Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30NormalnyF

Normalne dziewczyny

Polecane posty

Fiku - a potem kolejny temat na kafe "znowu się zawiodłem/am, co jest nie tak?!" :D

Gość zosia samosia83
Normalny skąd jesteś jeśli wiedzieć można? to chyba problem odwieczny...a czy jak szedłbyś przez park i widział siedzącą na ławce dziewczynę, zagadałbyś do niej? my chyba to samo możemy powiedzieć o Was...facet to facet, fakt czasy są dziwne bo chyba jest co raz więcej samotnych ludzi, którzy potem biorą co popadnie ale to Wy nosicie spodnie...kobieta jest delikatna...do Was należy pierwszy krok...chyba...chociaż z drugiej strony myśląc tak, będziemy się mijać na tych ulicach do końca życia... :(

Gość Igła w stogu siana
Tamto pytanie to nie do mnie było, heh :) No nic, trudno. A odpowiedź na pytanie zadane do mnie: Nie, nie sypiałam z nikim jako nastolatka :p

Gość gość
A ja mam wrazenie, ze facet ma zbyt duze wymagani. Po prostu nie wierze w to, ze podczas studiow, aplikacji, robiac doktorat, w pracy nie poznal zadnej fajnej i ladnej dziewczyny? Po prostu w to nie wierze. Teraz to rzeczywiscie troche za pozno. Male szanse, ze znajdziesz fajna 30-stke, wiekszosc z nich ma mezow i dzieci juz.

Moorland, co tydzień zakładam temat jak to się zawiodłam, że przystojny brunet nie zrobił pierwszego kroku albo nie podjął wyzwania z mojej strony. W tę stronę źle, w tamtą jeszcze gorzej ;)

dlatego nie? Czasami ludzie są tak zajęci nakręcaniem tego swojego życia, że nie mają czasu i energii do zainwestowania w poznawanie ludzi i rozwijanie relacji z nimi.

Gość 30NormalnyF
Moorland, nie będę przeczył - może i masz trochę racji z tym perfekcyjnym podchodzeniem do wszystkiego. Uważam, że są gorsze wady, moja polega na tym, że nie potrafię zrobić czegoś na 99%, zawsze musi być 100% albo w ogóle. To oczywiście pochłania mnóstwo moich wysiłków i oczywiście zazwyczaj jest wysoko cenione (szkoła, studia, praca), no ale zawsze kosztem czegoś... Faktycznie, może i za dużo wszystko analizuję. Już też się nad tym zastanawiałem. Zwykle wszystko robię wg jakiejś "ścieżki" i metody, rzadko spontanicznie. Nie lubię być zaskakiwany. To ma swoje plusy - dobra organizacja życia, wszystko w porządku itp. ale i minusy - brak spontaniczności zazwyczaj jest odbierany jako wada już na starcie, choć przy bliższym poznaniu - zwykle to większość ludzi na mnie polega ;) Ot, taka przewrotność.

Gość kobieta w błękitach
Ale co, zagadywałeś w bibliotece i one nic?

Jasne, są gorsze wady, ale to wcale nie znaczy, że ta nie jest upierdliwa. Taki perfekcjonizm z czasem przeradza się w pracoholizm, a nikt nie chciałby związku gdzie partner zawsze jest na drugim miejscu.

Gość zosia samosia83
wiecie ile jest takich związków gdzie partner jest na 2 miejscu i Ci ludzie w tym tkwią, tylko dlaczego??? to jest straszne wszystko :(

Bo takie istniejące związki rzadko zaczynają się od takiej sytuacji. I ludzie chcą wierzyć, że coś się jeszcze da zrobić. To tak samo jak kat nie od razu bije.

Gość zosia samosia83
no ale przecież to się czuje,że ktoś się od Ciebie oddala? więc w Tobie automatycznie zaczyna...wrzeć...skoro coś Ci nie odpowiada to tego nie bierzesz, ile można rozmawiać i prosić? jeżeli dla kogoś praca jest ważniejsza to droga wolna...ja wiem,że trzeba z czegoś żyć, ale wszystko ma swoje granice...

Gość 30NormalnyF
Stadionowy-bandyto ;) - tak, jeden raz. W czasie studiów. To był pierwszy raz, kiedy przegrałem z... gościem od pizzy (nikomu nic nie uwłaczając). Dziś już nie są razem. W zasadzie nie żałuję już tego. Ale do dziś dręczy mnie pytanie: dlaczego? Diagnoza trafna. Tak, niestety dla siebie mam usposobienie romantyczne. Nie potrafię być z kimś "bo tak trzeba", ja naprawdę oczekuję takiego wzajemnego sobie zaufania na 100% i bycia "jednym" w kontekście emocjonalnym. Prawdziwym. W zasadzie jak obserwuję związki znajomych, bliższych i dalszych, to powoli tracę nadzieję, że to się kiedyś spełni. Wszędzie dominuje "szybciej, łatwiej, lepiej" zamiast "ciekawiej, dokładniej, bliżej".

Gość gość
No to albo nie trafiles na swoja polowke, albo tak naprawde masz blokady emocjonalne z ktorych sobie nie zdajesz sprawy, taki lęk przed prawdziwa bliskoscia z kobieta, zaaagnazowaniem itp

Może akurat dla tamtej dziewczyny gość od pizzy był lepszy? Lepiej do niej wtedy pasował?

Gość 30NormalnyF
Kobieto w błękitach - zdążyłem już nawet (widząc jaką czyta książkę) zacytować z pamięci jej fragment. Może to było faktycznie "za ostre" ;) Zosiu Samosiu83 - powiedzmy, że z zachodniej części naszego pięknego kraju.

Gość gość
To prawda. Wiele kobiet nie chce czekac na ksiecia z bajki. Musisz zrozumiec, ze kobiety kolo 30-stki maja duze parcie na zalozenie rodziny i urodzenie dziecla. A potem niech sie dzieje co chce. Spokojnie. Jestes wartosciowy i inteligentny, tylko musisz sie troche postarac o kobiete.

Gość zosia samosia83
uwierz nie jesteś z takimi myślami sam...wydaję mi się,że też normalna ze mnie dziewczyna a jednak na tym polu nie wychodzi tak jak powinno...ale ponoć trzeba wierzyć :)

Gość Astaroht
Igło w stogu siana - nie mogliśmy byc razem ponieważ były zajęte, nie chciały mnie z jakiś powodów. Mam 21 lat wszystko przede mną :-)

Gość 30NormalnyF
Ależ Gość "a potem niech się dzieje co chce"? - to jaki w tym wszystkim jest sens? co one tym dzieciom przekażą? gdzie idea poznawania świata? gdzie jakaś chęć odkrywania? gdzie ten facet później? gdzie życie u boku drugiej osoby?

no cóż, jeszcze się trzeba spodobać, samo to, że ktoś nam odpowiada nie wystarczy.

Gość zosia samosia83
w tym zazwyczaj sensu nie ma, ale tak robią bo tak trzeba...wypada...bo tak się robi

Gość gość
Niestety tak jest. Dlatego dochodzi do tylu rozwodow. To nic dobrego, chociaz Twoje podejscie... Zbyt idealistyczne jak na xxi w. Ale powiedz... Nie masz jakieks fajnej kobiety na oku?

Wynik eksperymentu: jesteś pierdoła. Diagnoza: czeka cię samotne życie, w najlepszym wypadku pod pantoflem. Zalecenia: zmężniej.

Gość gość
Kobieta gdy zbliza sie do 30-stki zaczyna panicznie bac sie samotnosci. Do tego dochodzi duzy instynkt macierzynski.

nie każdy ma ten problem, ale większość osób ma nagłe poczucie obudzenia się z ręką w nocniku i panikują.

Gość gość
Kobieta gdy zbliza sie do 30-stki zaczyna panicznie bac sie samotnosci. Do tego dochodzi duzy instynkt maciezynski.