Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o radę dieta 1000 kcal i ćwiczenia

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój wzrost to 155 cm, waga 61 kg. Od dwóch tygodni wziełam się za siebie, planuję zrzucić zbędne kilogramy, chciałabym ważyć ok 45 kg. Jest to kolejna z moich prób, tym razem postanowiłam zasięgnąć obiektywnej opini. Stosuję diete 1000 kcal, niestety nie zawsze jest ona zgodna z zaleceniami - tzn. fakt, pilnuje kalorii i jest ich 1000. Jednak czasem jem rzeczy, których nie powinno się jeść bedąc na diecie (np. ziemniaki, biały makaron). Oczywiście zrezygnowałam ze słodyczy, fastfoodów i wszelkiego rodzaju bomb kalorycznych. Na "prawdziwą" dietę 1000 kcal, gdzie przygotowuje się typowe posiłki dietetyczne niestety nie pozwala mi czas, umiejętności kulinarne i obecna sytuacja. Aktualna dieta wygląda w ten sposób, że właściwie jem owoce(śniadanie), pieczywo z serkiem naturalnym(kolacja) i obiady(np. fasolka szparagowa, ryż z warzywami, ziemniaki z mięsem, ziemniaki z jajkiem sadzonym). Do diety planuję dołozyć trening. Wykupiłam karnet na siłownie, planuję trenować 3x max 4x w tygodniu. (bieżnia, rowerek - głownie areoby, może jakieś zajęcia typu step, brzuchomania). Zaznaczę, że nie ćwiczyłam W OGÓLE przez ostatnie 7 lat, dlatego pewnie początki będą bardzo cieżkie. Proszę o radę czy mój plan ma szanse na powodzenie. Chętnie przeczytam jakieś wskazówki. (od razu mówię, że kosztowne wizyty u dietetyków, wykupowanie trenerów niestety odpadają). Pozdrawiam. Agnieszka.

Gość gość
ja nie jem mięsa i nabiału. Na śniadanie jem płatki owsiane, na obiad kaszę gryczana lub brązowy ryż z owocami lub warzywami , poza tym jeszcze czasem ciemny chleb, ćwicze w domu min. 45 min, min. 1 h jazdy na rowerze, pije wode, hebate zieloną i w szklance wody ciepłej 1 łyzkę octu jabłkowego

Gość gość
zrezygnuj z mięsa , sosów, makaronu, ziemniaki raz w tygodniu

Gość gosciova
a ja na diecie 1000kcal - 1200kcal + cwiczenia schudlam 13kg w niecale 3 miesiace. cwiczylam w domu, codziennie pol godzinki, a jadlam wszystko - byleby sie zamknac w max 1200kcal. jadlam i ziemniaki, i makaron, i pizze, nawet piwko sie zdarzalo w weekendy, ale wszystko w kcal wyliczone. w niedziele jadlam normalny obiad taki ze schabowym czy karkowka. i szczerze mowiac to byla pierwsza dieta, ktora mi wyszla, a to dlatego, ze nie odmawialam sobie niczego, a w rezultacie nie mialam atakow wilczego glodu. ok 2,5 miesiaca i bylo 13kg mniej.

Gość Olcia Dubicka
Nie zawsze tyle kalorii oznaczać będzie sukces bo to nie chodzi o to by jeść jak najmniej kalorii ale o to by te kalorie były odpowiednie. Bez znaczenia jest ilość kalorii a liczy się jakość kalorii. A też jeśli chcesz ćwiczyć to im więcej ćwiczysz tym więcej kalorii musisz dostarczać organizmowi :) Mnie tego nauczyła pani u której opiekuję się potomkami zarekomendowała tabletki odchudzające Forever Slim, otrzymałam od niej pierwsze opakowanie w podarunku a też można je kupić na allegro. Jako że najskuteczniej jest przyjmować je 3 miesiące kupiłam 3 sztuki w mniejszej cenie. Oprócz tego nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I takim sposobem po miesiącu spaliłam 9 początkowych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co wyprawy z potomkami którymi się zajmuję i plac zabaw ;) Poprzednio byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich rezultatów ;) Postanowiłam spróbować po tym jak dowiedziałam się że preparaty były przetestowane przez najwyższego inspektora sanitarnego i zaakceptowane do sprzedaży w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest istotne i nie każdy podobny preparat przeszedł takie analizy co stawia ich w niepewności pod kontem bezpieczeństwa. Skład to tylko naturalne składniki co dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo