Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak za darmo

DLACZEGO WIELODZIETNE RODZINY WCHODZĄ ZA DARMO DO ZOO I DOSTAJĄ KARTĘ MIEJSKĄ

Polecane posty

Gość do ONE ZA DARMO MAJĄ WSZYSTKO
jakim trzeba być pustym człowiekiem zeby zazdrościć matce rodziny wielodzietnej że jej dzieci mają zniżke na basen... ja mam jedno ale tylko dlatego że boje sie kolejnej ciąży i porodu i jedyne czego zazdroszczę wielodzietnym to DZIECI :)

Gość gość
a niech mają!!! nie masz sie czego czepiać tylko wielodzietnych wolę ich utrzymywać niż kryminalistów w więzieniach, narkomanów na odwyku i innej patolgii. ja uważam państwo polskie prawie nie pomaga rodzinom wilelodzietnym, u nas nie ma polityki prorodzinnej i trzeba być draniem żeby zazdrościć że ktoś dostał na książki dla dziecka 200 zł. ale to takie polskie, mogę stracić pod warunkiem że sasiad starci jeszcze więcej.

Gość gość
ja mam w nosie wielodzietne rodziny. Wiekszosc z nich to ewentualnie przecietnie sytuowane rodziny. Wiekszosc biedaki. Wiec ich dzieciaki tylko pomarzyc moga o tym, co moje maja na wyciagniecie reki :D

Gość mamadwóchdziewczynek
U nas też są karty miejskie i darmowe wstępy do wielu obiektów dla rodzin wielodzietnych... w sumie to mam mieszane uczucia w tym temacie. Uważam, że niezależnie od ilości dzieci w rodzinie pomoc państwa powinna być. Pomoc w postaci np. rodzinnego powinna być moim zdaniem dla wszystkich niezależnie od dochodów. Natomiast pomoc dodatkowa powinna opierać się o kryteria dochodowe a nie ilość dzieci. Znam kilka świetnie sytuowanych rodzin wielodzietnych i znam rodziny z 1 dzieckiem, gdzie potrzebują pomocy. Niesprawiedliwe jest, że dzieci z rodzin wielodzietnych mogą wejść za darmo a ich koledzy, których może nie stać nie wejdą bo są jedynakami ;-( Myślę, że są to krzywdzące, mało przemyślane przepisy, których zresztą w naszym kraju nie brakuje. Kocham dzieci, mam dla nich wielkie serce i na prawdę chciałabym żeby każde żyło szczęśliwie i mogło korzystać ze wszelkich dóbr. Uważam jednak, że nie tędy droga... Państwo powinno zabezpieczać dzieci niezależnie od ich liczby w rodzinie.

Gość gość
pewnie że państwo powinno wszystkim dać ale nie daje... i to nie jest ten temat. ale jak mozna zazdrościć matce czworga dzieci głupich biletów do zoo czy 200 zł na wyprawkę szkolną. To że ona nie dostanie nie sprawi że wy dostaniecie. to jest na zasadzie albo wielodzietni albo nikt. skąd taka zawiść u was????

Gość mamadwóchdziewczynek
ja nie zazdroszczę, sama informowałam o przysługujących ulgach rodziny wielodzietne, pisałam wiele razy pisma o dofinansowanie... Uważam jednak, że te ulgi wynikają ze stereotypowego myślenia - wielodzietny=biedny, a to jest mit. Nie mam nic przeciwko temu, że rodziny wielodzietne korzystają, skoro im się należy. Szkoda tylko, że nikt z władz nie martwi się o rodzinę gdzie jest 2 dzieci, które nigdy w kinie czy zoo nie były ;-( Wypowiedziałam swoje zdanie, do tego służy forum.

Gość Szczesliwa piatka
Ja jestem samotna matka z czwórka dzieci i nie mam zadnych darmowych wejsc nigdzie utrzymuje siebie i dzieci za rodzinne i alimenty. Dzieci maja corka 5 lat, syn 4 lata, syn 3 lata i corka poltora roku i jestem dumna ze ich mam bo zawsze chcialam miec duza rodzine tylko ojciec okazal sie tzw "babiarzem". Pani ktora tutaj jedzie na nas to nie dziwie sie tyle ma nienawisci w sobie bo pewnie z jednym sobie nie radzi temu takie zdanie ma o rodzinach wielodzietnych z zazdrosci ze ludzie dzieki dziecia sa szczesliwi bo ja jestem bardzo i nikt inny mi do szczescia nie potrzebny i nic. zyje skromnie na wynajetym domu i zal mi takich kobiet ktore maja zdanie takie o dziecich i rodzicach ktorzy sa poprostu szczesliwi bo ona nie jest napewno. Pozdrawiam

Gość gość
U mnie w miescie tez sa karty dla rodzin z 3 lub więcej dzieci. A mnie to gówno obchodzi czy "facet okazał się babiarzem" trzeba było patrzeć z kim się dzieci robi! Dlaczego ja majac 1 dziecko mam sobie odmawiać fryzjera by pojechać np. do ZOO a baby które robia sobie 4 dziecko z babiarzem :o maja w dupie takie dylematy bo maja to za darmo!!!

Gość gość
Ja nie znam prawie żadnych rodzin wielodzietnych, poza rodzinami moich szefów. Wszyscy moi szefowie mieli po 3, 4, 5 dzieci, bo ich po prostu na to stać. I to prawda, że mieli za darmo przedszkole i przejazdy.

Gość gość
Wiesz co @ . Masz tylko jedno dziecko wychowasz zadufane dziecko a do tego jak twoje geny sknery przeszły na dziecko to ja pier... pewnie sama byłaś jedynaczką . Prawidłowo że coś ludzie dostają , za granicą ludzie dostaja mieszkania większe przy każdym dziecku , przynajmniej mój znajomy we Francji tak ma, 3 dzieci i mówił że nawet gdyby tam nie pracował to i tak by wyżył bo dotacje na każde dziecko dostaje duże , jak mu się urodziło 2 dziecko to dostał bardzo duże mieszkanie . A tobie zacofancu by wszystko grało gdyby inni nie dostali a ty tak . Na bank jestes jedynaczką

Gość gość
A ja myślę że to typowa DAMA rodem z PATOLI,było ich pewnie z 12 i jak mieli coś do jedzenia to było u nich święt a ojciec dorabiał na boku więcej dzieci . Pewnie jakiś facet czuł się staro szukał zony to mama wystawiła wszystkie córy i wybrał akurat autorkę . Mają jedno dziecko - uraz zdziecinstwa przy większej ilości, gra gdzieś dame ale tak serio zapomniała że czlowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy!! A sama teraz wychowa samoluba , co będzie mieć wpojone ze za groszem ma skoczyć do studni ale nie podzielić się nim , z resztą autorka woli iśc do fryzjera niz dac dzecku na bułkę

Gość gość
Celem projektu jest promowanie modelu rodziny 3+, a także zwiększanie szans rozwojowych dzieci wychowujących się w takich rodzinach. - W ramach polityki rodzinnej szczególna uwaga rządu kierowana jest na rzecz wspierania wielodzietności i zachęcania polskich rodzin do rozwijania tego modelu rodzicielstwa – podkreśla Władysław Kosiniak-Kamysz, Minister Pracy i Polityki Społecznej. I bardzo dobrze

Gość gość
Moja siostra ma 3 dzieci i dla niej głupie wyjście na basen czy lodowisko to koszt kilkudziesięciu złotych, podczas gdy dla osoby z jednym dzieckiem są to koszty praktycznie niezauważalne. Fajnie jest, gdy takie osoby mogą mieć ulgę, aby się z dziećmi gdzieś wybrać. W moim mieście nie ma karty 3+, jest za to karta dla emerytów 60+, ale oni i tak wiecznie na to narzekają, a że dlaczego tylko 10% zniżki, a dlaczego darmowy basen tylko raz w tygodniu itd. Podczas gdy sporo z nich ma emeryturę większa niż sporo pracujących i mających na utrzymaniu dzieci. Jaki ten temat jest "polski" - skoro ja nie mogę, to niech inni tez nie mają. :( Autorko, skoro tak cię boli pomoc dla rodzin wielodzietnych, to w listopadzie są wybory, pochodź na spotkania i popytaj, który z kandydatów jest za zniesieniem takiej pomocy i na niego głosuj. Możesz również namówić do tego swoich znajomych, bo pewnie obracasz się w podobnym do siebie towarzystwie.

Gość gość
ale się oburzanie o byle co, jedna pisze że ma 1 dziecko i sobie fryzjera odmawia, kobieto majac jedno dziecko płacisz za 1 bilet dla niego, a rodzina mająca 4 dzieci kupić by musiała 4 bilety, nie widzisz tej różnicy? ja mam kartę miejską i wstęp do zoo za 50%, wychodzi prawie na to samo co pójście z 1 dzieckiem bo płacąc 3x8zł moje dzieci zwiedzają zoo za 24zł a ty idąc z 1 płacisz 16zł, plus licząc ze zniżką to ja za zoo płacę 10zł a ty 20zł, zliczając wszystko wychodzi ze ja płacę za wejście 34zł a ty 36zł... mając 3 dzieci mam o wiele więcej wydatków niż ty mając jedno, wiec taka ulga dla mnie to sporo i ciesze się że samorząd mi pomaga

Gość gość
A ja mieszkam na wsi. Mam 3 dzieci i żadnych zniżek. A też bym chciała je mieć. Może kiedyś się doczekam.

Gość gość
ja mam w nosie wielodzietne rodziny. Wiekszosc z nich to ewentualnie przecietnie sytuowane rodziny. Wiekszosc biedaki. Wiec ich dzieciaki tylko pomarzyc moga o tym, co moje maja na wyciagniecie reki smiech.gif x Natomiast te dzieci maja na wyciagnięcie reki to , czego twoje dzieci nigdy miec nie beda:) Ale nie zrozumiesz o czym mówie, za glupi jestes najzwyczajniej. x Rany naprawde macie czego zazdroscic rodzinom wielodzietnym czyli 4+.. Zawsze mozecie machnac sobie wiecej dzieci i.. juz mozecie korzystac z tych samych przywilejow ! :P Tak trudno zrozumiec prawa handlu, popytu i podazy ? Dziewczyna wyżej ladnie to wyjasniala.. Jak masz za malo dla swojego jedynaka... to chyba lipa na calego , bo przeciez ograniczylas sie do jednego zeby miec dla niego wszystko, co nie ? Jak stac cie na zycie na poziomie i SAMA SOBA COS REPREZENTUJESZ to WALA CIE ZNIZYKI DLA WIELODZIETNYCH ! Jak zzera cie zazdrosc ... jestes ubozsza niz ta rodzina !

Gość gość
Robicie jak zawsze wiele halo o nic. Ço To za zawiść.takie karty funkcjonują w innych państwach i to jest oczywiste i normalne. Zrób sobie 4 dzieci to się przekonasz ile kosztuje wspólne wyjście do kina czy zoo

Gość gość
ALE KTO WAM KAZAŁ ROBIC SOBIE 4 DZIECI?!!!! Ja płace w 100% przy wyjściu do kina ZOO za dzieci które urodziłam, jak jesteście tak bogate by decydować się na taka ilośc dzieci nie żebrajcie od państwa bo to był WASZ WYBÓR! Nie stać mnie na więcej dzieci to nie powołuje kolejnego zycia na świat! Co to za tłumaczenia darmozjadów machnij sobie 4 a przekonasz się ile kosztuje! No k***a szlag mnie trafi!!!! Gdyby mnie było stać to bym miała nawet6 ale jak mnie nie stać to mam 1 a nie rodze co rok i wyciągam po karty rodzinne na obiady szkole dopłaty do czynszu wyprawki szkolne i MOPSY! Tyle jest warte wielodzietne rodzicielstwo stać cie na 4 dzieci to je utrzymuj sama tak jak rodzice jedynaków!!!!!!!!!!!!

Gość gość
I dlaczego moje dziecko ma być gorsze w tym państwie od dzieciaka który ma 3 rodzeństwa???!!!!Dziecko to dziecko, albo dajemy wszystkim albo nikomu i tyle!

Gość gość
dobra a jak ktos mial 1 chciał jeszcze 1 a za 2 razem wyszly trojaczi? to co babka ma zabic 2 ?

Gość gość
ONE ZA DARMO MAJĄ WSZYSTKO 2013.08.21 Jeszcze dostała pralkę w bardzo dobrym stanie jezyk.gif Nie pomijając,że mówi że jak wpadnie z czwartym i piątym to trudno,zyska więcej niż straci I tak wygląda u nas rzeczywistośc, a reszta niech tyra, boby inni mogli wychować tych lepszych i czuja się lepszymi bo maja po 3-5dzieci tyle że nic za tym nie idzie.

Gość gość
mobilizuja do tego zeby miec wiecej dzieci

Gość gość
żenujące jest to że zazdrościcie takich rzeczy jak pralka czy wyjście do kina... 1 dziecko to z****** obowiązek mieć, a wszystko co ponad to tylko wspierać takie rodziny by miały jak najwięcej dzieci bo dzieci to przyszłość

Gość gość
Idiotko od fryzjera jesteś pustak a szczesliwa piątka napisala ze nie korzysta z tej kartyczy ulg ,a se na fryca cue stac rusz d**ee do pracy.

Gość gość
nie wiem czego tu zazdroscic ze ktos ma znizki do zoo a niech ma ale znizek na papu i ubranie czy leki nie dostanie o tym pomysl np wykarmic 5 dzieci ubrac je i wyprawic do szkoly

Gość gość
Ale jesteście zawistni. Co będzie jak wreszcie rząd wprowadzi obiecywana reformę prorodzinna? Gdzie będą i ekspertów zasiłki dodatki i pomoc dla większych rodzin? Oczy sobie powydrapujecie! Szok. W całej Europie jest pomoc dla rodzin z dziećmi 3+ . Polska to kraj chciwych zachlannych i msciwych ludzi

Kartę wielodzietnej rodziny wyrabia się w urzędzie miasta w którym jesteś zameldowana/y wypisujesz dane, pesele , adres i czekasz miesiąc by dostać kartę. Ja do 03.07.14r miałam 6 dzieci. Dwie najstarsze stwierdziły że w tak biednej rodzinie nie będą mieszkać . Pogadały z dyrektorką gimnazium nagadały głupot i ta załatwiła im w trybie natychmiastowym że są w domu dziecka. Tak dziś odbija 16 i 14 latkom. I co ja mam teraz robić?

Gość gość
a co ci przeszkadza że wchodzą? chyba żyrafy ci nie zjedzą!

Gość gość
Ja tam wolę rodziny wielodzietne niż ciapatych. Jak nie będzie nas się wiecej rodzic to trzeba będzie ściągać ciapatych do pracy....

Gość gość
gość dziś Tu nie chodzi o to że kogos nie stać na 1 dziecko, to was nie stać na te 3-4-5-6- dzieci i dlatego żebracie w MOPSACH to wasza odpowiedzialnośc. żal