Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego w Polsce ciaza traktowana jest jako ciezka choroba

Polecane posty

Gość gość
Nie no, zgadza sie ze rzad nas okrada wiec w sumie my tez powinismy j***c panstwo na kazdym kroku. Jednak zastanawiajace jest , ze te idace na l4 bez wskazan, czesto leza w domu, obzeraja sie i zadaja szczegolnego traktowania. Jeszcze rozumiem kobiete ktora idzie na l4 tylko dlatego bo ma p*****lnietego szefa w pracy, ktory ja wyzyskuje ale spedza czas aktywnie, oddaje sie jakiejs pasji. A tu 90% siedzacych na l4 bez wskazan, lezy na kanapie, wpierdala 4 schabowe frytki i litr coli hahah

Gość gość
ja chodziłam do pracy do 37 tc,w 38 urodziłam, z następną ciążą jeśli będzie taka potrzeba to wezmę zwolnienie i będę miała gdzieś to co inni o mnie myślą

a co do tego że w polsce oddziały patologii są przepełnione to dlatego ze w Pl w odróżnieniu od innych krajów ciąże ratuje sie juz od samego początku. W innych krajach np Anglia , Irlandia, pierwsza wizyta w szitalu i pierwsze USG robią dopiero w 3 miesiącu. TZw selekcja naturalna!!!!!

a co to tylko ciężarne wpierdalają frytki?????? zobacz ile grubasów chodzi po ulicy i to nie tylko Kobiet w ciązy!!!

Gość gość
Ja poprzednie ciąże straciłam na samym początku. Teraz jestem ponownie w ciąży, a lekarz mnie wysyła na l4 z uwagi na wcześniejsze doświadczenia. Stwierdził, że dopiero będzie mi gratulował jak doczekamy 14 tygodnia. Powiedziałam mu, że dopóki będę się dobrze czuła i nie będzie żadnego plamienia będę chodziła do pracy, żeby nie zwariować od siedzenia w domu i myślenia czy teraz się uda donosić dziecko. Ale od 14 tygodnia zamierzam jednak iść na l4, tym bardziej że wtedy w pracy zacznie się prawdziwy sajgon. Stres, bieganina, wieczne pretensje szefa, więc bez żadnych skrupułów zajmę się wtedy sobą.Teraz wzięłam dwa tygodnie urlopu, choć mogłabym spokojnie iść na l4. Każda z nas to inny przypadek, więc proszę nie wrzucać wszystkich do jednego wora.

Gość gość
Ten temat to chyba założył ktos kto nigdy nie był w ciązy!!! i pewnie jakiś facet!!!

" Jak płacą 100 % to czemu nie skorzystać no powiedz mi , żal Ci d*pe ściska to w*********j na l4 , przepraszam za słownictwo ale nie umiem opanować nerwów wrrrr;/ to tyle z mojej strony" x haha - jasne a jak policjant nie patrzy mozna przejechac na czerwonym, co nie?;-) to co mowisz to jest przestepstwo - ok, w warunkach poslkich bardzo, bardzo trudne do udowdnienia ale przestepstwo - jesli czujesz sie dobrze a oklamujesz lekarza i zamaist lezec w lozku biegasz po miscie. Ale brak egzekucji i kary nie zmienia kwalifikacji czynu - ze tak to ujme;-) a twoje nerwy i emocje sa typowe - w koncu na zlodzieju czapka gore;-))))

Gość lalolii
Ja tam miałam ambicję pracować jak najdłużej. Denerwują mnie takie, które od razu lecą na L4 chociaz nic im nie jest, albo domagają się przepuszczania w kolejce wszędzie. Przecież jak się dobrze czuję to dlaczego mam nie poczekać, wszyscy się gdzieś spieszą...co innego jeśli mi słabo to chętnie korzystam jak mnie ktoś przepuszcza czy ustępuje miejsca w autobusie. Tak czy siak przacowałam do początku 7 mca, potem wymiękłam na upałach, bóle pleców zrobiły swoją część a do tego co chwile mi niedobrze. Nie mam siły się męczyć w pracy.

" NIech ciężarne leżą od samego początku ciązy niech ciągną od złodziei ile się da!!! bo raczej juz nigdy nic od Państwa nie dostaną!!!! ciężarne na L-4 górą!!!!!!!!!!!!!!" x uwazaj bo jak sie spelni twoja prosba to koszty tych lezacych ciezarnych spadna i na ciebie posrednio i bedziesz dymac do 76 roku zycia;-)

Gość gość
ror ja to mam takeigo lekarza, ze okłamywac go nie muszę idę, prosze o zwolnienie i czesć, nie pyta mnie po co na co i dlaczego i chwała mu za to uprzedszę twój komentarz, jestemw ciąży i narazie na l4 się nie wybieram, ale wkrótcece pewnie skorzystam na jakiś tydzień czy 2

Gość gość
jasne najlepiej potulnie spuścić głowę i zacharowywać sie całe życie podczas gdy WIĘKSZOSĆ ludzi nie tylko kobiet w ciąży kombinuje jakby drugiego człowieka oszukać. A wyscie sie uczepili tak tych kobiet w ciąży. Powtarzam, jak zazdroscicie to same zajdźcie w ciążę i sobie idźcie na L4. Przestęsptwa porównywalne: po co gonić za człowiekiem, który okrada biednych ludzi od wielu lat, lepiej dopaść dzieciaka, który ukradł parę owoców z czyjegoś ogrodu, WSZAK TO WIĘKSZE PRZESTĘPSTWO!

Gość gość
No i co z tego niech każdy robi jak mu się podoba ... zawsze babsztyle wciskają nos w czyjeś życie, chore by były bez krytyki i tego gderania

Gość gość
Ja pracowalam do konca 7 miesiaca w szkole podstawowej, Mialam 3 klasy grzeczne, zdjeto mnie z dyzurow na korytarzu ,mialam maly zgrabny brzuch. Codziennie musialam sie tlumaczyc kolezankom czemu nie siedze w domu i nie czekam do porodu.Czulam sie jak wyrodna przyszla matka dla ktorej liczy sie tylko aby dorobic te 100 wiecej .Zostalam wbita w poczucie winy na jakis czas mimo, ze ciaza przebiegala u mnie bezobjawowo. Dlatego tez poszlam na l4 bo nie moglam zniesc oburzonych spojrzen :( Brzuch dopiero wyskoczyl mi w 8 miesiacu i to tez sredniej wielkosci, do 37 tyg uprawialam sport.

niektorzy to nierozumieja ze tzw. pasntwo to ludzie robiac mu/im na zlosc - sami za to wspolplaca (np. poprze wydluzenie wieku emerytalnego i inne takie) x skoro i tak trzeba zapieprzac tyle lat za marne grosze, pracodawca nigdy się nie obejrzy na człowieka, na podwyżkę zazwyczaj nie ma co liczyć, to dlaczego taka kobieta ma mieć wyrzuty?" x przesadzasz - nie kazdy pracuje za marne grosze - bronil ci ktos zdobywac bardziej przydatne dla rynku kwalifikacje , hm?;-) a jak sie nie chcialo/nie umialo albo jedno i drugie to teraz masz los na jakis 'zapracowalas' ;-) pocieszaj sie ze chociaz na zwolnieniu sobie "odbijesz':-) x "są większe cwaniaki w Polsce a wy żałujecie kobietom w ciąży, że parę msc nie bedą zapieprzały, zazdrosć? to sami sobie zróbcie dzieciaka i idźcie na L4, samarytanki się znalazły co to zapieprzaja non stop do roboty" x jasne a tpo tlumaczenie ze "inni tez kradna"...;-) ;-) ;-) ;-) ale cie ladnie rodzice wychowali ;-) co do samekj ciazy mozna sobie zrobic przerwe od pracy na jakis czas - w kazdym razie to moje preferowane rozwiazanie , ale zmuszac innych nie zamierzam;-) po prostu kij ma zawzse dwa konce - i stad masowe potem wywalanie z pracy mlodych matek itd.

"gość ja chodziłam do pracy do 37 tc,w 38 urodziłam, z następną ciążą jeśli będzie taka potrzeba to wezmę zwolnienie i będę miała gdzieś to co inni o mnie myślą" x mi tam rybka , mam poglad na sprawe ale emocje mi nie skacza - moze dlatego ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia;-) ;-) ty masz gdzies co inni mysla, a pracodawcy maja gdzies czym potem nakrmisz mlode - bo to nie bedzie ich problem;-) as easy as it is;-)

Gość gość
Ror ty chyba jakąs zakompleksioną głupia babą jestes!!!! skoro żal ci d*pe ściska. może nie ma cie kto bzyknąć???? to sobie sztucznego kutasa kup i ulżyj!!!! może troche z ciebie zejdzie!!!!

Gość gość
as easy as it is :D

"ror ja to mam takeigo lekarza, ze okłamywac go nie muszę idę, prosze o zwolnienie i czesć, nie pyta mnie po co na co i dlaczego i chwała mu za to uprzedszę twój komentarz, jestemw ciąży i narazie na l4 się nie wybieram, ale wkrótcece pewnie skorzystam na jakiś tydzień czy 2" x a korzystaj ;-) ja jus wyrazilam opinie o takich jak ty - ale zabraniac nikomu niczego nie zamierzam;-) mnie to raczej bawia takie dylematy i panie ktore mysla ze komus tym na zlosc zrobia;-) wspolczuje tylko dzieciom tak myslacych mamusiek;-/ x "jasne najlepiej potulnie spuścić głowę i zacharowywać sie całe życie podczas gdy WIĘKSZOSĆ ludzi nie tylko kobiet w ciąży kombinuje jakby drugiego człowieka oszukać. A wyscie sie uczepili tak tych kobiet w ciąży. Powtarzam, jak zazdroscicie to same zajdźcie w ciążę i sobie idźcie na L4." x jasne a jak nie popieram pijanych kierowcow - to zmiast wyrazac opinie p[owinnam sama sie nawalic i siasc za kolko, co nie? ;-) ;-) ;-) matko i tacy ludzie chca wychowywac koljene pokolenia;-/ x "Przestęsptwa porównywalne: po co gonić za człowiekiem, który okrada biednych ludzi od wielu lat, lepiej dopaść dzieciaka, który ukradł parę owoców z czyjegoś ogrodu, WSZAK TO WIĘKSZE PRZESTĘPSTWO!" x pojscie na zowlnienie symulowane (obojetnie czy jest sie w ciazy czy udaje sie ze noga boli;-) jest tez przestepstwem, taka prawda - ale kazdy ma prawo wybrac - jedni zostaja zlodziejami inni pozostaja uczciwi - it's all up to you babe;-)

Gość gość
popieram ROR w calej rozciaglosci 🖐️ mieszkalam 5 lat poza Polska, teraz mieszkam w Polsce i widze roznice w podejsciu do ciazy, porodu, macierzynskiego itd. w Polsce naprawde panuje jakis kult cierpietniczej matki- polka, wszystkie chore, wszystkie sfrustrowane, ciaza to tragedia, zmiana zycia o 180 stopni itd. tymczasem w EU zachodniej, poludniowej, USA, Australii itd do ciazy naprawde podchodzi sie naturalnie, normalnie, z radoscia, pozytywnym nastawieniem itd. skad to sie bierze? nie wiem. moze faktycznie to ta historia, patriarchat itd

Gość gość
ROR wszystko fajnie co piszesz ale po co te angielskie wstawki? PO polsku nie mozesz napisac? Jestes chyba Polka?

"Ror ty chyba jakąs zakompleksioną głupia babą jestes!!!! skoro żal ci d*pe ściska. może nie ma cie kto bzyknąć???? to sobie sztucznego kutasa kup i ulżyj!!!! może troche z ciebie zejdzie!!!!" x hahaha ;-) uderz w stol a nozyce sie odezwa;-) jak sie nie ma co powiedziec to sie zaczyna obrazac interlokutora ;-) nie wiem po co piszesz swoja ocene mojej osoby - mi to zwiasa totalnie - mozesz nawet uwazac ze jestem zabka - ropucha ktora czeka na krasnala z psem pluto wracajacym z lasu;-) ;-) ;-) x gość as easy as it is" x dokladnie tak - as easy as it is;-)

Gość gość
a korzystaj ja jus wyrazilam opinie o takich jak ty - ale zabraniac nikomu niczego nie zamierzam mnie to raczej bawia takie dylematy i panie ktore mysla ze komus tym na zlosc zrobia wspolczuje tylko dzieciom tak myslacych mamusiek;-/ xxxxxxxxxxx heh ror ja nikomu na złośc nie robie, ale ciebie to ubodło raczej jak napisałam jeszcze na l4 nie byłam i moje dzieci mają sie swietnie, ja też, tylko co ma piernik do wiatraka?

Gość gość
i prawda jest taka, ze zycie jest wbrew pozorom sprawiedliwe i w ostatecznym rozrachunku kazdy jest kowalem wlasnego losu:) jak sobie poscielesz, tak sie wyspisz. warto byc pracowitym, uczciwym i pilnym. ale niektorzy maja tak niskie wymagania zyciowe i zerowe priorytety, aspiracje ze wystarcza im lewe L4 do szczescia;)

Gość gość
nie ror sie popisuje, myśli, ze będzie bardziej wiarygodna buhahahahaha

Gość gość
PO cholere te angielskie wstawki? Mozna wyczuc ROR, ze jestes podminowana i dzieki angielskim idiomom wyladowujesz sie.Duzo przez to tracisz..

"popieram ROR w calej rozciaglosci lapka.gif mieszkalam 5 lat poza Polska, teraz mieszkam w Polsce i widze roznice w podejsciu do ciazy, porodu, macierzynskiego itd. w Polsce naprawde panuje jakis kult cierpietniczej matki- polka, wszystkie chore, wszystkie sfrustrowane, ciaza to tragedia, zmiana zycia o 180 stopni itd. tymczasem w EU zachodniej, poludniowej, USA, Australii itd do ciazy naprawde podchodzi sie naturalnie, normalnie, z radoscia, pozytywnym nastawieniem itd. skad to sie bierze? nie wiem. moze faktycznie to ta historia, patriarchat itd" x dokladnie tak, ale wiesz rzadko kto o tym wie - bo polacy nie wiedza jak zyja inne narody - zobacz ze nawet ta pozal sie boze emigracja do UK , to w wiekszosci przypadkow pozostawanie w najnizszej grupie spoelcznej (zasilki itp.), ewentualnie w srodowisku innych emigrantow x ROR wszystko fajnie co piszesz ale po co te angielskie wstawki? PO polsku nie mozesz napisac? Jestes chyba Polka? x nie odpowiadam na pystania osobiste - oraz jakiej narodowosci mam rodzicow, bo nie widze zwiazku z tematem, jak sie styl wypowiedzi nie podoba - to pomijaj, bo ja go i tak nie zmienie, rzadko kiedy sie dostosowuje ;-)

Gość gość
z rorem nie rozmawiamy coś z móżdżkiem ma nie tak

Gość gość
kazdy robi to co uważa za słuszne i co jest zgodne z jego sumieniem. Jedni kradną, inni piją a jeszcze inni siedzą na L-4 w ciąży. I co z tego??????? Pytam co???? Świata taką dyskusją nie zmienicie. A kobiety siedziały ibędą siedziały na zwolnieniu.I niech siedzą!!!:)

Gość gość
Jestesmy w Posce. PO cholere ludzie mowicie po angielsku?

heh ror ja nikomu na złośc nie robie, ale ciebie to ubodło raczej jak napisałam jeszcze na l4 nie byłam i moje dzieci mają sie swietnie, ja też, tylko co ma piernik do wiatraka?" x piernik i wiatrak maja tyle samo liter, a kombinowanie i oszustwa to nie moja specjalnosc;-) nie wiesz co mnie zabolalo bo mna nie jestes - mozesz sobie wyobrazac ze nawet siedzie i placze - a le po co ?;-) ;-) wiesz dorosli ludzie pewnie swojej decycji nie musza tego obwieszczac innym - a zwolnienie to wypadek losowy jesli je planujesz to znaczy ze nalezysz do powyzszej grupy;-) i tyle w temacie;-) x i prawda jest taka, ze zycie jest wbrew pozorom sprawiedliwe i w ostatecznym rozrachunku kazdy jest kowalem wlasnego losuusmiech.gif jak sobie poscielesz, tak sie wyspisz. warto byc pracowitym, uczciwym i pilnym. ale niektorzy maja tak niskie wymagania zyciowe i zerowe priorytety, aspiracje ze wystarcza im lewe L4 do szczesciaoczko.gif" x dokladnie tak - zgadzam sie w 100%;-) ot, cala ich radosc w tym ;-)