Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabellka6

Brał ktoś lek RYSPOLIT czy po nim się tyje

Polecane posty

Gość arabellka6

czy zawsze występują skutki uboczne np. obniżone libido, brak miesiączki? Mam przepisany, ale boje się, że utyję po nim, a zaczęłam właśnie dietę i schcę schudnąć około 10kg.

Gość gość
substancja czynna leku: risperidon bralam kiedyś, jeden z moich pierwszych leków od psychiatry (chyba nawet zupelnie pierwszy) ale ze wzgledu na skutki uboczne zmienilam. bardzo mi sie pogorszyly stany depresyjne, przytylam, bylam niespokojna i pobudzona ale tylko kilka pierwszych dni, potem nastapilo otepienie owszem na kazdego leki dzialaja inaczej, po prostu trzeba wypróbować na sobie

Gość arabellka6
dokuczają mi stany depresyjne, lęki itd. ale boję się tego przytycia, bo mam też problemy z jedzeniem (zaburzenia jedzenia) i jak utyje to jeszcze gorzej będzie.:? Sama już nie wiem, w necie czytam i niezbyt dobre są opinie (właśnie otępienie i tycie). Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość arabellka6
Do: gość - a w jakiej dawce brałaś?Ile mg?

Gość gość
oj, to bylo jakieś 12 lat temu, nie pamietam... potem lekarka mi dawala inne leki ale nie bardzo pomagalo na moje stany psychotyczne, dopiero Zyprexa mnie uratowala. psychozy i depresja przeszly! polecam ten lek chociaz tez sie po nim troche tyje (ale to generalnie po niemal kazdym psycholeku) ale dziala! nie wiem jak teraz ale przed 10 laty byl na ryczalt tylko dla schizofreników, reszta pacjentów musiala placić pelna cene a drogie to jak cholera... no ale naprawde skuteczny lek

Gość arabellka6
ok dzięki:) a jeszcze mam pytanko, z tym tyciem po tych lekach to jest tak, że zwiększa się apetyt i się je więcej, czy po prostu takie tycie "samoistne" (jemy jak przedtem, a mimo to tyjemy)?

Gość gość
apetyt w sumie mialam taki sam ale leki spowalniaja metabolizm

Gość arabellka6
brał ktoś jeszcze ten lek?

Gość arabellka6
up

Gość gość
brałam kiedyś, odradzam, zatrzymał mi sie okres i zęby zaczęły sie psuć, dwa wypadły;/