Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka na emigracji

Jak po cichu donieść na Polaków którzy pobierają benefity

Polecane posty

Gość gość
A co mają w Polsce ludzie pobierać? Śmieszne rodzinne? Za które tylko pampersy kupisz :D Autorka chyba zazdrości. Niech sobie pobierają co komu do tego. Ale lepiej iść zgłosić :P życzę aby wszyscy się dowiedzieli jaką sąsiadkę donosicielkę mają i aby żyć tam nie mogła :D

Gość Vernon 123
wlasnie dlatego nie warto miec polskich znajomych. :/ zalosne.

Gość gość
ale jakie te benefity sa , bo ja mieszkam w irlandii i to jest nedza za ktora by sie nikt nie utrzymal , jakie wy macie w angli te benefity?

Gość gość
wszystko super pieknie, ze banefity napedzaja gosporadke, tylko ze ci co sie ksztalca, sa zdolni i sa specjalistami, wyjezdzaja z tego chorego kraju, bo oni sa bombardowani 40% podatkami od dochodu, anie maja nic. Do tego to prowadzi, ze UK musi sprowadzac lekarzy z Indii, ktorzy sa patalachami i czesto maja dyplom z bazaru, bo lekarze wyjezdzaja do USA i Australii i innych krajow, zeby ich z polowy zarobkow nie oskalpowali. Dalej nie jarzycie, benefit to podatki ludzi ciezko i uczciwie pracujacych, a nie pieniadze z kosmosu. Im wiecej bedzie sie takich ludzi grabic, tym wiecej takich jak oni albo beda uciekac z tego kraju, albo poloza lache na ksztalcenie i prace (tj min ja), bo sie nie oplaca, a skutek jest tego taki, ze do budzetu wplywa mniej pieniedzy,a tym samym rzad wczesniej czy pozniej musi cos zamknac, zlikwidowac itd I to wlasnie teraz sie dzieje. Nazjezdzalo sie pelno takich do UK, ktorzy ani pensa do budzetu nie zaplacili, a juz rycza, co sie mnie nalezy, albo wlacili takie pieniadze, ze nawet w malej czesci nie pokrywa to tego z budzetu wyciaga. Z jakiej racji ten co ciezko i uczciwie pracuje, rozwija sie, ksztalci, placi za kursy, szkolenia, ma byc karany zabraniem mu pozniej polowy jego zarobkow, a taki co ma w d***e wszystko, pracuje na pol etatu, czesto baka cos w jezyku kraju, w ktorym mieszka, ma miec dawane cos z budzetu. Nie wystarczy wam juz darmowe ksztalcenie dla waszych dzieci, darmowe ksiazki, leczenie, opieka w ciazy, opieka nad dziecmi, dofinansowania do przeszkoli itd, jeszcze malo wam i musicie wiecej i wiecej, ale juz sie zaczynaja ciecia, juz zamykaja oddzialy emergency, wasze dziecko z np dziura w glowie zamiast 2 godzin bedzie czekac 12 godzinach na przyjecie, bedzie was zab bolal, lekarz sie z wami zobaczy po 12 godzinach. Budzet nie jest z gumy, nie da sie bez konca ograbiac tych co najwiecej wplacaja do budzetu, a bez konca dofinansowywac tych co nic do niego nie daja.

Gość gość
w UK tez owce sie zarzyna, nie widzisz, ze wiekszosc w Anglii i Walii lekarzy i pielegniarek to Hindusi, jak muslisz dlaczego? Bo w UK zaczyna brakowac juz specjalistow, bo tacy uciekaja z UK, bo z jakiej racji ci ludzie maja oddawac polowe swoich zarobkow, jak te panstwo nic im nie daje za to. Musza splacac studia (pozyczki studenckie), mortgage, bo nikt im nie daje dofinansowania do domu, wszystko placa 100% i do tego placa 40% od dochodu. Niedziwie sie, ze wynosza sie z tego kraju, bo nawet pogoda tu do d**y i mulit kulti...

Gość gość
benefity napędzają gospodarkę buahaha po pierwsze duże podatki zabierane za uczciwą pracę po to by ktoś sobie pobierał jakieś benefity powodują że uczciwie pracujący nie są w pełni zadowoleni, beneficiarze są rozleniwieni, wolą mieć minimum za nic niż coś lepszego za pracę ci uzdolnieni wykształceni wyjeżdżają z takiego chorego bandyckiego kraju benefity przyciagają nierobów

Gość gość
pytam jak wysokosc tych benefitow ze tak sie pienicie?? u nas w irlandii by nie przezylz benefitow

Gość gość
tez nienawidze tych beneficiarzy siedzacych w chatach z kansilu. Banda leni, patalachow i kombinatorow

Gość gość
beneficiarze są rozleniwieni, wolą mieć minimum za nic niż coś lepszego za pracę ci uzdolnieni wykształceni wyjeżdżają z takiego chorego bandyckiego kraju benefity przyciagają nierobów xxxxxxxxxxxxx jeszcze raz powtórzę!!! benefity dostają ludzie, którzy PRACUJĄ!!! benefity to grosze!!! nie dasz rady się za nie utrzymać na przyzwoitym poziomie!!! a lekarze wcale nie muszą wyjeżdżać do USA ponieważ podatek dla najlepiej zarabiających wynosi w Stanach 39,5%!!!

Gość gość
nie chcesz płacić wysokich podatków? NIE MUSISZ!!! w Anglii wszyscy zazwyczaj pracują na własną firmę, więc auta, nieruchomości i tysiąc innych rzeczy możesz kupować NA FIRMĘ i ODPISYWAĆ TO WSZYSTKO OD PODATKU!!!

Gość gość
Benefity napędzają gospodarkę? ekstra - a jakby ten co ich nie dostał musiał pójśc od pracy i zarobić to też by wydał i by sie kręciło prawda? Czy myślisz, ze by się położył pod pubem i zdychał?

Gość gość
a jakby ten co ich nie dostał musiał pójśc od pracy i zarobić to też by wydał i by sie kręciło prawda? XXXXXXXXXXXX ten co je dostaje PRACUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a najczęściej dostaje je jego żona, która ma wtedy czas, aby zająć się dziećmi a nie zdychać z głodu - jak to ma miejsce w Polsce!!!

Gość gość
nie rozumiem czemu za wszelką cenę chcecie, żeby w Anglii było tak samo jak w Polsce???

Gość gość
nie wiem jak mozna byc taka szmata aby donosic na kogos

Gość gość
gość nie rozumiem czemu za wszelką cenę chcecie, żeby w Anglii było tak samo jak w Polsce??? xxxxxxxxxxxxxxxx dokładnie!!! wracajcie do Polski, tam nie ma benefitów i wszyscy są biedni - nie będzie was bolało, że ktoś coś ma czy dostaje!!!

Gość gość
ja jako samotna matka(taka jestem)panstwo pomaga mi placi za dom i mam 300e na tydz dodatkowo moge pracowac co robie w weekendy a co milabym zdechnac z glodu??/ zlobek kosztujez 800e a ja moge zarobic max 1300 wiec gdzie zaplacic za zlobek i zyc//? pomagaja mi i jestem wdzieczna, a to ze placilam podatki przez 7 lat tez chyba dobrze:)

Gość gość
podatki płacisz cały czas!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeżeli kupujesz cokolwiek zawsze płacisz 20% podatku VAT!

Gość gość
ale nie ze swoich pieniedzy tylko darowanych jak zebrakowi.

Gość gość
darowanych czy nie - ale nie ukradzionych!!!

Gość gość
jestem tu 8lat i nieznam nikogo kto zyje tylko z zasilkow serio

Gość gość
Ktos tam napisal wyzej ze w Irlandii nie da sie wyzyc za benefity. To najwieksza bzdura jaka czytalam. Dostajac tygodniowo 188e da sie wyzyc. Bez "lotow" ale da sie. Dodatkowo osoby pobierajace benefity najczesciej dostaja takze pieniadze za mieszkanie. Na pewno wieksza polowe. Jak mieszkasz w centrum Dublina i placisz za mieszkanie jednopokojowe ok 1000e to na 100% panstwo ci zaplaci za mieszkanie calosc lub duza czesc. Jesli mieszkasz na "wyp**dowie" gdzie wynajecie domu kosztuje 450e to 188e tygodniowo spokojnie ci wystarczy na oplaty a i tak jak chcesz to panstwo ci doplaci za nie. Tak wiec na benefitach spokojnie wyzyjesz. Zeby nie bylo glupich odezwow od razu pisze ze pracuje i nie pobieram benefitow. Osoby bezrobotne dostaja takze karty medyczne uprawniajace je do darmowej opieki zdrowotnej, co jakis czas moga dostac cos extra np. na pralke jak sie zepsuje czy na wyprawke dla niemowlaka.

Gość gość
to na kuta pracowac powiedz mi za najnizsza???

Gość gość
Sam tytul tematu jest taki...oblesny,tchorzowski.