Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysiana

Szukam rodziny zastepczej na kilka miesiecy

Polecane posty

Gość Marysiana

Ludzie jestem samotna matka,moj synek ma 2 latka,tulam sie po znajomych od dwoch lat,chce wyjechac do Anglii znalesc prace mieszkanie,szukam godnych zaufania ludzi ktorzy zaopiekowali by sie mooim dzieckiem na ok miesiac 2,lub 3,juz nie mam pomyslu jak stanac na nogi. Myslalam nad rodzina zastepcza lecz to za dlugo trwa i chodzi mi tylko o krotki okres abym ogarnela prace mieszkanie. Koncza mi sei pozyczone pieniadze na zycie ,pozniej znowu nie wiem co dalej,chcialam sie jeszcze zapozyczyc na ten wyjazd,a moze ktos ma lepszy pomysl. U znajomych nie moge juz za dlugo siedziec,tak juz siedze dlugo, a widze ze dziecko przeszkadza im i tez robia sugestie abym sie juz wyprowadzala,ludzie wspomozcie jakas rada lub moze znacie kogos kto zaopiekowalby sie dzieckiem. Dodam ze nie mam babci,z rodzicami nie utrzymuje kontaktu,ojciec alkoholik i furiat,matka przez niego w szpitalu leczyla sie na nerwy,jest zupelnie zniszczona osoba,ojciec dziecka niestety okazal sie taki jak moj ojciec.zostawilam go,nie mamy kontaktu. Chce dac dziecku dobre zycie,dom ale nie mam jak stanac na nogi,prosze..a dziecko coraz wieksze,ja glodna chodze zeby maly mial co zjesc

Gość jezabell
popros sasiadke

a wiesz o tym ze jak dziecko komus zostawisz i dowie sie o tym opieka spoleczna to ci je moga odebrac? a alimenty od ojca?

Gość gość
Nie oddałabym dziecka obcym ludziom!! a jak trafisz na jakichś pedofilów , albo nie wiadomo co jeszcze?

Gość gość
wiem ze jestes zdesperowana ale to nieodpowiedzialne zaryzykuj i wyjedz z dzieckiem - na pewno masz kogos ze znajonmych za granica znajdz prace na nocki szybko zloz papiery o socjal i jakos sie uda ale nie bedzie lekko ...

Gość Alibabeczka
Znasz tam kogos ,albo jedziesz w ciemno?

Gość mamadwóchdziewczynek
Uważam, że bezpiecznie byłoby zabrać dziecko ze sobą, dla małego to też będzie szok - obce miejsce, obcy ludzie... A może lepiej byłoby zgłosić się do domu samotnej matki i rozejrzeć się za jakąś pracą tu? może mieszkanie pomału byś wynajęła i poradziła sobie? Jeżeli masz w Anglii jakąś pomoc, kogoś znajomego to proś o pomoc w załatwieniu pracy i zabieraj dziecko. Ewentualnie myślę, że może mogliby Ci pomóc jacyś krewni? Chrzestni dziecka? Rodzeństwo?

Gość Marysiana
wiem boje sie oddac komus,juz myslalam zeby oddac do domu dziecka na jakis czas.jedna znajoma mnie zaprosila tez ale nie mam nawet na start,a potrzebowalabym kilka tysiecy ,nie mam gwarancji ze znajde od razu prace,juz nie wiem co mam robic

Gość Marysiana
jak pisalam nie mam z rodziny na kogo liczyc,jedynie na obcyhc ludzi lub siebie sama

Gość gość
Tez uwazam, ze powinnas wyjechac z dzieckiem. Pozycz kase na wyjazd. Mozesz juz z Polski przez internet znalezc sobie prace w Anglii. Ja tak zrobilam. Z dzieckiem mozesz znalezc mieszkanie i w zamian za zakwaterowanie opiekowac sie osoba starsza na przyklad. Wynajecie mieszkania bedzie Cie kosztowalo bardzo duzo i nie sadze abys zdolala pozyczyc tak duzo kasy od kogos z Polski. Nie zostawiaj dziecka. W ciagu kilku miesiecy ulozysz sobie zycie w Anglii. Poczatek bedzie bardzo ciezki ale dasz rade.

Gość Marysiana
Malego tez byloby mi ciezko zostawic,na sama mysl na placz mi sie zbiera,myslalam o domu samotnej matki tutaj,albo za malo miejsc maja,albo musze gdzies daleko dojechac i nie wieadomo bo za dom samotnej matki musze uiszczac takze jakies oplaty,w kraju nie wiem czy poradze sobie sama z dzieckiem,jak sie patrze na oplaty za mieszkanie i place w pracach to rece mi opadaja,starczyloby na nic,bo ani opiekunka ,zadnych perspektyw

Gość gość
Po pierwsze, na sam początek idź do opieki społecznej i postaraj się o dom samotnej matki, nie jest to rozwiązanie na stałe, ale być może uda ci się stanąć na nogi, jak przynajmniej jeden kłopot z głowy będziesz miała. Nie zostawiaj dziecka... weź je ze sobą, albo staraj się szukać rozwiązania na miejscu.

Gość gość
I jeszcze cos. Zeby wyjechac to przede wszystkim trzeba znac jezyk kraju, do ktorego sie jedzie. Bez tego ani rusz!!! Umiesz porozumiewac sie w angielskim??

Gość Marysiana
Angielski jezyk znam,tlumaczylam nieraz i tak dorabialam sobie,znacie jakies strony gdzie mozna szukac lub dac ogloszenia do opieki w zamian za mieszkanie ,ale czy uwzglednia moja dziecko rowniez?

Gość gość
Hej. Mieszkam w Anglii, to ja pisalam do Ciebie pare postow wyzej o tym zebys zabrala syna ze soba. Podaj numer telefonu to zadzwonie do Ciebie i pogadamy.

Gość Alibabeczka
jesli znajoma cie zaprosila ,to on ma napewno katakt z innymi polskimi rodzinami ,ktore maja napewno dzieci i napewno sie wymieniaja opieka nad dziecmi zapytaj ,jesli tak to pakuj dziecko i do roboty.

Gość gość
Jak nie masz dochodu, za twój pobyt w domu samotnej matki będzie pokrywała opieka społeczna, wiem... bo mam koleżankę, która z małym dzieckiem wylądowała w domu samotnej matki. Teraz już stanęła na nogi, da radę, ale nie podejmuj desperackich kroków i nie zostawiaj dziecka.

Gość Marysiana
tak znam angielski,jedynie bym musial ich akcent zalapac,dlatego chcialabym tam wyjechac bo wiem ze poradzilabym sobie i z jezykiem i wogole z zyciem

Gość gość
Jak mozesz na forum szukac opieki nad dzieckiem. Mnie tez zycie nie rozpieszcza mam dwojke dzieci ale nigdy nie pomyslalam zeby odda je do domu dziecka

Gość gość
Oj, ja ja rozumiem. Zycie. Sama mialam takie mysli, zeby dziecko oddac moje. Tez wyjechalam do Anglii. Najgorsza decyzja to wyjechac samemu, bez dziecka, wtedy rozne glupie pomysly chodza czlowiekowi po glowie. Jak jestes z dzieckiem to nic takiego sie nie zdarzy. Podaj nr telefonu to zadzwonie za chwile.

Gość gość
Jak znasz angielski, większych problemów z pracą nie będziesz miała... postaraj się wyjechać z dzieckiem, da radę i nie będzie tragedii, choć na początku nie będzie wcale łatwo.

Gość Marysiana
721 017 475 moj numer

Gość Marysiana
721 017 475 moj numer

Gość Marysiana
Jak znacie jakies strony gdzie sa ogloszenia do opieki nad starszymi ludzmi lub dziecmi to prosilabym rowniez Anglii

Gość gość
Dzownie.

Gość gość
nigdy bym dziecka obcym nie zostawila ktos ci go zakatuje itd

Gość mamadwóchdziewczynek
autorko - mam nadzieję, że dziewczyna z Anglii ma dla Ciebie jakąś pomocną radę? pamiętaj, że nie ma sytuacji bez wyjścia.

Gość Marysiana
Dziekuje serdecznie za rady od pewnej Pani :)

Gość gość
Spoko, nie ma za co. Wyslalam emaila! :)