Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owoce w ciaży

Polecane posty

Gość gość

Witam, Od 30 tygodnia jem bardzo dużo owoców. Codziennie arbus , brzoskwinię , banany .... mam takie dni , że nie jem nic innego. Powinnam to trochę ograniczyć czy nie mam się przejmować i jeść dalej. Jestem obecnie w 36 tc. Czuję , że mój organizm tego bardzo potrzebuje ...

Gość gość
To, że jesz owoce, to dobrze :) ja też jestem w ciąży i mam straszne smaki na owoce :)..ale musisz jeść też mięso, warzywa, kasze itp żeby niczego maleństwu nie brakowało

Gość gość
jeśli masz ochotę to jedz - owoce są bardzo zdrowe :)

Gość gość
do gościa z 20.37 zgadzam się ze wszystkim oprócz mięsa - tego nie trzeba jeść a nawet nie zaleca się jeść w ciązy

Gość gość
Dlaczeog mięsa nie powinno się jeść w ciąży ?? Nie rozumiem...żadne białka roślinne nie zastąpią Ci białek z mięsa, są lepiej przyswajalne..poza tym w mięsie(szczególne czerwonym) jest dużo żelaza, które potrzebne jest bardzo w ciąży,

Gość gość
Dlaczego mięsa nie powinno się jeść w ciąży ?? Nie rozumiem...żadne białka roślinne nie zastąpią Ci białek z mięsa, są lepiej przyswajalne..poza tym w mięsie(szczególne czerwonym) jest dużo żelaza, które potrzebne jest bardzo w ciąży, Boże Kochany jakie zacofanie.... białko to białko w nabiale też masz białko zwierzęce, mnóstwo warzyw ma żelazo, choćby brokuł, szpinak, kapusta, dodatkowa witamina C w postaci owoców: cytryny, truskawek sprzyja wchłanianiu tego żelaza. Mięso to przede wszystkim antybiotyki i sterydy, którymi karmione są zwierzęta rzeźne. Te specyfiki, którymi trują te zwierzaki są groźne szczególnie dla małych dzieci, więc co tu mówić dopiero o płodzie..

Gość gość
Uważaj, bo te warzywa z nawozami o skoplikowanym składzie to są bez zarzutów po prostu..podaj mi przyczyne jaki szkodliwy wpływ na ciąże może mieć mięso ?? Bo ja o czymś takim nie słyszałam..