Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosia88

Płacenie za faceta przeczytajcie

Polecane posty

Gość ktosia88

Mam pół roku faceta 28 lat. Nie pracuje, kończy dzienne studia mgr, utrzymują go rodzice. Na pierwsze nasze spotkanie umówiliśmy się w innym mieście. Chcieliśmy też pozwiedzać. Opłacił nam pokoje w hotelu. Więc ja czułam się w obowiązku zrekompensować mu kasę za swój pokój i płaciłam jak gdzieś wychodziliśmy np za kino. Potem on zapytał czy nie chciałabym dłużej jeden dzień zostać i że on nie wziął więcej kasy, ale mi odda jak ja zapłacę za pokoje. Ok zapłaciłam. Teraz przyjeżdża do mnie i powiem Wam, że co najwyżej to na piwo mnie zabierze, albo na lody kupi. Jak poszliśmy raz do restauracji, to ja płaciłam. W ogóle mam wrażenie, że nie wyjmuje portfela tylko czeka aż ja to zrobię. Byłam u niego tydzień. Ma fajnych rodziców. Miał chyba 100zł na drobne wydatki. Żywiła nas jego mama. Na drugi tydzień przjechał do mnie. Wziął chyba z 400zł, ale podróż kosztowała pawie 100zł. Kasa się rozeszła i nie miał na powrót, więc dałam mu na bilet 100zł. Nic nie mówiłam, że to pożyczka. Ale tak mi się wydaje, że facet z honorem by oddał co nie?

Gość gość
popadacie ze skrajności w skrajność albo tutaj ty bulisz za niego wszystko albo gdzie indziej księżniczka co nawet grosza swojego wydać nie chce.

Gość gość
Nie obejrzysz sie a wszystko bedziesz placic. Nie badz glupia, bo go tego nauczysz.

Facet jest przyzwyczajony że "kasa przychodzi sama". Sprawdź w domu, kto mu daje kasę. Jeśli to Mama, to Ty możesz wejść w rolę Mamusi i Sponsora. Pogadaj z nim na jakiś temat związany z pracą, przyszłością, gdzie i co chciałby robić, gdzie pracować. Z rozmowy wyczytasz czy on rozumie realia życie, umie planować i jest chętny do bycia samodzielnym. Powiem Ci jeszcze, że 28 lat to mógłby już się sam wziąć i gdzieś sobie zarobić, nawet na czarno czy 1/2 etatu. Sprawdź czy nie jest leniem porostu.

Gość gość
28 lat i bez grosza przy duszy? ;) Zarty?

Gość ktosia88
Nie wiem kto daje mu kasę. Wynajmują poddasze komuś, więc może z wynajmu. Rodzice też dokładają.... Jak z nim rozmawiam to chce iść do pracy. Nawet mówi, że poszedł na tę mgr niepotrzebnie, że wolałby już pracować. Tylko kurcze, student wakacje ma 3 mce, więc dorobić można. Ma jakieś poprawki na uczelni, ale bez przesady. Cały czas się nie uczy. Poza tym w ciągu roku miał chyba dwa dni wolnego od zajęć plus weekendy, więc nie wiem czemu nie pozaliczał tego.

Nie naciskaj go tylko dokładnie się przyglądaj co naprawdę ROBI aby mieć pracę. Samo mówienie "chce pracować" albo "szukam pracy" nic nie znaczy. Czy wysyła CV, czy chodzi po knajpach? Jakie konkretne działania wykonuje. Nie wywieraj proszę presji, bo wtedy może to zrobić pod twoją sugestię.

Gość ktosia88
Teraz to on nie szuka pracy. Zaraz będzie wrzesień i musi się douczyć do egzaminu i dwóch zaliczeń. A od października studia się zaczynają. On planuje po obronie dopiero szukać. Prawa jazdy też nie ma. Nawet jego mama mu dokucza. Mi powiedział, że zrobi najdalej do przyszłego lata. Za argumenty stawia finanse i to, że zaraz będą studia i na raz wszystkiego nie zrobi. Ja zaocznie studiowałam, pracuję od 6 lat, zrobiłam międzyczasie prawo jazdy i mam na wszystko czas. Czy są szanse, że ten facet się wyrobi?

Gość gość
ech ktosia wpadlas jak sliwka w kompot:)

Gość ktosia88
fiku mikuuu- dobrze to ujęłaś :P ale kurcze, jakąś ścieżkę muszę wybrać :P Jako człowiek nie jest zły, dogadujemy się, robi mi kawusię, drapie po pleckach, całuje w czoło, tuli do siebie, w nocy przykrywa kołdrą jak śpię rozkopana...

@ktosia Wybacz, ale Ty jesteś bardzo samodzielna i ambitna kobieta a on leniwy i wygodny. Możesz go bardzo szybko postawić do pionu ale to wymaga stresu, musiałabyś mu wjechać na ambicje i sukces nie jest gwarantowany. Jak bardzo go kochasz, to powiedz mu, że ty chcesz być samodzielna i chcesz żyć z samodzielnym, pracowitym facetem i że liczysz na niego że się zmieni. Po drugie - liceum kończy się mając 19-20 lat, to on studiuje już 8 lat? Co robił w wieku 20-28 lat?

Gość ktosia88
2 lata studium 4 lata inż trochę dorabiał na umowie zlecenia teraz drugi rok mgr zacznie i tak zeszło do 28l. Jak skończy będzie miał 29 lat :P