Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mroźna czekolada

Pytanie do osób znających się na koloryzacji

Polecane posty

Gość mroźna czekolada

Od 2 lat farbuję mniej więcej na takie odcienie jak: Mahonie, bordo, kasztany. (obecnie mam trochę ciemniejszy, farbowałam Casting Creme Gloss Mroźna czekolada i jest dokładnie taki sam, jak na opakowaniu, ale ma też trochę bordowych refleksów). Chciałabym mieć włosy w odcieniu Satynowy Blond. I co do tego mam kilka pytań: 1. Czy konieczny będzie rozjaśniacz lub dekoloryzacja u fryzjera? Słyszałam, że te zabiegi bardzo niszczą strukturę włosów, robią się jak siano i pozostają, można by powiedzieć "martwe". Wiem, że jeśli położę blond na obecny kolor to wyjdzie nie wiadomo co, ale też nie chcę ich zniszczyć mocnym rozjaśnianiem. 2. Czy jeśli będę co kolejną koloryzacją nakładać coraz jaśniejszy brąz i dojdę do tego najjaśniejszego to będę mogła nałożyć ten blond i czy on wyjdzie i nie będzie konieczna dekoloryzacja? Mój naturalny kolor włosów to bardzo jasny brąz. Nie chcę czekać aż odrośnie mi naturalny, bo rosną mi bardzo wolno. Są do tego bardzo podatne na rozdwajanie końcówek(Nic im nie pomaga oprócz podcięcia), są cienkie i bardzo delikatnie, dlatego boję się dekoloryzacji, bo wtedy moje włosy będą istną tragedią.

Gość gość
Witam. Jestem fryzjerka więc odpowiem ci na pytania 1. Nie musisz ściągać koloru możesz zastosować tzw. refleksy tylko bardzo drobne pasma, potem za jakieś 4 tygodnie nakładasz o 2-3 tony jaśniejszy kolor niż teraz masz i też robisz refleksy ale już dużo mniej i po około 4 tygodniach znowu nakładasz jaśniejszą farbę więc myśle że to już bedzie ten kolor który chcesz i możesz zrbić refleksy ale już nie muszisz i pamiętaj ,że tak naprawdę taki kolor jaki chcesz uzyskać będzie dopiero przy 3 albo 4 farbowaniu, jeśli bedziesz postępowała w ten sposób. A najlepiej idź do swojego fryzjera i on znając twoje włosy wybierze metode najodpowiedniejszą dla twoich włosów.