Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beti050391

cukrzyca tak czy nie

Polecane posty

Gość beti050391

witam. od wczoraj popoludniu caly czas siedze na szpilkach, problem jest nastepujacy. Jestem w 25tyg ciazy z cukrzyca nigdy nie mialam doczynienia, dlatego tez standardowego badania krzywej cukrowej sie nie obawialam. kupilam 75g glukozy i pojechalam na badanie. Po wypicu przygotowanej przez Pania pielegniarke roztworu prawie odjechalam, cos strasznego ale nie w tym jest problem. Gdy juz myslalam ze juz po wszystkim odbierajac wyniki patrzylam w nie z niedowierzaniem cukier na czczo 72 natomiast po 2h po wypiciu 75g glukozy az 156!!! odrazu poszlam z tym do poloznej ktorej wytlumaczylam ze 2h pelnych godzin nie siedzialam gdyz Pani pielegniarka wezwala mnie wczesniej myslalam ze ma doswiadczenie i wie co robi. malo tego doszlam do wniosku ze dzien przed badaniem zjadlam tez obfita pozna kolacje tak ok godz 0.00 a na badaniu bylam ok 8rano.. po rozmowie z bardzo mila polozna dostalam skierowanie na ponowne badanie. Dzisiaj rano znowu poszlam na badanie krzywej cukrowej ty m razem z cytrynka.. wczoraj zrezygnowalam z kolacji. Wyniki byly nastepujace na czczo 68 po 2h 124 takze juz calkowicie zglupialam. Czy jest mozliwe ze pozna kolacja albo niepelne 2h maja wplyw na wynik? czy mam cukrzyce ciazowa?

Gość gość
Późna kolacja napewno- idąc na te badanie powinnaś dzień wcześniej jeść jak zawsze. Nie ograniczać niczego itp. wtedy wynik będzie wiarygodny.