Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówka2013

poleci ktos fajny fotelik samochodowy dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gościówka2013

prosze polećcie mi fajny fotelik samochoowy najlepiej 0-25 lub 0-18kg.. ma ktos moze taki fotelik jaka firma cena?? czy niemowlakowi wygodnie w takim foteliku??

Gość gość
Fotelik nie ma być fajny ,tylko bezpieczny ,zapytaj sprzedawce .

Gość gość
Nie ma bezpiecznego fotelika 0-18, a już na pewno nie 0-25!! Nie wiem, jak można wkładać maluszka w coś, co jest do ok 20 kg.. i co z jakiejś tam wkładki dla noworodka,..wg mnie nie jest to bezpieczne, a fachowcy od fotelików (foteliki info czy jakoś tak ta strona z testami) odradzają takie fotele. Nigdy bym się nie zdecydowała na foteliki wieloprzedziałowe.. teraz mam dla dziecka Maxi Cos Cabriofix 0-13, później będzie ten do 18, potem dalej.. Fotelik 0-18, a już 0-25 to na kilka lat.. a wiadomo... technologia się zmienia, foteliki są coraz lepsze, bezpieczniejsze.. nowy fotelik wg fachowców spełnia swoją funkcję przez ok 5 lat.. potem już materiał się "zmęczony" i nie gwarantuje bezpieczeństwa,.. Dlatego fotelik ma być w niewielkich przedziałach wagowych, nowy ( używane można kupować inne rzeczy), i z dobrą ocena w testach.. (żadne tam foteliki od wózków 3w1).

Maxi-Cosi lub Cybex. I nie większy jak 0-13 kg, bo te hybrydowe mają bardzo niskie oceny w testach zderzeniowych, czyli nie są bezpieczne (wygodne dla dzieci też nie, bo noworodek i małe niemowlę źle się w takich układa - jest nienaturalnie zgięte, siedzące z głową opadającą na klatkę). Przemyśl wybór.

Gość gość
britax first class plus 0-18, moje drugie dziecko już w nim jeździ,nie spotkałam lepszego.wygodny i można przodem i tyłem do kierunku montować

Gość gość
maxi cos cabrio fix 0-13 a potem maxi cosi priori 10 - 18 dobra jakosc dobra cena dobre wyniki testow