Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traktor1

Ogrody zimowe

Polecane posty

Gość gość
http://www.justi-garden.pl - polecam, zaprojektowali mi właśnie taki ogród. Przedstawiłam tylko kilkanaście zdjęc z netu i po kilku rozmowach dostałam wymarzony projekt który następnie przerodził się w ogród marzeń

Gość OgrodowaMarysia
Jak dla mnie ogrody zimowe to mistrzostwo - zwłaszcza od października. Uwielbiamy tam siadać z przyjemną lekturą. U mnie się aż tak nie nagrzewa, na szyby mam też założone rolety gdy słoneczko świeci mocno. Okna do ogrodu zimowego robiła mi firma http://mmtimberwindows.com/ i muszę przyznać, że pierwsza klasa. Dokładnie i terminowo. Polecam!

Gość kinga687
To świetna opcja dla lubiących przesiadywać wśród roślin w każdej pogodzie i o każdej porze dnia, takie ogrody zimowe drewniano aluminiowe(http://wintergarten.pl) zapewniają szczelność całej konstrukcji przez co nie trzeba się martwić jakimiś przeciekami czy jakimiś powiewami

Gość gość
Ogród zimowy jest doskonały jeśli odpowiednio o niego dbasz. Warto zainwestować o nawilżacz powietrza, aby mieć piękny zapach rosy przez caqły rok, na okna można założyć rolety. Dodatkowo trzeba pielęgnować rośliny. Polecam do tego celu narzędzia od www.zmwalkiewicz.pl

Warto również zabezpieczyć szkło w ogrodzie zimowym powłoką hydrofobową. Naprawdę polecam bo sama stosuje taką na wielu powierzchniach. Czyszczenie jest dużo prostsze, kamień z łatwością schodzi po przetarciu wilgotną szmatką. Polecam hadwao.net

Gość gość
ogród zimowy to fantastyczna sprawa. Dom czy mieszkanie w bloku zyskuje nową przestrzeń do użytkowania przez cały roku. Zobaczcie sobie ofertę firmy http://ogrody-zimowe.org/ z Cieszyna która zajmuje się budową ogrodów zimowych. Mają wiele ciekawych realizacji.

Gość gość
gość 2015.08.10 Ogród zimowy jest doskonały jeśli odpowiednio o niego dbasz. Warto zainwestować o nawilżacz powietrza, aby mieć piękny zapach rosy przez caqły rok, na okna można założyć rolety. Dodatkowo trzeba pielęgnować rośliny. Polecam do tego celu narzędzia od www.zmwalkiewicz.pl Z tym nawilżaczem to prawda, przydaje się. Też mam i przez cały rok czuję lato <3

Gość ReniaJJ
Oczywiste jest to, że jak juz zdecydujesz się na zimowy ogród to musisz o niego dbać. Ale najpierw trzeba też bardzo fajnie stworzyć taki ogrod. Wiem, że ta firma http://www.wintergarten.pl/ projektuje takie zimowe ogrody.

Gość Aneta664
Ja mam ogród zimowy i bardzo jestem z tego zadowolona. Można przez cały rok przebywać wśród kwitnących roślin ;) Korzystałam z usług firmy Gracja z Cieszyna. Bardzo solidnie wszystko wykonali, ogród prezentuje się pięknie, jest ciepło, a latem można otworzyć drzwi i zrobić wyjście do ogrodu na zewnątrz

Gość Mirabellka22
Szalenie podobają mi sie zimowe ogrody. Zauważyłam, ze stają się teraz coraz bardziej popularne. Chciałabym miec taki ogród u siebie dlatego szukałam już firm takich jak ta http://www.wintergarten.pl/ , by pomogli mi przy realizacji takich pomysłow.

Gość gość
ja mam ogród zimowy! Nie zapraszałam do pomocy żadnego architekta ani projektanta, wszystko zrobiłam sama. Piekne zielone drzewka i krzewy, które sie nadają do ogrodu w domu kupilamw www.drzewkawaleczek.pl , resztę pojedynczo kupuję do dziś na targach i tam gdzie coś mi się spodoba. TO takie orzeźwienie zima:)

Gość gość
sama wybudowałaś coś takiego? U mnie firma www.tommar.pl zajęła się budową, mam ogród zimowy w stylu oranżerii, rośliny sama dobrałam:)

Gość FelicjaH
A mnie niedawno zainteresowały ogrody zimowe.Nie są one moze jeszcze jakoś bardzo popularne ale wydaje mi się , że jak ma się takie ogrody http://www.wintergarten.pl/ogrody w domu to nawet miło spędza się czas w takim miejscu.

Gość freni
My mamy, dla mnie jest to strzał w 10. Cała rodzina przesiaduje tam całe dnie. U nas ogród zakładała ta firma: http://cambria.pl/ogrody-zimowe i jesteśmy mega zadowoleni. Mojej koleżance inna firma spartoliła całą robotę więc warto uważać.

Gość gość
Ja uwielbiam swój ogród zimowy. Jak ktoś się nad nim zastanawia to naprawdę polecam. Grunt żeby wykonała go profesjonalna firma która przede wszystkim doradzi co do roślinności ale też takich rzeczy jak np. ogrzewanie. Polecam tu Centrum Ogrodnicze Ogród-Dom z Niepołomic www.ogrod-dom.pl z którego usług korzystałam.

Gość gość
na pewno pomoga tutaj www.wogrodzie.pl moja znajoma urzadzala dzieki nim ogrod i wyszlo nieziemsko dobrze, polecam kazdemu

Gość gość
Widzę, że to targowisko próżności, firmy same się reklamują tak ładnie...a ja poszukuję dobrych fachowców i żeby nie zdarli ze mnie skóry-budowa ogrodu z drewna na śląsku...zna ktoś takich co nie maja cen z kosmosu ?

Gość gość
Ja mam u siebie i jestem bardzo zadowolona. Jest praktyczny i ładnie wygląda. Zrobiła mi go firma www.e-mar.com.pl . Mają głowy pełne pomysłu i sa bardzo solidni.

Gość gość
Odradzam kupować od firmy Ogrody Zimowe Zalanowski. Zlozylem zapytanie o ogrod zimowy do firmy Zalanowski. Otrzymałem ofertę. Producent chciał 790 euro za okreslenie parametrów izolacyjnych dla całego ogrodu zimowego. Wartośc izolacyjna dla okien w ofercie była niższa niż w specyfikacji producenta okien dla tych samych wyrobow. Kiedy zapytałem o to, otrzymalem odpowiedz ze nic nie wiem i ze nie sa zaineresowani dostarczac do mnie. Z mojego punktu widzenia, firma ta ignoruje klienow i odnosi sie do nich jak za komuny. Nie kupujcie od nich.

Przeglądałam ostatnio propozycje wykonania ogrodu zimowego na www.cambria.pl i zastanawiam się nad jedną kwestią: czym (poza wyglądem) różnią się ogrody drewniane i drewniano-aluminiowe? Czy te drugie są trwalsze? Jaka jest przeciętna różnica cenowa pomiędzy nimi? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość Shauni
@Yugo Też z mężem wybraliśmy ogród z cambria.pl i bardzo nam się podoba. Jest zmontowany solidnie, zaś samo drewno jest dobrze zaimpregnowane - nie ma więc mowy o tym, że za kilka lat rozleci się jak próchno.

Gość gość
Mojej znajomej ogród projektowała firma www.w-moim-ogrodzie.pl. Jest bardzo z nich zadowolona, a ogród na każdym robi bardzo duże wrażenia. Mają wiele cudownych pomysłów

Gość gość
Ogród zimowy to świetna sprawa, sama też się na neigo zdecydowałam. Ostatnio kupiłam do niego fajne rośliny od www.ogrodslaski.pl ze Świerklańca, mają ogromny wybór i potrafią fachowo doradzić

Gość gość
Ja muszę się wybrać do "Ogrody od A do Z" z Koła bo mają swoją szkółkę roślin ozdobnych więc może coś wybiorę do swojego ogrodu zimowego

Gość gość
z tego typu skomplikowanym projektem na Twoim miejscu udałbym się do specjalistow, w tym temacie śmiało mogę polecic firme www.apark.com.pl moja znajom aprojektowala tam ogrod i wyszedl swietny

Gość gość
Polecam - www.balmar.pl