Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to nie wspaniałe że w autonomii Palestyńskie 300tys ludzi rozmawia po POLSKU

Polecane posty

Gość gość

jestem taka dumna i szczęśliwa,że nawet tak egzotyczny kraj i tam ludzie daleko ciemniejsi ze skóry, a mówią po polsku wg wikipedii aż 300tys ludzi! to prawie jak niewielki kraj ;)

Gość gość
a zastanowiłaś się nad tym skąd znają język polski?

Gość gość
skąd mogą znać polski? np. z książek, z kaset, z internetu, z kursów językowych, po przodkach,albo mieszkali w Polsce i tam pojechali ? czy jakaś inna opcja?

Gość gość
owszem jest inna opcja, ale skoro zakładasz taki temat to powinnaś podstawową wiedzę posiadać. Może zanim zaczniesz pisać zapoznaj się z tematem.

Gość gość
hi, hi, hi,,,z internetu poczytywali, a na Mp3 się dokształcali

Gość gość
Polacy zamkneli ich w tajnych obozach i kazali sie uczyć polskiego!

Gość gość
a szczególnie w latach 60 kiedy podstawiani pociągi specjalne i pod przymusem kazano się im pakować

Gość gość
czyli kolejna zbrodnia Polaków na narodzie Żydowskim? Toć my niewinni, to nas mordowano!

Gość gość
wywiezli Polakow przymusowo tam do budowy kamatzow i potem juz zostali

Gość gość
dokładnie tak! po wojnie zainstalowali Polaków w Kibucach, byli lepszą siłą roboczą niż Turcy i Egipcjanie, potem się zasymilowali

Gość gość
Moje wspomnienia Rok 64, może 65, w klasie przede mną siedziała dziewczyna - Judyta Taroni, wspaniała, miła dziewczyna. Któregoś dnia nie przyszła do,szkoły, a następnego nauczycielka wykreśliła ją z dziennika. Z nami nawet nie zdążyła się pożegnać, w środku nocy wyprowadzili ich POLACY, zostały mi po niej maskotki - wypłowiały miś i świnka.Już ponad pół wieku minęło, ale pamiętam ją,a wypłowiałe maskotki nadal tkwią na poczesnym miejscu

Gość gość
właśnie oglądam film gdzie Clint Istłód gra Polaka,Polacy są sławni na świecie, jestem dumna z byciem Polakiem , szkoda,że nie jeste śmy więksi znani na całym świecie

Gość gość
a to spoko, ale Judyta żyje ;) wpisałem w google i się okazało,że skończyła technikum plastyczne ;) ktoś tu robi brzydki czarny PR Polakom 😠 z mojej klasy tez skreslano osoby i nie tłumaczono, w latach 90-tych to pewnie wyslano ich do strefy 51 i porwalo ich ufo

Gość gość
a ja wcale nie jestem dumna z tego, że jestem Polką. Za dużo zła mamy za paznokciami.

Gość gość
i w takiej dużej Ameryce wiedzą gdzie jest Polska, cały świat patrzy na centrum kuli ziemskiej - dokładnie na środku mapy świata jest serce wszechświata POLSKA ....wstyd mi za ludzi, którzy się tu urodzili iwstydzą sie być Polakami, każdy obywatel świata chciałby mieć polskie obywatelstwo. Urodzić się w Polsce to niebywale szczescie.

Gość gość
ja pomalowałąm mój dom na biało-czerwono... ponieważ,flaga nie może wisiec caly czas (to powinno sie zmienic, bo chce powiesic flage w ogródku! )

Gość gość
To, że Judyta żyła wówczas wiedziałem - moi rodzice mieli pewne żródło informacji, ale od pewnego czasu [śmierć rodziców] nie mam żadnych kontaktów.

Gość gość
jeśli ktoś wysiedlał Żydów z Polski to byli to Niemcy ewentualnie Rosjanie, nie sądzę by Polacy mieli w tym interes

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość a to spoko, ale Judyta żyje oczko.gif wpisałem w google i się okazało,że skończyła technikum plastyczne oczko.gif ktoś tu robi brzydki czarny PR Polakom zly.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale to nie ta Judyta Moi rodzice i mama Judyty mieli lużny kontakt, nie przyjaźnili się, ale kuzyn mojego ojca był wówczas na placówce w jednym z zachodnich krajów. Tą drogą usiłowliśmy nawiazać kontakt. Łatwe to nie było.ale pdewne informacje uyskaliśmy. Chciałbym jeszcze Judytę spotkać

Gość gość
To zadziwiajace, po prostu poligloci.

Gość gość
hallo moi mili, to ja Judyta Taroni, naturalnie ze zyje, nie mieszkam w Polsce, po prostu wyszlam za maz za niemca, ukonczylam liceum plastyczne w bydgoszczy. w niemczech zyje juz 30 lat. Maluje obrazy, i sprzedaje je w sklepie" Die Floristen" w Münster. Jest piekna jesien i zycie jest mile. j.