Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościowa

Jecie obiad wspólnie w niedzielę

Polecane posty

Gość gościowa

całą rodziną?

Gość gość
tak.w niedziele zawsze i w sobote tez :)

Gość gość
zawsze.tak było w moim domu rodzinnym i tak robię teraz.w soboty też razem jemy,nie pracujemy w weekendy to możemy sobie razem przy stole posiedzieć:-) z dzieciakami.myślę,że to ważne zwłaszcza dla nich.

Gość gość
jeśli jest taka sposobność czyli ja nie idę do pracy codziennie jemy całą rodziną , wtedy obiad jest ustalony na godz. 12 gdy mąż idzie na popołudniu, a na jeśli idzie rano i nockę na 15. Dziecko jest w wieku przedszkolnym więc zawsze jest w domu kiedy ja nie jestem w pracy. ja pracuje co drugi dzień po 12godzin

Gość gość
akurat dzsiaj bedzie z malym opoznieniem ale przewaznie jemy razem w tygodniu staramy sie rowniez jak tylko czas pozwala

Gość gość
Tak,w kazda z tesciami lub moimi rodzicami i jeszcze rodzenstwem,na zmiane u kogos w domu,obiad zawsze wystawny 2 daniowy z deserem,dzis np u mamy byl krem z cukini z lososiem i grzankami,danie glowne steki z wolowiny z puree z marchewki i groszku,a na deser pannakota,ja bardziej eksperymentuje,a tesciowa przewaznie podaje dziczyzne

Gość gość
U nas jest ,jak mój mąż jest w domu a jest 2-3 tyg to codziennie jemy razem obiad w sobotę i w niedziele przeważnie obiadu u nas nie ma bo zawsze gdzieś dalej jeździmy i wracamy późno ,więc zajeżdżamy gdzieś na obiad .

Gość gość
Do gość z 15.01 tu padło jedynie pytanie czy jadacie wspólnie w niedzielę a nie prośba o szczegółowy opis co jadacie :D

Gość gość
tak, codziennie jem obiad przed kompem wspólnie z kafeterią :* kofciam was :*

Gość gość
Ja przebywam na l4 codziennie czekam na męża z obiadem i jemy go razem wspólnie. Jak pracowałam to niestety nie jedliśmy razem bo ja wracałam wieczorem. W niedzielę zazwyczaj idziemy do restauracji albo do rodziców , teściów.

Gość gość
co niedziela jemy obiad w dobrej restauracji:) niedziela nie jest do stania przy garkach tylko relaksu, ale ponad 100zł idzie na 3 osoby:)

Gość gościówa1234
My jemy z mężem obiad praktycznie codziennie razem (dziecko z racji wieku je osobno, ma dopiero rok)

Gość gość
Chwalisz się czy żalisz,że wydajesz 100zł na obiad niedzielny?? :D

Gość gość
chwalic sie nie ma czym:D a i nie żale, bo nie musze niedzieli marnowac:D zazdrośnico:D

Gość gość
Jemy po prostu obiady wspólnie jak się wszyscy zejdziemy w domu, ale nie mamy pracy poniedziałek-piątek żeby niedziela była jakoś szczególnie celebrowana jako dzień wolny. Zresztą, wspólne posiłki też bez robienia z tego halo, każdy je co mu odpowiada i ile chce, dzieci nie muszą siedzieć aż wyczyszczą talerz i czytanie przy stole jest dopuszczalne :P

Gość Gosia381
jemy bo to tradycja i obowiazek

Gość gość
Codziennie jemy obiad razem z mężem i naszym 11-miesięcznym synkiem, a w niedziele cżasem gdzieś na miescie .

Gość gość
To po co napsałaś to na forum :D jeśli dla kogoś jest to normalne to nie czuje potrzeby ogłaszać tego całemu światu :P

Gość gość
Uwielbiam rodzinne obiadki, obojętnie u moich czy jego rodziców. To miły czas na rozmowy, wspomnienia, projekty, co na talerzu nieważne.

Gość gość
bo takie tepaki jak Ty zapewne nie maja pojecia ile kosztuje obiad w resrauracji:D

Gość lubie luksus
codziennie jemy obiad z mezem i synami. To dla nas bardzo wazne.

Gość gość
Preferuję domowe obiadki, do restauracji na obiad nikt mnie nie namówi, oboje z mężem przepracowaliśmy tam jakiś czas i wiemy co serwują, nic tam nie może się zmarnować, nawet niedojedzony obiad gościa.

Gość gość
no raczej, staramy sie nie tylko w niedziele, ale codziennie jesc wspolnie obiad!

Gość gość
taaa, bieda nie pojdzie do reatauracji bo nie ma za co:D

Gość nie wiem jakie macie potrzeby
od pn do pt mamy wspolny obiad w sob i nd jak mam chce sie robic to tez, ale najczesciej wtedy jakies gotowce, np pizza hut, kebab itp

Gość gość
Nas nawet stać żby niedzielny obiad zjeść w dobrej restauracji, ale nie lubię jeść ściepek z kilku talerzy - przerobione, na nowo podsmażone, podduszone... ale to ściepki, 9 lat przepracowałam w renomowanej restauracji.

Gość gość
no ok. tak sobie tlumacz, ja nie jem byle gdzie i byle czego, ale to juz inny temat;)

Gość gościówka765767
tak zawsze

Gość do tej od obiadu za 100zł
dziewczyno za 100zł to co ty jesz i jeszcze piszesz,ze 3 osoby:D nasz obiad (tez dla 3 osob) wynosi ponad 300zł, ale rzadko chodzimy, jednak szkoda kasy, raczej na specjalne okazje