Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos tutaj gra na gitarze

Polecane posty

Gość gość

witam, chcę kupić moja pierwsza gitarę i się czegoś nauczyć, czy ta z linku poniżej jest w miarę dobra i w miarę warta swojej ceny? :)

Gość gość
cholerna Kafe, wykrywa spam :) http:/ /all*egro(kropka)pl/gitara-elektryczna-typ-sg-2-kolory-wzmacniacz-i3452513927(kropka)html

Gość gość
proszę o pomoc :)

Gość gość
Chyba cię p*****ło jeśli myślisz, że komuś się chce ten link poprawiać 🖐️

Gość gość
kup se zwykła akustyczną z allegro na początek do nauki

Gość gość
nie mogę go skrócić jestem na telefonie, proszę mimo wszystko, to zajmie chwilę... nie podoba mi się za bardzo brzmienie akustycznej, lubię właśnie gitary elektryczne

nie mogę otworzyć linka. generalnie nie ucz się na elektryku bo to bez sensu. jak nie boisz się bolących, spuchniętych palców przez parę miesięcy to kup akustyka lub elektroakustyka (ma węższą szyjkę niż klasyczna więc łatwiej się później przesiąść na elektryka, no i generalnie na klasyku akordami się nie gra), jeśli masz bardzo delikatne ale długie palce to klasyczną możesz kupić, ale polecam jednak akustyczną (najwyżej założysz sobie struny nylonowe jak cię będą palce boleć). ale elektrycznej narazie nie kupuj najlepiej jakby kupić taką która ma dobre recenzje. normalnie gitarę się opukuje, sprawdza jakość wykonania itd. ja nie jestem znawcą ale niedawno kupowałam moją pierwszą gitarę więc troszkę poczytałam

Gość gość
to może podam specyfikację tutaj: wraz z gitara otrzymasz: pokrowiec, 3 kostki, 2 pazurki gitarowe ,pasek, zapasowa strune e-1,kabel, 2x gwiazda gitarowa,pickholder,klucz do regulacji gryfu, korbe do strun,pas, kurs gitarowy z filmami na cd oraz tunery- stroiki komputerowe (na cd) . dane techniczne: - lakier z polyskiem - miekkie struny - klucze metalowe- olejówki - dwie przystawki ( 2x humbucker ) humbuckery są zakryte srebrną płytką - korpus wykonany z mahoniu i olchy - gryf z klonu - podstrunnica z palisandru - solidny wklejany gryf - pelnowymiarowa 4/4 . przenośny zasilany baterią 9v (w komplecie ) głośny piec- combo gitarowe przeznaczone jest do domowego grania. nadaje się świetnie do grania zarówno popowego, rockowego jak i ostrej jazdy metalowej dzieki przesterowi overdrive nowoczesny głośnik wykonany w opatentowanej technologii full range zdadzą egzamin nawet u bardzo doświadczonego muzyka możliwość zasilania sieciowego . 10 watt mocy 2 kanały- czysty i przesterowany wytacza na kilka godzin grania ( w zależności od głośności ) wejście słuchawkowe certyfikat ce speaker 3" w technologii full range rms10 , impedencja 4ohm

Gość gość
dlaczego bez sensu? grałam u znajomego i jakoś mi szło, w sumie różnicy dużej nie ma chyba...

Gość gość
Grasz już coś ? Twoja pierwsza gitara?

Gość gość
moja pierwsza, grałam u znajomych, ale nie ma tyle, żeby się nauczyć :)

Gość gość
Poznań. nie za bardzo mam czas, trochę pracuje, no i sprzedawcom ciężko ufać niestety

Gość gość
myślę, że do 500 zł, talentu i tak nie mam, po prostu zawsze chciałam to robić. słuchu nie mam, więc czegoś megadobrego nie potrzebuje :)

Gość gość
no tak, jakby się dało, to na obie rzeczy :) no bo kostki czy kable zwykle są w zestawie bo wiem :) tym bardziej, że już próbowałam :) po prostu chcę mieć jakieś hobby

nie no bardzo dobre hobby,szczególnie,że mało kobiet się tym zajmuje :) Dużo lepsze to niż solarium :)

Gość gość
o matko, nic mi nie mów o takich strasznych rzeczach :D pod takimi względami to jestem mało kobieca, nie kręcą mnie ploteczki czy robienie zakupów trzy godziny :)

Gość gość
faktycznie mało kobiet gra na gitarze, bo paznokcie trzeba na krótko obcinać i palce lewej ręki są brzydkie, stwardniałe, :D ale w sumie skrzypaczek jest od cholery, jestem jedną z nich, i też mam brzydkie dłonie od grania ;P

Gość gość
paznokcie i tak już mam krótkie niestety, więc różnicy mi to nie robi :)

Gość myddełko fa
pomysł niezły. Sam lubię czasem pobrzdąkać i przypomnieć sobie dawne lata. No ale 500 złotych to trochę mało. Może jakąś używaną za to kupisz.

Gość gość
a tego typu nowa jest aż taka zła? może, ale nie wiem, czego dokładnie mam szukać, nie znam się :/ no i wtedy musiałabym dokupić piecyk osobno, a nie wiem, czy każdy pasuje do każdej gitary

Gość gość
jak jak teraz sobie przypomniałam, to znajomy kupował za 200-300 i zawsze był zadowolony

parę dni temu patrzyłem ceny gitar i piecyków. Gitarka, taka do grania od 600 złotych. Piecyki od 400.

Gość gość
pewnie jesteś profesjonalista i potrzebujesz naprawdę dobrych rzeczy :)

chodzi o to że te taniochy to nie tyle co o brzmienie chodzi, co o twardość. Tym bardziej kobiece ręce. Pół godziny grania i łapy spuchnięte,a na palcach odciski

Gość gość
a to nie zależy od strun?