dziecka będąc w podstawówce czy gimnazjum

Gość gość
Moja mama ma 56 lat i jak idzie z moim synem to mówią do niej że ładnego ,dużego syna ,a moja mama wcale nie wygląda na mamę a na babcię ,więc nie przejmuj się gadaniem ,nie którzy źle widzą albo złośliwi są .

Gość gość
Widocznie wyglądasz na starszą niż Ci się wydaje :P ale pociesze Cie, mentalnie jesteś na poziomie małolaty, roztrząsasz na kafe, że jakaż obca dziewczyna wzięła Cię za babcie. Masz problemy :P

Gość gość
Bo przykro jej się zrobiło ,tak to trudno pojąć .

Gość gość
ojojoj przykro się zrobiło :P co ona mała dziewczynka, że tekst małolaty sprawia, że zbiera się na płacz . Ona jest dorosłą babą, matką, trzeba byc twardym a nie każdą d*perele roztrząsać.

Więc się nie przejmuj. Tak się w Polsce utarło, że dzieci to się ma w wieku 20+, a potem młode, bezrobotne, bez wykształcenia, mieszkania, oszczędności ledwo przędą i z dziećmi w domu zostają...Są kobiety, które mają nieco inne spojrzenie na te sprawy i chcą najpierw zapewnić sobie (i przyszłym dzieciom) stabilizację, warunki itp, więc decydują się na nie później. Ile kobiet - tyle poglądów na ten temat, więc można sobie porozmawiać i polemizować co jest lepsze (i dla kogo - dla kobiet, ich mężów czy ich dzieci) - ale rynsztokowe słownictwo jest raczej niewskazane:) Autorko głowa do góry, nie masz się czym przejmować. Na drugi raz wyjaśnij kim jesteś dla synka i po problemie. Moje najbliższe sąsiadki miały dzieci w różnym wieku - najmłodsza miała 18, najstarsza 42. Te młode nie mają za co żyć, ich dzieci mi po prostu żal. Te starsze dają dzieciom to, co najlepsze, na spokojnie, z anielską cierpliwością je wychowują. Nie generalizuję, bo można oczywiście trafić na patologię 40+ i bogatą 18tkę:) Ale te, które same do wszystkiego dochodziły zdecydowanie chwalą sobie późne macierzyństwo.

Co dziwnego w tym że dwudziestoletnia matka wzięła osobę dwa razy starszą za babcię ? Dla tak młodej dziewczyny to logiczne . Spójrzcie na to z tej strony .

Gość exdebill_po_wakacjach
gdzie była jak był czas na rodzenie dzieci? może leczyła się z niepłodności, może z innych przypadłości, może nie znalazała odpowiedniej mężczyzny, żeby mieć z nim dzieci, może miała lepsze pomysły na życie - nic tobie do tego małolato

Gość gość
mogla przeciez powiedziec "dziecko pani upadlo", moze to byla zlosliwosc z jej strony? moze byla sfrustrowana ze zaszla w mlodym wieku i chciala sie na kims wyzyc

Gość gość
Ja się jej nie dziwię. W wieku 40 lat to się babcią zostaje

Gość Agulecha
Wy jesteście jakies porąbane wszystkie " wieku 40 lat to sie babcią zostaje" tak? ciekawe. Nie każda da się zapłodnić przez jakiegoś przyd**asa w gimnazjum, ale dla was to widzę jest szczyt marzeń pewnie nie? Swoją drogą zawsze mówiłam, że najlepiej to w ogóle nie mieć dzieci

Gość gość
a ja uważam ze ten temat to prowo... jakaś małolata która wpadła chce sie odgryźć za swoje nieudane życie. sama mam 36 lat, dwoje małych dzieci i nigdy nikt nie wziął mnie za babcie, przeciwnie pytają czy jeszcze planuje :)

Gość gość
wolałabym być brana za babcie w wieku 40 lat niż faktycznie nią być. moja kuzynka ma 39 lat i od pól roku jest babcią. to dopiero obciach!!! i ciekawe bo wszyscy ją biorą za matkę na spacerach.

Gość bardzo chcę oj bardzoooo
w patologii tak - w wieku 38lat zostaje sie babcia, bo corka powiela zachowanie matki i gzi sie jak ma 16lat. Nie przejmuj się - małolata zaciązyła i teraz myśli, że tak trzeba.

Gość gość
20 lat to gimnazjum? :-D Wow. To fajnych masz znajomych że w tym wieku chodzą jeszcze do gimnazjum

Gość gość
"Ja się jej nie dziwię. W wieku 40 lat to się babcią zostaje" xxxxxxxxxxxxxxxx to z pewnością napisała autorka, która założyłą temat prowo. pewnie ma 20 lat i juz w ciązy biedactwo...