Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwrot a reklamacja

Polecane posty

Gość gość

czy to jest to samo? wydaje mi sie ze nie, ale chce sie upewnic poznajac wasze zdanie. planuje w najblizszym czasie zwrócic torbe do sklepu, po prostu z niej rezygnuje i wiem ze mam do tego prawo, bo taka informacje uzyskalam w sklepie i na paragonie. tylko czy mowiac 'zwrot' sklep ten nie mial na mysli zwrotu uszkodzonego towaru? z moim jest wszystko dobrze, jest nieuzywany, po prostu z niego rezygnuje.

Gość gość
nikt sie nie wypowie?

Gość Handlowiec 44lata
zwrot to zwrot, a reklamacja wynika z wad ukrytych towaru

Gość gość
zwrot to zwrot, chyba że towar był przeceniony, to wtedy jest mniej czasu na oddanie. Musisz mieć paragon, torebka musi mieć wszystkie metki

Gość gość
reklamacja to reklamacja, a co do zwrotów to jest to tylko pójście na rękę klientom przez sprzedawców. Większość tak właśnie robi i uznaje zwrot nieużywanego towaru przez określoną ilość dni.

Gość gość
no wlasnie tak tez sie doczytalam, pisze na paragonie ze trzeba miec paragon no i metki, co oczywiscie mam, torba byla nienoszona, przelezala od dnia zakupu nieruszona. w sklepie przy kasie byla informacja o mozliwosci zwrotu towaru do 30 dni od dnia zakupu, i wydaje mi sie ze ten zwrot powinien zostac uwzgledniony