Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice molestowanych dzieci

Polecane posty

Gość gość

kochali je? rrodzic który molestował swoje dzieci dażył je jakaś miłością czy jedno wyklucza drugie?

Gość gość
chyby na swoj chory sposob:O

Gość gość
czyli znaczy że moja matka nigdy mnie nie kochała?

Gość gość
to znowu ty i bajeczka o molestujacej cie matce:O

Gość agataooooooo
Nie jestem molestującym rodzicem, więc nie wiem na pewno, ale chciałbym zwrócić uwagę na coś, o czym nie każdy zdaje sobie sprawę. Pedofilia jest jak orientacja seksualna, ujawnia się podczas okresu dojrzewania, nie da się tego leczyć. Także to, że ktoś jest pedofilem, nie znaczy jeszcze, że jest złym człowiekiem. Oczywiście molestowanie dzieci jest złe, ale nie każdy pedofil molestuje (pedofil a czym pedofilski to nie to samo, czym pedofilski może popełnić nie-pedofil np. z nienawiści czy chęci zemsty). W temacie mówimy o rodzicach molestujących, więc są dwie opcje 1) ktoś stracił kontrolę (co wg mnie nie czyni go jeszcze potworem ogólnie, może przecież pracować na korzyść ludzi, pomagać, może kiedyś uratował komuś życie-- to, że ktoś włoży dzieciakowi rękę w majtki nie przekreśla wszystkiego innego co zrobił w życiu); 2) jest złym człowiekiem i molestuje z nienawiści, chce po prostu krzywdzić, a własne dzieci to najłatwiejszy cel, bicie pozostawia ślady, molestowanie tylko na psychice (chyba że dochodzi do stosunku)