Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenusia95

tabletki i brak okresu

Polecane posty

Mam problem. Ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne Artizia. Są to moje pierwsze pigułki. Zaczęłam je brać od chwili gdy pojawił mi się okres, lecz trwał on jedynie parę godzin, następnie przed dalsze 2 dni miałam brązowe plamienie, ale tego tez było bardzo mało, tak samo jak krwawienia w pierwszych godzinach. Od tamtej pory nie dostałam jeszcze okresu, cały czas mam dużo białego gęstego śluzu. Nie wiem w czym jest problem. Dodam jeszcze, że przed braniem tabletek zawsze miałam regularną miesiączkę. Mam nadzieję, że pomożecie.

Gość gość
Miesiączki nie dostaniesz do czasu przerwy między opakowaniami. Tabletki mogą skrócić miesiączkę.

Gość gość
czyli jest to normalna reakcja organizmu?

Gość gość
dzięki za opinie.

Gość gość
Po 1. przeczytaj ulotkę tam masz wszysciutenko napisane. Po drugie, teraz tabletki zmieniają tryb Twojego organizmu czyli mogą przez pierwsze miesiące wystąpić zmiany. Po 3. Brak okresu po proszkach w ciągu dwóch miesięcy to prawdopodobnie ciąża;).

Gość gość
A i wiele środków antykoncepcyjnych powoduje uplawy

Gość gość
brak okresu przy niektórych tabletkach nie oznacza ciąży tylko to,że endometrium jest cieńkie i nie ma co się złuszczac tak działa m.in YAZ oczywiscie nie kazdy organizm reaguje tak sam

Gość gość
ja tez biorę pierwszy raz tabl anty. i czy mogę krwawic przez cały blister?:-( (dziś 20dzień)to już mnie męczy.. i nie wiem czy udać się już do ginekologa , poczekać do drugiego blistra zmienić tabl?

Gość gość
Biorąc tabletki wy kierujecie okresem,a nie orgznizm.Pojawi sie w przerwie miedzy blistrami.Plamienie to reakcja organizmu na hormony z tabletek.

Gość gość
Krwawienie/plamienie może występować przez pierwsze 1-3 opakowania. Zazwyczan ustępuje po pierwszym.

Gość gość
ok :-) dziękuję za odpowiedź. już zaczynalam się martwić. w takim razie przeczekam aż plamienie w końcu ustąpi:-)