Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gOsCiowkaaaaaaaa666

ktora mama zaczela rozszezac diete dziecka wczesniej niz skonczylo 4 mc

Polecane posty

Gość gość
Beatisse czyli dziecku potrzeba dopiero jak jest chore? Piszesz jak potrzaskana.

Gość gość
Hehehehe dietetykiem? :D no właśnie słysze jaki z Ciebie dietetyk jak piszesz takie bzdury. Po 1 wprowadzanie nowości u każdego dziecka powinno przebiegać INACZEJ i w innym czasie- jako dietetyk powinnaś to wiedzieć. Polskie tabele żywieniowe to GÓWNO! Ja się stosuję do starych tabeli, które O DZIWO POKRYWAJĄ SIĘ z tabelami z duzo bardziej rozwiniętych krajów niż nasze zad***e. jaki z tego morał? Cofamy się, oj cofamy ;) widocznie kiedyś byli madrzejsi lekarze i dietetycy- albo mnie łasi na kase :D

Moja córka jak skończyła 3 miesiące to jadła już starte na papkę jabłko z marchewką oraz ziemniaka z marchewką. Poza tym od 3 tyg życia zagęszczałam jej mleko kleikiem ryżowym, bo ciągle była niedojedzona. Teraz ma 5 miesięcy i zaraz będe wprowadzać jej cielęcinę z ziemniakami jako obiadki. Poza tym pije sok z jabłek, marchwi i buraków, który sama robię w sokowirówce. Czasami dodam jeszcze banana lub nektarynkę ( w wersji bez buraka wtedy)

Gość ten burak tylko
Zbyt ciezki.... nie mow ze surowy?dawaj jej lepiej te owoce w.calosci. a nie sok.

Gość Majka800910
Dziewczyny a macie może jakiś link do tych starych tabeli??? Albo jakiś taki schemat...Moja skończyła 3 miesiące...ale niejadek z niej i nie znosi mleka bez względu czy to mm czy moje....ledwo jej wpycham norme:(....tak się zastanawiam czy w takim razie nie podać jejsoczku z marchewki albo startej marchewki jak jest pora jedzenia a ona nie chce mleka...??????Po prostu widzę że ewidentnie go nie lubi...a próbowałam różnych... Boje się że będzie jak synek który do 7 miesiąca karmiony piersią nic nie chciała apotem nawet mleko odrzucił i wieczna niedowaga:(:(do dzisiaj cyry z jedzeniem...

Gość gość
kto jest głupi? Ja.Ja.Ja :O

Gość nedzna twoja prowokacja
Dziecku rozszerza sie diete jak mleko chlonie w byt duzych ilosciach a nie normy nie wyrabia.

Gość lady selena_____
majka tez szukalam tych starych tabeli ale ciezko znalezc.w ksiazce mam tylko.normalnie mozesz dac moj wczoraj jadl zupke ze szpinakiem bobovity;)

Gość Położna Angelika
Zapraszam do wypełniania ankiety Kobiet, które urodziły dziecko w latach 2011-2013. Po wypełnieniu ankiety na końcu będą mogły Panie zobaczyć wyniki, jak odpowiadały inne kobiety. http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html Ankieta dotyczy przestrzegania praw kobiet w ciąży.