Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373

czy ktoras mloda kobieta nosi jeszcze stanik NIE PUSZ AP pytanik

Polecane posty

Gość Werooniś
No kupuję takie jakie są. 85 B zazwyczaj. Nie wiedziałam, że PUSCHAPY są szkodliwe.

Gość gość
Zmierz się w biuście luźno i pod biustem ciasno. Napisz mi wymiary, to Ci policzę.

Gość Werooniś
Nie mam cm przy sobie, ale jak się kiedyś mierzyłam, to miałam 88cm w biuście, 72 cm pod, ale nie pamętam czy się ciasno czy luźno mierzyłam, tak normalnie chyba.

Gość gość
Ja nosze 70c taki sztywniejszy ale bez gąbek i wypychaczy ale takie cienkie materialowe tez odpadaja bo sutki by mi bylo widac non stop mi stercza :D

Gość gość
no to powinnaś nosić 65 DD. Jak w ogóle możesz zakładać stanik, który jest prawie 15 cm za szeroki pod biustem. Majtki też zakładasz 5 rozmiarów za duże? Masz 15 cm za szeroki obwód i o 3 rozmiary za małą miskę. Deformacja pewna. No i sama sobie rozpłaszczasz piersi i rozsmarowujesz je po klatce piersiowej.

Gość Werooniś
Dzięki za zmierzenie, ale na pewno nie mam DD :) jestem szczupłą osobą z niewielkim raczej biustem, a np 75 B jest na mnie mały jak mierzę, więc biorę 85 B

Gość gość
Masz DD, to jest malutki staniczek dziewczyno. Ja naprawdę pracuję przy dopieraniu biustonoszy od kilku lat i mam w tym kierunku wykształcenie. A 75 nie ma prawa być za mały, bo dalej nie trzyma biustu.

Gość gość
Mi kiedys brafiterka (czy jak to sie nazywa) dobierala stanik i tez mial b.maly obwod. Zle sie czulam w tych stanikach byly mi ciasne po 2 tyg zrezygnowalam... Potem na jakiejs stronie znowu zaczytalam sie o wlasciwych stanikach, tam byl kalkulator rozmiaru znowu wyszedl bardzo maly obwod ale znowu 2 tyg cierpienia i zaniechalam. Ja nie wierze w to nowoczesne dobieranie skladnikow- sa za ciasne i spowalniaja krazenie

Gość gość
To jest sciema! Jakie niby ty masz wyksztalcenie? Mgr z dobierania stanikow?! Wymyslili to zeby wszystkie kobiety zaczely wymieniac staniki-niezly marketing

Gość gość
Zawsze zamiast 65 DD można wziąć 70 C/D, jak jest niewygodny. Ja nosze 60 pod biustem i nie zamieniłabym go na żaden inny. Z 75 D mam teraz 65 GG/60 H i wreszcie wyglądam jak człowiek. Ale jak ktoś lubi, jak mu wiszą, wyłażą i stanik wędruje po całych plecach, to jego wybór.

Gość Werooniś
Oki dzięki za rady, Ale DD jest na pewno duży, skoro samo D jest duże. Ale oki jak będę następnym razem kupować to zerknę na DD :)

Gość gość
Nie, moja droga. Jestem po kursie brafittingu, od kilku lat pracuję w salonie z bielizną, działam na lobby biuściastych. I nie mogę patrzeć na kobiety, które mają obwody na karku, piersi wychodzą im górą, bokiem i spodem z miski za małej o 5 rozmiarów. Sama się kiedyś wpychałam w staniki za duże pod biustem i z za małymi miskami. Teraz widzę różnicę w tym, jak wyglądają moje piersi.

Gość gość
Werooniś - tylko pamiętaj 65 pod biustem, bo 70 będzie już za duże na ciebie w misce. Im mniejszy obwód pod, tym mniejsza jest dana miseczka. Więc jeśli nie będzie 65D/DD, to zmierz 70 C, ale na mój gust będzie za duże pod biustem. Obwód pod biustem jest najważniejszy.

Gość Werooniś
Oki to dzięki za radę :* Ale to jeszcze ra będę się musiała zmierzyć bo może coś źle zmierzyłam bo jak mówię raczej skromny mam biust dlatego nie widzę się w DD ale zwrócę na to uwagę :) choć uważam, że szczupła dziewczyna z biuste DD to sexbomba:)

Gość Werooniś
No nie, no ja właśnie podobnie wyglądam :)

Gość gość
No to widzisz :) Kwestia dobrze dobranego rozmiaru.

Gość kangurza mama
Dokładnie, ciężko jest kupić odpowiedni stanik. Sklepy nadal zaopatrują sie w staniki typowe 75B i każdą z nas w to wciskają... Ja wcześniej męczyłam się z bólami kręgosłupa -przyczyna źle dobierany biustonosz. Miałam 75 D, a prawda taka, ze mam 65G czasami H. Ja się nie dziwię, że an początku cisną kwestia przyzwyczajenia i czasami to trwa dłużej niż 2 tygodnie. A poza tym jest an to sposób spuszczenie ramiączek maksymalnie i obniżenie stanu. A kręgosłup zwłaszcza przy dużych biustach się nam odwdzięczy. Ale i tak najbardziej mnie zadziwia, ze panie, które pracują w sklepach z bielizną i sprowadzają firmy, które robią takie rozmiarówki to ich nie zamawiają, bo się nie sprzedają... No ja nie dziwię sie, że nie sprzedają skoro one same nic na ten temat nie wiedzą. Pytałam w jednym sklepie panią o biustonosz dla mnie to takie oczy zrobiła, że mam tyle pod biustem... to ja ejj wytłumaczyłam brafiting i dobieranie i mierzenie itp. Dopiero wtedy zamówiła mój rozmiar. Jak przyszłąm mierzyć to wprost mi powiedziała,z ę nie wierzy, ze się zapnę... to jej oczy wyszły bokiem jak poprosiłam ją do przymierzalni... nic się nie odezwała było jej głupio. Tylko niestety się okazało, ze miseczka jest o dwa rozmiary za mała, bo to inna firma niż ja wcześniej kupowałam. No i niestety większej miseczki nie było już... Więc musze sobie wycieczki robić po odpowiedni biustonosz dla mnie lub an allegro polować :) Kobietki

Gość kangurza mama
Aha i mam 24 lata i pracowałam sama w sklepie z taką bielizną firmy Dalia i Samatha po przebytym kursie profesjonalnego dobierania bielizny.

Gość gość
Ja nie noszę, ale mam problemy z zakupem, bo teraz większość staników jest wy;pchanych gąbkami itp., a na mały biust (taki jak mój - czyli bardzo mały) już w ogóle nic miękkiego nie można dostać.

Gość Magda190493
Nie przepadam za tego typu stanikami. Akceptuję swój rozmiar :) Kupuję seksowne biustonosze na 4lejdi.pl

Gość kadakineza
kocham sportowe staniki <3

Gość gość
jak nie widziałaś? to gdzie ty chodzisz? ja push upów przestałam używać w połowie liceum, jak mnie bratowa zabrała do brafitterki i się dowiedziałam, że powinnam zamiast 75B push up nosić...75E z miękką miską, bo taki mam szeroki rozstaw a te push upy mi jeszcze biust zniekształciły, rozlały i spłaszczyły. dopiero po kilku latach noszenia dobrze rozlanych staników z miękką miseczką cieniutką mam ładny biust :) push upy TYLKO I WYŁĄCZNIE biust deformują. Można je nosić tylko od święta, nigdy na codzień