Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanka Stolicy

Kot w mieszkaniu TAK czy NIE

Polecane posty

Gość wredna jędza z kropką
Na pewno wyczujesz, kiedy nadejdzie czas. ;) Pamiętaj o podwójnym zaszczepieniu, bo panleukopenię, herpeswirusa i calciwirusa można nawet na butach, niestety, przynieść.A co do sierści - kup furminator, to nie będziesz miała z nią problemu. :)

Gość Mieszkanka Stolicy
Furminator? Co to jest ? Jak to się stosuje i jakie koszty? Wiesz, że dzisiaj byłam z koleżanką na parkingu za miastem, przszedł do nas mały kotek i zaczął się do mnie łasić? Wszedł mi nawet do auta, ale to nie był przybłęda, był tłusty i czysty a obok sporo domów jednorodzinnych.

Gość wredna jędza z kropką
Furminator to taki typ szczotki, genialnie zbiera sierść. Miałam różne i żadna nie była tak skuteczna, jak pierwszy raz go użyłam, to drugiego kota wyczesałam. :D Tak mocno zbiera sierść, że aż oglądałam, czy tam gdzieś nożyków nie ma. Ja mój kupiłam chyba w zooplusie, jakoś koło 35 zł kosztował.

Gość Mieszkanka Stolicy
OOOO to dzięki, wezmę kotka do weterynarza jak tylko parę dni się ze mną oswoi. A szczotkę zamówię koniecznie.

Jeden kot, podobnie jak pies, będzie się nudził w czasie twojej nieobecności. Zaadoptuj 2 koty, zajmą się sobą. Sama mam 3 :))) właśnie z tego powodu.

Gość gość
mam 1 kotke i jak nas nie ma, śpi, drzemie..potem się z nami pobawi...i tak jej leci kocie życie

Gość Mieszkanka Stolicy
Powiedziałam moim rodzicom i siostrze że zdecydowałam się wziąć kotka, ale się nasłuchałam... bo każdy mi odradzał a ja się uparłam i teraz będę mieć smród w doku i problem. Powiedziałam im, że kotka można wychować a poza tym to moja decyzja świadoma, jestem dorosła i to nie ich problem jak coś tylko mój. Ale i tak mi się zrobiło przykro...

O tym ile jest roboty ze zwierzakami najwiecej maja zawsze do powiedzenia ci co ich nie maja. :-D Niedawno wzielam dwumiesiecznego kociaka i jest absolutnie cudowny, co prawda budzi mnie o czwartej rano i jest bardzo roszczeniowy jesli chodzi o egzekwowanie miziania i zabawy, ale co mu nie wybacze ...:-).

Gość Mieszkanka Stolicy
Od wczoraj mam kotka. A znaczy kotkę. Wciąz nie ma imienia. Pomożecie? A jeśli chodzi o zachowanie zwierzaka to wczoraj było ciężko, trochę mi smutno nawet było, ale na za dużo liczyłam, myślałam że kotek będzie się tulił, łasił a on wczoraj ukrywał się za kanapą albo pod szafą i miauczał strasznie smutno, z kuwety korzystał na szczęście i jadł no jakoś wieczorem było ciut lepiej, dał się głaskać trochę ale musiałam go złapać a w nocy spał na moim łóżku na kołdrze w nogach. Wcześniej myślałam by na pierwszą noc w razie czego go w łazience zamknąć to miauczał a w sypialni był oki rano już był lepszy, mruczał i się łasił trochę ale od kiedy wróciłam z pracy chodzi za mną krok w krok i się łasi gdzie ja tam on więc jest dobrze już :) Dzisiaj jak został sam w domu nawet takiego bałaganu nie zrobił, coś tam zrzucił, mleko wylał, ale siku i kupka do kuwety.

Gość gość
No, ucieczka za kanapę to pierwszy odruch kota w nowym miejscu:) Z tego co piszesz fajnie i szybko się aklimatyzuje. Nie będziesz żałowała, że ją wzięłaś. Niech się zdrowo chowa i da Ci dużo radości:)

Gość Mieszkanka Stolicy
Aklimatyzuje się aż miło, naprawdę. Choć wczoraj naprawdę miałam chwilę zwątpienia. Bo ja kocham zwierzęta i myślałam że ona od razu pokocha mnie. W sumie teraz jest słodka, właśnie skacze wokół moich kapci :)))) Tylko zastanawiam się jak ją nauczyć by spała w legowisku swoim a nie ładowała się mi na łóżko. Jak przyjedzie chłopak to może ją razem ze mną z łóżka wyrzucić :)))

Gość malowana pomarańcza
powiedzcie mi jak mieszkanki bloków, wypuszczacie koty z mieszkania na miasto? umieją wracać same? czy całe życie siedzą w domu? tak pytam z ciekawości bo nie wiem, a mieszkam w domu i też mam koty które szaleją na podwórku ;)

Gość Mieszkanka Stolicy
Moim rodzice mieszkają na wsi, jeżdzę do nich co weekend, mam do nich 20 km i zabierać będę kota ze sobą w transporterze. Tam sobie poszaleje.