Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Msza święta o 18 30 w dniu ślubu czy to nie za późno

Polecane posty

Gość gość

Msza święta pewnie trwałaby od 18:30 do 19:15, potem składanie życzeń do 19:30, później pewnie ok. pół godziny na dojazd i powitanie chlebem i solą... Czy wesele rozpoczynające się ok. godz. 20 to trochę nie za późno? Niestety w kościele, który sobie wymarzyłam nie ma mszy o innej godzinie...

Gość gość
Moim zdaniem za późno ale co kto lubi :) Zanim wesele ci się rozkręci to trochę czasu minie i nim się obejrzysz będzie koniec.... :( Ja swój ślub mam na 15 to chociaż wesele będzie dłuższe :D :D

Gość gość
lepiej gdy tak późno,tort moze być podany po kolacji a zabawa trwa do białego rana,ludzie przed weselem odpoczęci i nikt przed oczepinami nie ucieka

Gość gość
A właśnie ile zazwyczaj trwa msza ślubna?

Gość gość
ok 40 minut

Gość gość
Zdecydowanie za pozno,a msza slubna moze trwac nawet i ok godziny,zanim skoncza sie zyczenia,jakis dojazd na sale to juz bedzie pozno a gdzie kolacja i reszta....godz.16-17 jest w sam raz:)

Gość gość
a ja byłam na takim weselu i było fajnie,wesele skończyło się o 8 rano

Gość gość
A ja byłem na weselu, gdzie ślub był bodajże o 12:30. Było super, potem obiad i zabawy. Całość skończyła się o 1 w nocy, dzięki temu wszyscy się wyspali i mogli spokojnie na 11 następnego dnia iść do kościoła :)

Gość gość
chytrusico chcesz jak najpozniej by goscie zjedli jak najmniej ?

Gość gość
ile trwa msza dowiedz się u księdza. ja myślę, że najlepsze są w godz. 17 - 18 a jak ci się ten kościół wymarzył to nie rezygnuj z niego to ma być twój wymarzony dzień a goście się dostosują

Gość gość
Trochę późno. Nabożeństwo będzie trwało ok. 50 minut, potem wyjdziecie, musiscie ustawić się do życzeń, goście 'pożyczą' Wam zdrowia (dodatkowe 15-30 minut). U nas jeszcze sypnęli monetami (mimo, iż prosiliśmy, żeby jednak nie sypać :D) i zanim to wszystko pozbieraliśmy, to też mnóstwo czasu minęło. Mieliśmy mszę o 17, sala była 'naszykowana' na około 19 (minimum 30 minut dojazdu mieliśmy), a byliśmy o 20. I było optymalnie (poza tym, że w sumie wszystko trwało krócej - zapłacone było za 10h, czyli od 19 do 5 rano)