Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zonka ciezarnaaa

Mamy co jesc aby nie bylo tej okropnej ZGAGI pomocy

Polecane posty

Gość Zonka ciezarnaaa

Do mam ktore musza radzic sobie z okropna zgaga. Jestem w 34tc Mam wrazenie ze pali mi zoladek po wszystkim, czy to kanapka czy zupa czy owoc. Rennie nawet nie pomaga, mleko i migdaly tez. Co jecie i po tym nie macie zgagi?????

Gość gość
tez tak mam. bol az mnie wpol zgina. zgaga jest praktycznie po wszystkim ale ostatnio po fasolce szparagowej nie mialam i mniejsza po pieczonej piersi z kurczaka. ziemniaki jem ugotowane bez zadnej okrasy z tluszczu. i chyba takie pyzy drozdzowe polane maslem z bulka tarta nie wywolaly pieczenia

Gość gość
i troche pomaga rzucie gumy ale nie mietowej

Gość Zonka ciezarnaaa
Dzisiaj to chyba sobie ryz ugotuje ibede go jadla bez niczego. Naprawde nie mam przyjemnosci z jedzenia czegokolwiek. Az schudlam pol kg w tym tygodniu. Bo jem jak wrobel. Az mam wstret do wszystkiego.

Gość gość
ja mam taka zgage od jakiego nastego tygodnia ale jem normalnie. jakos trzeba zyc. teraz jestem w 39 tyg. i jest coraz gorzej

Gość gość
Mi tylko pomaga jak jem bardzo małe posiłki dość często inaczej się męczę.

Gość gość
W tych ostatnich tygodniach to już nie ma chyba znaczenia co się je, zgaga będzie po wszystkim bo zmienia się coś tam w żołądku, nie pamiętam fachowych określeń medycznych. Nie katujcie się dziewczyny, Maalox albo Rennie ze dwa razy dziennie nie zaszkodzi, a przyniesie ogromną ulgę.

Gość gość
Dopiero zauważyłam, że Rennie ci nie pomaga. A próbowałaś czegoś w postaci mleczka? Np Maalox?

Gość gość
nie pocieszę cię, ale miałam tak paskudną zgagę w pierwszej ciąży, od początku praktycznie, bo wymiotowałam, a jak nie wymiotowałam, to mnie rwało i się tam wszystko chyba rozregulowało. Cokolwiek bym nie zjadła kończyło się zgagą. Jedynym lekarstwem jest poród. Jak córę urodziłam, przeszło, a przynajmniej zelżało. Z czasem się uspokoiło. Z synem już tak nie miałam, chociaz brzuch większy, ale jakoś łagodniej było, choć zgaga też męczyła. Mleko pomagało tylko w chwili łykania:-o za chwilę znowu paliło, czułam ogień aż w gardle, żadne rennie, nic nie pomagało. Musisz niestety przejść na dietę niemal bez przypraw, smażenia, ciężkostrawnych produktów, to jedyny ratunek.

Gość gość
no i jak ktoś wyżej wspomniał, jeść małe porcje, rozłożyć je w czasie.

Gość gość
Kawa zbozowa pomaga.

Gość gość
Weź i jedz nasiona z dyni,pomaga

Gość gość
masz zgage, bo jestes za gruba, za duzo przytylas w ciazy I masz ucisk na zoladek...

Gość gość
Polecam tylko posiłki gotowane, lekkostrawne. Nie jedz surowych warzyw i owoców. Nie jedz słodyczy - żadnych ciastek, cukierków itp. Jedz zupy, fotowane warzywka, podduszane owoce. Powodzenia.

Gość gość
na zgagę polecam migdały i mleczne rzeczy....najgorsze sa surowe warzywa i słodycze!!ale tez gotowanych takich jak brokoł czy kalafior nie polecam...ja mam jazdę na rzodkiewki ale na szczescie zgagi po nich nie mam a jem 5 pęczków dziennie:)

Ktoś tutaj wcześniej wspominał o migdałach - zgadzam się pomagały mi. Ale w ostatnich tygodniach ciąży zgaga była bardziej dokuczliwa i niestety migdały się nie sprawdziły. Miewałam zgagę gdzieś raz w tygodniu, mój lekarz powiedział abym piła przez pół dnia małymi łykami połowę szklanki rozgazowanej pepsi czy coca-coli. Oczywiście jeśli zgaga zdarza się częściej to nie proponuję takiego rozwiązania :)