Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamabałagan

odkąd urodziłam dziecko mam permamentny bałagan w domu

Polecane posty

Gość mamabałagan
przy dziecku to odkurzanie raz dziennie to za mało, mycie podłogi raz w tygodniu jak to było kiedys to tez stanowczo za rzadko... dlatego moja taka zaciapana wiecznie

Gość gzzzik polny
najlepiej siedziec na Kafe i zganiac na dziecko :O a nei pzreszkadza ci ze dziecko sie w brudzi ebawi??? na zaciapanej podłodze, na zakurzonym dywanie?? co z ciebie za matka, won z kafe :D

Gość suka teria
Ci, co mają czysto z trójką dzieci to chyba mają dzieci w wieku 17 i 19 lat :P albo 25 metrów kwadratowych do ogarnięcia. Ja mam dwójkę dzieci (5 lat i 2,5), spodziewam się trzeciego i też średnio daję radę. Staram się nie dopuszczać do syfu, ale notorycznie leję domestos do kibla, po czym ktoś skorzysta z toalety i spuści wodę, a kibel dalej nieumyty :(

Gość suka teria
mamabałagan 🖐️ u mnie właśnie zmywara skończyła i pranie się pierze, uważam to za mój wielki sukces :) Chociaż tak naprawdę dzisiaj mój mąż pojechał po coś do swojej mamy i zabrał dzieci to ja trochę chatę ogarnęłam, ale doskonale widzę bezsens tego wysiłku. Zaraz wracają

Gość i8t77
w takim razi enie chce byc matką, nie wyobrazam sobie w domu miec syfu, nie miec na nic czasu, zwłąszcza na ogarniecie domu i siebie, masakraaaa wszystkie matki sa bałaganiarami, brudasami???

Gość suka teria
nie, jak miałam jedno dziecko to miałam czysto, nawet bardzo :) Jak młodszy by całkiem malutki to jeszcze dawałam radę. Ale odkąd obaj są mobilni to wymiękam.

Gość Położna Angelika
Drogie mamy jeżeli macie ochotę wypełnić ankietę odnośnie autonomii kobiet ciężarnych i rodzących a urodziłyście dzidziusia w latach 2011-2013 proszę kliknąć w poniższy link. Chcę zbadać czy kobiety są świadome swoich praw i jak przestrzegane są te prawa w stosunku do kobiet ciężarnych i rodzących! Gorąco zachęcam!! :) http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
mozna wszystko ogarnac jak ma sie troje dzieci;) wstaje o 6-7 rano dzieci jeszcze spia.robuie sniadanie sobie kawe i nastawiam pranie,zbieram wszystkie smieci ktore rozrzucily poprzedniego dnia dzieci.dzieci wstaja jedza najmlodsze jeszcze spi.robie mleko i zmywam podczas gdy starsza corka karmi najmlodszego.potem przerwa zajmuje sie dzieckiem najmlodszym.za jakas godzine zasypia wiec odkurzam w calym domu i scieram kurze.na koniec zostawiam sprzatanie lazienki.dzieci w tym czasie sprzataja swoj pokoj.ja na koncu myje podlogi,karmie synka ubieramy sie i idziemy na zakupy.wracam i zaleznie od pogody dzieci albo ida na podworko(7 i 4,5 roku mieszkamy w domku) albo ida do swojego pokoju sie bawic,jesli najmlodszy spi wstawiam obiad zupe czy cos tam itd itd tak wiec zawsze mozna sie zorganizowac jesli sie chce ja w balaganie nienawidze siedziec wole wstac wczesniej i zaczac od rana.a najlepiej poprzedniego dnia wieczorem wtedy mniej do roboty zostaje;)

Gość Małgosia Rodzynek perfekcyjna
mam w domu tak czysto,że można jesc z ubikacji

Gość mamabałagan
ogarnełam kuchnię i jeszcze nastawiłam klopsiki na jutor, pół godziny ( z mieleniem miesa) kurcze, da się:)

Gość gość
dziecko na leżaczek, albo w kojec, czy łóżeczko. poplacze i przejdzie. co chwile wesolo do niego gadaj.

Gość suka teria
gosciowkaaa, na początku pomyślałam, że jest dla mnie nadzieja (spodziewam się trzeciego dziecka :)), ale po przeanalizowaniu sprawy porzuciłam ją :) Po pierwsze, będę miała trzeciego syna (to pikuś), po drugie, jak urodzę to moi starsi będą mieli 5 i 3 więc pożytek z nich żaden. A najgorsze, że jak wstaje 6-7 to mój obecny młodszy jest już na nogach chętny do zabawy. Fajnie masz, że najmłodszy tyle śpi. Mój najstarszy też spał regularnie i sporo.

Gość mamabałagan
wiecie, mi bardziej chodzi o taka niemoc, która zapanowała po porodzie, mam wrażenie, ze nic nie umiem zrobic i wszystko t tym to sprzątanie i bałagan mnie przerasta

Gość Anka0912
ja opiekuję sie dzieckiem, a maż po pracy sprząta, ja gotuję za to i tak jest sprawiedliwie, każdy za coś odpowiada

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
duzo spi i duzo jje;) a jak nie spi to lezy grzecznie.czasem zaplacze jak jest znudzony i chce zeby sie z nim bawic i mowic do niego,i oczywiscie jak jest glodny lub chce mu sie pic i ma mokro.a tak-nie ma dziecka;)moj drugi za to byl okropny wrzeszczal cala noc i dzien;/ musialam go tesciowej zanosic zeby obiad w spokoju ugotowac

Gość gość
Powiem wam ze ja tez wstawalam rano o 6 i sprzatalam jak glupia aby byl blysk,praktycznie caly dzien mialam wypelniony do 22,a to oboad,sprzatanie,spacer z dziecmi i tak non stop,bylam mega przemeczona i sfrustrowana,w koncu odpuscilam,spie dluzej,dom ogarniam tylko z grubsza,na oboady czasem chodzimy do mojej mamy,mimo bajzlu w domu zyje sie mi lepiej,mam wiecej czasu dla siebie i dzieci,a przede wszystkim wole wieczory Nie ma co sie tak spinac,bo po co?!

Gość gość
Ja mam tylko jedno (5miesięcy) i też nie zawsze daje radę to ogarnąć. Ale ja to wiem że jestem leniwa.:D Jak mała śpi w dzień to też często sie kładę zamiast coś robić a później na szybko sprzątam jak ona sie czymś zajmie. Nie mam niewiadomo jakiego syfu no ale nie ukrywam że błysku też nie ma.:D moja zazwyczaj wstaje o 5 wtedy zje i albo jeszcze zaśnie do 6 albo sobie leży. Później wstajemy, przebieram ja i rozkładamjej na podłodze w kuchni koldre i mate edukacyjną ona leży, ja zrobię kawę i śniadanie dla męża, budze go. Później on pojedzie do pracy to ja zajmuje sie mała. Ok 9 idzie spać więc wtedy ja jem śniadanie i też sie kładę. Później spacer i ewentualne zakupy. Wrócimy to mała chwilę sie pobawi i znow spać gdzie to ja robię obiad i ogarniam co mam do zrobienia czyli np mycie toalety, prasowanie, mycie okien, kurze, naczynia- to co akurat trzeba zrobić. Mała wstaje to sie bawimy a jak bawi sie sama to ja ewentualnie robię to czego nie zdążyłam albo siedzę na necie lub czytam. Później Kapie ja, kładę spać, sprzatam jej zabawki, myje podłogi i koniec roboty. :D No ale są dni że nic mi sie nie chce to nie robię.:)

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
to ja nie wiem dziewczyny ile wy macie do zrobienia ze caly dzien macie zawalony.ja juz dawno wszystko zrobilam posprzatane,obiad zrobiony a dzidzia spi.i mam czas posiedziec na necie ze 2 godzinki i wypic w spokoju kawe.tylko moja najstarsza spokoju mi nie daje;/chce ogladac ksiazki do szkoly.to nie zabawka raz obejrzala.tez mi czasem daje popalic niestety;/

Gość gość
Ja też już mam w zasadzie wszystko zrobione.:) Tylko nie prasowalam bo jeszcze nie wszystkie pranie mi wyschlo więc zostawiam to na jutro.:) Dwóch godzin to napewno nie mam wolnych bo mała teraz nie pośpi za Dlugo ale jak wstanie to pewnie zje i będzie sobie leżeć.:) Jakby sie tak rozejrzeć to coś do roboty jeszcze jest ale nic ważnego.

Gość gość
Ja sie dziwię jak niektórzy maja 30-40m kw i nie dają rady tego ogarnąć. Ja mam 70 i nie widzę problemu.:D Jeszcze chciałabym więcej bo mi mało miejsca.;/

Gość gość
ja do konca sieprnia siedze z corka w domu. bo od wrzesnia do przedszkola. wieczorem ograniam. czyli pozmywam naczynia, poukladam ubrania,na lawie czysto. rano wstajemy sniadanie i znow balagan.

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
ja ciuchow w ogole nie prasuje bo po co?tylko te ktore tego absolutnie wymagaja.akurat uzywam plynu do plukania po ktorym sie nie gniota i staram sie je tak wieszac zeby sie nie gniotly.po co sobie roboty dokladac?

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
ja zajmuje pietro domu 3pokoje kuchnia i lazienka i tez mi malo;/ dol jest wiekszy ale gore tesciowie wyszykowali a dolu nie.mielismy do wyboru.wolalam 3 pokoje zamiast pieciu ale po remoncie;p przynajmniej kasy nie musialam wykladac na remont;p

Gość mamabałagan
a ja sprzątam z moja małą, dzisiaj popołudniowy spacer krótszy bedzie i troche później, fajnie jest, jeszcze tylko odkurzanie i podłogi, ale umyje je jak wieczorem pójdzie spać bo teraz zadepcze i zaciapie zanim wyschną

Gość gość
Ja niestety większość rzeczy muszę prasowac. Zwłaszcza rzeczy córki. Nie wiem czemu to mi sie tak gniecie w praniu.;/ A jakiego płynu używasz? Widzisz autorko, jednak sie da.:D

Gość gość co nigdy nie ma dość
E, Autorko, to Ty wcale bałaganu nie masz, tylko lekki nieład ;) I ogarniasz wszystko bez problemu:) Jak dziecko spokojne i dobrze śpiące to ze wszystkim można się wyrobić. A moją małą Babcia zabrała na spacer bo się stęskniła, to już obiad na jutro podgotowałam a teraz siedzę z kawką :P

Gość gość
Ja też z kawą. Mojej małej nie ma kto na spacer zabrać bo jesteśmy sami. Mąż w pracy, pewnie wróci koło 21. Na szczęście moja jest dosyć grzeczna więc jak ja położę to chociaż chwilę zajmie sie sobą.

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
ja uzywam niebieskiego softlanu(niemiecki) do kolorowych a fioletowego do bialych.niebieski farbuje biale na lekki niebieski odcien niestety ale lepiej pachnie.i jest tani normalnie w sklepie z chemia niemiecka kosztuje ok 10zł ja kupuje w hurtowni gdzie pracuje moja siostra za 6zł.super jest koncentrat 1l

Gość gOsCiowkaaaaaaaa666
moj malutki juz od 3 godzin spi w jakas spiaczke zapadl czy co?;) bd musiala go chyba obudzic na kapanie zaraz;p i powiem wam ze nudno tak przez trzy godziny nic nie robic tylko na necie siedziec.juz wole jak nie spi przynajmniej jest cos do roboty

Gość mamabałagan
a ja idę z małą na spacer, miłego popołudnia:)