Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sajena88

Dukan faza II

Polecane posty

Gość sajena88

Witam, obecnie jestem na fazie II i tak sie zastaanawiam jaki system jest najlepszy? 1/1, 3/3, czy moze 5/5 ???

Gość gość
zdecydownie 1/1 nie jest monotonny a i tak chudniesz tyle samo

I jeszcze jedno pytanko mam odnosnie bulek dukanowskich, mozna je jesc co dzien,np.na sniadanie? Dosc kaloryczne sa....

no wlasnie troche sie naczytalam na roznych forach i zdania byly podzielone...ponoc na 1/1 sie najmniej chudnie, bo przy warzywach zbiera sie woda w organizmie, a na proteinach sie wydala, wiec szczerze sie zastanawiam

Gość gość
mozesz jesc ale tylko z 3 lyzek otrab , wiec niew wiem iel tych bulek masz 1 czy 2 zalezy jakie duze sa

Gość gość
ja chudlam bardzo a sam dukan pisz e ze lepiej wybrac 1/1 bo na jedno wyjdzie w swojej ksiazce przepraszam za pisownie ale sie spiesze :)

no ja sb robie 1 bulke co dzien na sniadanie z 2 lyzek otrebow. A to bylas na tej diecie, czy nadal na niej jestes?

Gość gość
bylam 2 lata temu ponad

a trzymalas sie tej diety rygorystycznie? Ja jem 5 posilkow o stalych godzinach i na 1 fazie schudlam tylko 1 kg :( ale trzymam sie dalej :) choc troche mnie to zniechecilo, bo co to jest 1 kg...

Gość gość
tak trzymalam sie diety rygorystycznie nie pamietam ile schudlam na ktorej fazie , ale w sumie schudla za duzo chcialam 2 kg mnie ale tak polecialo w dol na 3 fazie musialam zwiekszyc uczty , bo dalej chudlam choc juz nie chcialam

nie wiem, co robie zle, pije 2 litry wody, zielona herbate i miete, kawy nie slodze, jem tylko dozwolone produkty, jedyne moje odtepstwo, to jak gotuje dla meza i corki i minimalnie probuje, czy doprawione...

Gość gość
moze jesz za malo ? bo tu tzreba jesc duzo, ja najbardiej chudlam na bialym serem ( sernikiem)

przyklad sniadanie bulka z poledwica z indyka lub serem bialy, przekaska gotowane jajko z jogurtem, obiad gotowane udko, podwieczorek gotowane jajko, kolacja serek ziarnisty To przyklad 1 dnia, bo czasem robilam sb jajecznice na obiad bez tluszczu, albo rybe na parze, roznie...z racji tego, ze jestem ograniczona finansowo, nie robie jakis wymyslnych potraw z przepisow, glownie sa to jaja, kurczak, ser bialy, jogurt naturalny, ryba

Gość gość
ile dni bylas na 1 fazie ? teraz zaczynasz druga? no menu dobre

Gość gość
ja tez nie robilam jakichs wymyslnych potraw bo nie lubie takich

na 1 fazie bylam 6 dni, tj do soboty, wczoraj wlaczylam warzywa, a wiec na sniadanie bulka z szynka, salata i pomidorem,przekaska pol serka wiejskiego, obiad gotowane udko+ salata z jogurtem, podwieczorek pol serka, kolacja 2 jajka z jogurtem. Tak wczoraj jadlam, wiec wydaje mi sie, ze wszystko jest ok w moim menu

a mimo to tylko 1 kg? dzis sie wazylam i mina mi zrzedla jak zobaczylam tylko -1 kg. liczylam na 2-3. Tlumacze sb to tez tym, ze jestem przed @

Gość gość
byc moz e ze zbliza sie@ , wtedy mozna nawet do 3 kg miec wiecej wiec nie waz sie wogole bo sie bedziesz donerwowac a zwaz si epo @

tez tak wlasnie mysle, ze zwaze sie po okresie, ja nie mam czegos takiego, zeby co dzien wskakiwac na wage i liczyc na cud :) zwazylam sie na poczatku diety i dopiero dzisiaj,

Gość gość
zobaczysz po @ bedzie dobrze na pewno schudniesz :) trzymam kciuki

nikt inny nie wypowie sie na temat fazy 2 ? co lepsze, 1/1, 3/3, czy 5/5 ? chodzi mi o spadek wagi, monotonie jakos znosze

Gość gość
ja jestem na systemie 3/3, na diecie jestem od 24 lipca, na razie spadło 5,3 kg. Ale stałam 11 dni w miejscu, dopiero dzisiaj coś się ruszyło. nie jem 5 posiłków dziennie bo nie mam na to czasu. Rano zjadam w domu śniadanie, potem w pracy jakiś jogurt, obiad i kolacja nie zawsze. jeszcze 10 kg mi zostało, nie wiem czy wytrzymam. Bardzo brakuje mi słodyczy-czekolady, masakra jakś. Mierzyłam sobie wczoraj cukier to miałam 78.

dasz rade :) a na slodkosci sa jakies przepisy na sernik, babeczki, nawet na nutelle :) a ile schudlas w 1 fazie? no ja tez postanowilam isc systemem 3/3 ogolnie jestem troche zniechecona bo mi 1 kg ubyl, a przeciez w 1 fazie chudnie sie najwiecej, potem to wiadomo, ze zastoj moze trwac nawet 2 tyg, ale to co, ja mam z tym -1 kg stac przez iles dni? coz...bede musiala :P

Gość gość
w pierwszej fazie poleciało 2,7 kg.

Gość gość
a co do słodkości to boję się zaczynać bo potem nie wiem czy nie sięgnę po te prawdziwe.