Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos tutaj gra na gitarze

Polecane posty

no toż do elektryka nie założysz nylonu. Przy zakupie najważniejsze to sprawdź cz test prosty gryf czy łódka. No i czy któryś z progów zabardzo nie wystaje

Gość gość
dzięki za podpowiedź, aż tyle nie mam (i tak zejdę na minus pewnie), ale będę miała chociaż do czego porównywać :)

no taką inentyko jak w linku wyżej ja mam. Niby dobra,ale profil progów mógł by być większy. Jak dla mnie progi za bardzo płaskie. No ale już na niej pograć można

Gość gość
może wezmę elektroakustyka na początek... tylko nie wiem, jakie on ma brzmienie, takie jak zwykła elektryczna?

elektoakustyk jest dobry też. A brzmienia ma bardziej miękkie. Nie ma tego ostrego szkła jakie daje elektryk. Choć na początek to był by dobry pomysł. Na Twoim miejscu szukał bym coś na co cię stać. Napewno znajdziesz.

Gość gość
nie ma? ech, szkoda, bo takie ostre, metalowe brzmienie jest najfajniejsze :) ale w sumie mogę się najpierw nauczyć, a potem kombinować z czymś fajnym. coś takiego na początek się nadaje? http://skroc. pl/5cac

ale to fajnie że kręcisz się za tym. Jestem pewien że cel osiągniesz. Wiem to po sobie. Dla mnie gitara i muzyka była na pierwszym planie. A motywacją był Carlos Santana.

Gość Lucrezia_Borgia
Za 500zl to moze znajdziesz jakis Squier... polecam Stratocaster. Ja mam Fender Strat US Standard- piekny instrument. Jesli koniecznie chcesz humbuckers, to Jackson albo Ibanez, ewentualnie Epiphone (tania wersja Gibson Les Paul). Jednak gitara to gitara- jakosc instrumentu bardzo wplywa na dzwiek, wiec lepiej kupic cos lepszego. Ja sie uczylam na Telecaster, US Standard.

Gość gość
nie mam niczego konkretnego na oku, niestety się na tym nie znam. próbuję znaleźć coś fajnego, no ale jest dosyć ciężko. z mojego miasta mam: - Squier Bullet Strat HSS za 350 zł - Behringer gitara + piec 300 zł - Cort Z40 450 zł (ta jest ładna, ale nie wiem, czy znalazłabym w miarę tani piec do niej...) - Slammer by Hamer Humbacker za 350 zł gdzieś czytałam, że na początek nie muszę mieć pieca, mogę podłączyć gitarkę do komputera, jak to działa?

Gość Lucrezia_Borgia
Spróbuj ten Squier. :)

Gość Lucrezia_Borgia
spidi777 - a owszem. :)

Gość gość
skroc .pl/f7f6 - taki piecyk pasowałby do Squiera? albo do tego Corta... cholera, ładny jest no :D ale wygląd to nie wszystko.

Gość Lucrezia_Borgia
Podlaczanie do komputera nie ma sensu- brzmienie bedzie okrutnie zle. Kup sobie malego piecyka- np. Roland Cube.

Gość Lucrezia_Borgia
nie patrz na wyglad gitary. Jesli chcesz cos ladnego... popatrz sobie na Ibanez Jem 7V-WH. Moja ukochana gitara- brzmi jak bestia i wyglada pieknie. <3

Gość Lucrezia_Borgia
Arecki446 - a wokalistki i wiolonczelistki? :D Ja jestem wokalistka, wiolonczelistka i gitarzystka w jednym. :D Teraz sie za bass zabralam.

Gość gość
http://skroc .pl/b342 czy ta jest warta swojej ceny? zaoszczędziłoby mi to latania za kablem, bo w tym Squierze to tylko gitara i pokrowiec. Roland Cube fajny, ale 4 stówy? nie ma opcji, że tyle uzbieram :( powinnam znaleźć gitarę i piec za jakieś 550 razem

Gość Lucrezia_Borgia
Noooo, ten Cort w sumie moze byc dla poczatkujacej. :) I polecam takie fajne male kostki Dunlop, jakich uzywa John Petrucci. O wiele wygodniejsze niz standardowe.

Gość gość
a piecyk Dimavery BA-15? w sklepie niby 240, prawie nieużywany za 60...

Gość gość
dzięki, właśnie wpadł mi w oko strasznie :) a możesz mi polecić do niego jakiś piecyk? tylko jednak tańszy, jeśli się da :)

Gość Lucrezia_Borgia
Z malopolskiego. Gram od 12go roku zycia. Czyli 7 lat.

gitara i wokal zdecydowanie super. A jak jeszcze grasz wstawki solowe to super super. Trzeba mi takiej kobietki do kapeli

Gość Lucrezia_Borgia
Nie znam sie na Dimaverach, ja uzywam Rolanda i Marshalla. :( Z piecykami niewiele moge pomóc.

Gość Lucrezia_Borgia
Arecki447- jak potrzebujesz wokalistki, wal w dym. Wyslij pare sciezek, nagram Ci wokale. W tej chwili mam mnóstwo wokali do nagrania dla kilku osób, to moge zaspiewac na paru innych sciezkach w tym samym czasie.

Gość Lucrezia_Borgia
wal jak w dym* :) Haha.