Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo wasze dzieci chodziły w body pod ubraniem

Polecane posty

Gość gość

a kiedy zaczęły nosić już zwykłe podkoszulki?

Gość gość
moja córka ma 14 miesięcy i czasem ubieram jej body bo tak jest wygodnie bo nie ma plecków gołych a jak jest bardzo ciepło to bulzeczka i spodenki. ale tak w ogóle to ma to jakieś znaczenie??????????

Gość gość
około 26 miesięcy, synek jest z grudnia i jeszcze zimą po drugich urodzinach zakładałam mu body, zwłaszcza że ze względu na aurę i to że w domu nie mamy najcieplej czekaliśmy z odpieluchowaniem do wiosny

Gość gość
mój ma 2,5 roku, body juz sa niewygodne odkąd zaczął chodzić w majteczkach bez pieluchy (20 mcy), ale jeszcze ma kilka par bodziaków w rozmiarze 98 i na pewno w zimie i na jesien na chłodne dni bede mu zakładać. jak jest ciepło to nie mam sensu, ale bodziaki to jeszcze długo bede mu w zimie zakładac bo sama lubie nosic body jak jest paskudna pogoda:)

Gość gość
Odkad nie nosi pieluchy nie używamy body wcale bo i po co??? Ja sądzę ze body jest wlasnie po to by przytrzymać pieluchę?

Gość gość
Haha ja pieluch od dawna nie nosze ,ale body czasami tak .

Gość gość
No to fajnie ,ze wam dzieci sraja w majty do 2 roku zycia i dluzej :)

Gość gość
do roczku

Gość gość
moje dziecko, moja kasa na pieluchy. Tobie nic do tego. może sikać w nie do 5-go roku nawet. nie perwsze i nie ostatnie. a na serio sama mam dziecko drugie styczniowe i mimo dużych starań i niby doświadczenia, bo to kolejne dziecko nie udało się go odpieluchować przed drugim rokiem. czy to jakiś problem? dla obcych tylko :-)

Gość gość
tak do 2 roku zycia. Nawet ajk juz nie nosila pieluch to miala majteczki i body, bo i tak musial ktos z nia do ubikacji chodzic. Teraz juz sama chodzi, wic nosi podkoszulki jak jest zimniej.

Gość gość
a wracajac do tematu to kupowałam body ostatnie na rozmiar 98/104 - dla 3latka, nerki zimą zakryte, ciepło jest i można szaleć na sankach

Gość gość
wszystko zależy od dziecka i pory roku - ja przestałam jak synek zakumał sikanie - miał 22 m-ce i było lato - w zimie czy na jesień ubierałam chętnie bo ciągle gdzieś siadał i całe plecy na wierzchu

Gość matka 3 latka
do ok 1,5 roku

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi, mój synek ma dopiero 5 miesięcy i ostatnio mi się koleżanka zapytała jak długo będę mu zakładać, bo przecież podkoszulki ładniejsze. Ale tym bardzij zimą uważam, że body to świtne rozwiązanie.

Gość gość
córa ma niedługo 4 latka i na chłodne dnia zakładam jej body, a co ma body do robienia w pieluchę ja mam 30 lat i też noszę body jesienią i zimą a załatwiam potrzeby od 28,5 lat na toaletę. Mnie osobiście wkurzają koszulki szczególnie te jakie robią dzisiaj takie krótkie u dziewczynek do getrów czy legginsów ciągle to wyłazi i i tak na plecach tej koszulki nie ma.

Gość gość
No właśnie, mój (5 l.) jeszcze zimą nosił,

Gość gość
Do momentu kiedy przestala nosić pieluchę.Miala 2 latka.

Gość gość
Moje nosiły do wyjecia z pieluchy.potem nie zakładałem bo mija się to.z teorią nauki samodzielności.....Dziecko powinno opanować do 3 roku życia samodzielne korzystanie z toalety ( nie tylko ze robi kupkę i siusiu, ale że idzie same do toalety, zdejmuje majtki, robi to co ma zrobić, podciera się, spuszcza wodę, myje ręce)... wiadomo że najlepiej podetrze sir papierem.nawilżanym wiec moje miały taki w ubikacji, a zdejmą majtki a nie body które nie dość że trzeba rozwiać to potem dynda między nogami... wiec mamy które zakładają body do 5 roku życia, myślę że musicie dużo dzieciaką pomagać przy załatwianiu potrzeb, a to trochę nie pedagogiczne.

Gość gość
Tak długo jak nosiła pieluchę tj 20 mscy. Z wyjątkiem lata

Gość gość
Mój synus ma 12 lat nosi pampersy w celach zdrowotnych na tp rajtuzki i na wszystki body wspanialy ocieplacz i ja mama spokoj ze dziecko może chasac po dworzu i mam pewność ze plecki będzie miał cal czas zakryte Agnieszka

Gość gość
Czemu 12latek nosi pampersy? jest niepełnosprawny?