Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Boga

Polecane posty

Gość Liliana1982
ToksycznaKobita tyle się napłodziłaś i nic z tego mądrego nie wyszło..

Gość gość
Nakaz bezwzględnego posłuszeństwa mężowi jest udziałem zarówno Starego Testamentu, jak i Nowego. Ewangelie zaś są bardziej pod tym względem liberalne, kobieta jest w nich wyżej ceniona (znamienite jest już choćby to, że to kobiety utrzymywały finansowo Jezusa). już na samym początku ST widzimy scenkę, w której kobietę obwinia się za cały grzech ludzkości (Ewa i jabłko), za spowodowanie jej upadku. Musiało to mieć znamienne implikacje w traktowaniu kobiety przez religie judeochrześcijańskie. Św. Augustyn, 354-430 — jeden z największych Ojców Kościoła: # Kobieta jest istotą poślednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć mężczyźnie. Św. Tomasz z Akwinu, zm. 1274: # Kobieta jest jedynie pomocą w płodzeniu (adiutorium generationis) i pełni pożyteczną rolę w gospodarstwie domowym. Biskup Maksimus z Turynu: # Przyczyną wszelkiego zła jest niewiasta. *

Gość gość
nie wierze w boga. nieazne jak sie nazywa ;) umrze katolik to idzie do nieba do jezusa, aniolkow itd a umrze islamista to idzie do raju do allaha. jakie to smieszne. przez religie sa tylko same wojny. moich dzieci nie chrzcilam i nie obchodzimy swiat.

Gość gość
Moja koleżanka tez była niewierząca . Jak jej dzieciak leżał w szpitalu w ciężkim stanie po wypadku samochodnym to ta codziennie siedziała w kaplicy . Nawet ksiazeczke do modlitwy pożyczyła . Moja babcia zawsze mówiła "jak trwoga to do Boga " .

""" ToksycznaKobita tyle się napłodziłaś i nic z tego mądrego nie wyszło """ & #173;& #173;& #173;< br> Dzięki bardzo Liliana za ten wpis, teraz już wiem kto tym podobne teksty wali I to pisze kobieta która ma dziecko ..bardzo dojrzałe z twojej strony ,powinnaś już się pohamować z takimi gówniarskimi wypominkami :/ Nie pojmuje co moje dzieci powite na ten świat mają cokolwiek wspólnego z moim podejściem nie do wiary , ale do samego KK? Odpieprz się od moich dzieci bo chyba nawet nie wiesz dokładnie ile dzieci "napłodziłam" Ja tobie licznika nie wypominam więc spoważniej kobieto lilianko82 (aż mi się w twój rocznik wierzyć nie chcę, i ze masz dziecko, bo matka raczej takich tekstów nie wali )

Gość Liliana1982
No mam 31 lat i 2,5 roczna córkę :)

Gość Liliana1982
A co do tych docinek to przykro ale to nie ja .

""""Jakbyś miała racje KK dawno by upadł, bo kobiety podniosłyby protest jakby czuły się gorsze- jak widzisz nic takiego sie nie dzieje..."" ­­­ N i upada , z roku na rok coraz mniej wiernych zgromadzają, porównując statystyki cofając się od 20 lat wzwyż obecnie co raz więcej ludzi odchodzi od KK albo jako osoby które nie maja przynależności do żadnego wyznania, albo tez przepisują się na protestantyzm. Moich kilku znajomych już w przeciągu 10 lat tego dokonalo (przejście na protestantyzm)czemu się nie dziwie bo ewangelicy są ciut ciut bardziej jakoś można by powiedzieć nie aż tak bezwzględnie restrykcyjni ,na ślepo posłuszni jak to w KK widać począwszy od surowego zakazu antykoncepcji , in-vitro, stosunków przedmałżeńskich , religii w szkole- tylko KK swój dziob musi w tak prywatne i osobiste tematy wpierdzielać narzucając swoje w wielu sprawach bezsensowne zakazy i nakazy

Gość gość
Taki ładny temat a tyle tu jadu fujjj. No i pani pt "ToksycznaKobita" pokazała tutaj jakie ma problemy z tolerancja .

Gość panna1234567
Ja wierze w Boga bo dzięki temu żyje mi się lżej .