Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy potrzebny bukiet na slubie cywilnym

Polecane posty

Gość gość

Bede brałą tylko slub cywilny i zastanawiam sie czy potrezbny mi bedzie bukiet tak jak to jest na slubach koscielnych?? i czy kwiatek ktory wpina sie w butonierkę pana młodego tez bedzie konieczny??

Gość gość
nie nie jest, tylko w slubie koscielnym jest wymagany, bez bukietu i kwiatka w butonierce ksiadz nie udzieli slubu...tak jest napisane w biblii no ludzie, na slub do kosciola mozna tez isc w garsonce, mozna nei miec kwiatow i mozna nie robic wesela co za roznica jaki slbu, wez sobie kwiaty lub nie, twoj wybor

Gość gość
czy to już tak nędzne prowokacje, czy macie pusto we łbach?.. tak, potrzebny bukiet.. musi składać się z kaktusa, słonecznika i 3 gałązek mięty - inaczej zawarty ślub, każdy z gości będzie mógł unieważnić w każdym powiatowym urzędzie pracy w drugą środę miesiąca (ale KONIECZNIE przed godziną piętnastą).. Do szkoły matoły, a nie rodziny zakładać!

Gość gość
oo proszę trzeba było gdzieś jadem kąsić?? nie pytałam czy bez tego nie dostanę slubu, tylko czy w ogole taki bukiet brać!! proszę czytac ze zrozumieniem. Chodzilo mi o to czy lepiej bedzie z czy bez. Proste pytanie. Pierwszy raz biorę slub, nigdy nie byłam na cywilnym i stad pytanie. A jesli Wy jestescie stalymi bywalcami urzedu stanu cywilnego to gratuluje.

Gość gość
Trzeba reprezentować jakiś poziom droga panno. Proszę pisać ze zrozumieniem, 'czy będzie potrzebny tak, jak to jest na kościelnych.." Potrzebny - http://sjp.pwn.pl/slownik/2506344/potrzebny A od kiedy w kościele jest potrzebny?.. Nie załamuj mnie

Gość gość
Jezeli nie masz zamiaru odpowiadac na zadane pytanie to sie nie udzielaj. A poza tym nie jest potrzebny bo nie ejst to nigdzie zapisane ze jest taka zasada, ale mozna to uznac za pewną przyjętą ogólnie tradycję i tyle w temacie.

Gość gość
Brałam ślub cywilny i miałam bukiet mąż miał butonierke świadkowa miała mały bukiecik taki jak ja ale mały a świadek miał butonierke:) tak chcieliśmy i było ładnie:)

Gość niegość
tradycją to jest choina na święta, a nie kwiatki do ślubu. Nigdzie nie są potrzebne kwiatki, ani w kościele, ani w urzędzie. To tylko ozdoba, jak kolczyki czy bransoletka. To tak jakbyś zapytała: "czy potrzebna mi bransoletka na ślubie cywilnym".

Gość gość
ale z was kutasiarze. zamow sobie bukiecik w kwiaciarni fajnie to wyglada nawet do zwyklej sukienki niekoniecznie bialej sukni slubnej

Gość gość
jejku zwykłe pytanie panny młodej która bierze ślub po raz pierwszy i szuka zwyczajnej, grzecznej porady!! a nie znęcania się jaka to ejst beznadziejna, bo zle dobiera słowa itp. Nie mam doświadczenia w ślubach, a swoj biorę po raz pierwszy i mam mnóstwo wątpliwości, a ze organizacją z pewnych powodów zajmuję sie sama to i nie pytam po znajomych tytlko tutaj. I dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Włąsnie mysle nad tym ze nawet po to by czymś zając ręce to będę miała taki bukiecik. Skromny, bo nie lubie przepychu. Ale chyba butonierki dla narezconego nie będę zmawiac.

Gość niegość
Używasz słów "potrzebny" "konieczny" "tak jak to jest na ślubach kościelnych". Ile masz lat, 18? Zadajesz takie pytania, że zastanawiam się w jakim Ty wieku ten ślub bierzesz, bo zachowujesz się jakbyś była kompletnie oderwana od rzeczywistości.

Gość gość
zaskocze, 29 i co z tego?? potrzebny czy konieczny, bo tak nakazuje tradycja...i zaprzeczysz?? nie widzialam jescze panny młodej bez bukietu na ślubie kościelnym, ale pytam o cywilny bo nigdy na żadnym nie byłam. I proszę nie łapać mnie za słówka, bo kto chciał ten zrozumiał i bez sensu nie wałkował temtu, który ja w tym momencie uważam za zamknięty, więc produkuj się dalej:) a pozostałym życzę miłego wieczorku:)

Gość niegość
A ja nie widziałam w krótkiej kiecce, ale czy to znaczy, że długa jest konieczna, bo to tradycja?

Gość gość
Zazdrosne, zakompleksione głąby. Nie martw się, nawet dla niewykształconej, normalnej, zwykłej osoby Twoje pytanie jest zrozumiałe. Te idiotyczne odpowiedzi są od polglowkow, którym się wydaje, że przytaczając definicje sjp pokażą jacy są bystrzyca. Tymczasem pokazują jakimi są tryglodytami nie potrafiąc zinterpretować pytania. Kwiatki to dodatek, właśnie by zająć czymś ręce, pewnie można je zastąpić jak się chce oszczędzić, ale nie wiem czym :p pozdrawiam :)

Gość Rozbawiona szkolarka
Dnia 22.08.2013 o 18:10, Gość gość napisał:

czy to już tak nędzne prowokacje, czy macie pusto we łbach?.. tak, potrzebny bukiet.. musi składać się z kaktusa, słonecznika i 3 gałązek mięty - inaczej zawarty ślub, każdy z gości będzie mógł unieważnić w każdym powiatowym urzędzie pracy w drugą środę miesiąca (ale KONIECZNIE przed godziną piętnastą).. Do szkoły matoły, a nie rodziny zakładać!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🥂🍾😁🤣🤣🤣🤣👍🏻

Gość Rozbawiona szkolarka

😁😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥂🍾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Oczywiście, że nie jest konieczny 🙂 Ale ja osobiście wybrałabym jakiś mały bukiecik - uwielbiam kwiaty i myślę, że pięknie byś się z nimi prezentowała 🙂