Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaszlam w ciaze i boje sie zalatwiac

Polecane posty

Gość gość

:(:(:( słuchajcie jestem w bardzo wczesniej ciąży, 5 tydzień licząc od OM. Boję się wypróżnień. We wtorek po wypróżnieniu zaczął mnie boleć brzuch i od tamtej pory boję się iść. Dodam, ze czasme mam problemy z zaparciami. Co robić? Przecież musze isę załatwiac, ale boję się tak "napinać"

Gość gość
od napinania nic się nie stanie zjedz pare śliwek albo maślanki się napij a zaparcia w ciąży są normalne.

Gość gość
a mojej siostrze gin powiedział, ze trzeba się starac, zeby w ciaży nie było zaparć, bo lepiej sie nie napinac zbyt mocno. A ja wpadnę pewnie w błędne koło, bo od wstrzymywania własnie można dostać zaparć

Gość gość
Pij duzo wody, jedz owoce jabka sliwki, duzo potraw z blonnikiem powinno pomoc. Np 3/4 jabka dziennie, jakis jogurt z musli lub maslanka z suszonymi sliwkami, jakies otreby czy pieczywo typu wasa itp.

Gość gość
co to jest jabko????

Gość gość
Nie boj sie nic ci nie bedzie .Ja zawsze po toalecie mialam bole jak na okres(nie wiem tez czemu).Teraz jestem w 32 tc i tez jak zrobie siku to mnie zaczyna bolec jak na okres,dodam ,ze mam ksiazkowa ciaze ,pracuje ,chodze,myje okna i ogolnie jestem aktywna .

Gość gość
lepiej sie nie napinac bo sie nabawisz hemoroidow, zarodkowi sie nic nie stanie.