Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polska to biedny kraj

Dlaczego wmawiacie sobie ze Polska to kraj bogactwa jak jest biedny

Polecane posty

Dlaczego tak się oszukujecie? Rozumiem,że ludzie z grubym portfelem nie narzekają(chociaż rząd i ich nie długo obskubie i zostaną z niczym). Dlaczego wmawiacie sobie i innym jak to super się żyje w Polsce? Jaracie się mieszkaniem 2 pokojowym,autem średniej jakości,bluzką dziecięcą spidermena :P Czym tu się jarać? Skoro ja mogę pracował tutaj na emigracji na pół etatu i mam więcej od was w Polsce,albo mam to samo co ludzie zarabiający w Polsce więcej niż 2 tysiące. Nadal się oszukujecie że Polska to wyspa marzeń,a każdy s*******a jak może. :D

Gość 900100200
Polska to biedny kraj, ale wazne ze ja w nim zyje na bogato, reszta mnie nie interesuje;)

rząd cię obskubie i też będziesz biedna :P

Gość 900100200
nie wiesz z czego zyje wiec nie sap:D

Gość gość
Biedny to jesteś Ty aurorze i nie mowa tu o materialnym majątku, Ciebie nawet nie ma z czego obskubać :D

Gość gość
Wynajmuje mieszkanie 2-pokojowe, zarabiam najnizsza krajowa, jezdzimy tico i jestesmy szczesliwi-nie glodujemy, nie marzniemy, jestesmy zdrowi i najwazniejsze-kochamy sie bez wzgledu na wszystko :P

Gość kiniamaninia
trudno sie przyznać przed samym sobą,że się żyje w nędzy smutne to ale w Polsce biedę widac na każdym kroku,przekonałam sie o tym będąc w Polsce 2 tygodnie temu.nie byłam 4 lata ale to co zobaczyłam po prostu mnie przestraszyło w autobuise ,na ulicy moda z lumpeksu,tandetne ubrania bo na inne brakuje pieniędzy,samochody zciągniete z Niemiec ledwo trzymające się kupy,smutni szarzy ludzie,wino poniżej norm spozywczych i bujanie w obłokach.połowa mieszkańców mojego byłego miasta wyjechałą za granicę szukając lepszego zycia,druga połowa narzeka,ze zycie jest beznadziejne tylko na tym forum zakłamane kobietki wypisuje bzdety jak to im sie wiedzie w super willi z super męzem a prawda jest taka,że ledwo wiążą koniec z końcem bo inaczej skąd się biorę tematy typu "i ile wydajecie na jedzienie tanie przepisy na obiad albo czy kupujecie używaną odzież puste przechwałki jaki która ma wóżek a ja się pytam jakie to ma znaczenie dla waszego dziecka ile ten wózek kosztował?czy nie ważniejsze jest żeby był bezpieczny,funkcjonalny ?alboże nei jest kupiony na raty odmawiając sobie np dobrego wartościowego pozywienia? eh załosne to

Gość trzyszo
Ja mieszkam w Londynie i za nic nie chce wracać do POlski

Ja nie mieszkam w Polsce więc bieda mnie już nie sięga :)

My wiele razy mieliśmy okazję wyjechać... 2 x do Australii, kilka razy do Anglii, Irlandii... mąż ma taki zawód i takie umiejętności, które by się przydały na całym świecie ;) Ale ja jakoś nie wyobrażam sobie zwinąć całego majdanu, dzieci, które mają tu swoje życie, a co najważniejsze rodzice - teściowa bez teścia, co rusz potrzebuje pomocy męża (nanosić węgla, naciąć drzewa, coś naprawić itp) Moja mama jest chora i też wszystkiego sama nie zrobi, ojciec gorzej niż dziecko.. No po prostu nie wyobrażam sobie zostawić ich i urwać się do lepszego świata,a oni niech sobie radzą sami.. Ja wiem jak jeszcze długo pożyją? ojciec jest jedynym facetem w naszej rodzinie, który żyje po 60 :o No to człowiek tak sobie żyje i lepiej sobie wmawiać,że jest dobrze, niż się nakręcać jak to źle. Inni mają gorzej. Dużo gorzej :)

Gość gość
'' a prawda jest taka,że ledwo wiążą koniec z końcem bo inaczej skąd się biorę tematy typu "i ile wydajecie na jedzienie'' A co to wspólnego z jakością życia i ilością pieniędzy, ja uważam że ludzie niepotrzebnie wydają pieniądze i nie potrafią nimi gospodarować, ale jeśli chcą i na to mają, to ich sprawa. Ja nie znoszę marnotrawić, bez względu ile bym nie miała pieniędzy.

Gość gość
''Ja nie mieszkam w Polsce więc bieda mnie już nie sięga'' Finansowa być może, co do reszty mam spore wątpliwości :D

Gość gość
Odzywają się zazdrosne polaczki i piszą: Finansowa być może, co do reszty mam spore wątpliwości

Gość gość
Jeśli już to polki i nie, nie jestem zazdrosna, bo nie mam czego zazdrościć, współczuję tylko :O

Gość gość
A ja tam widze na ulicach same bryki, w weekend galerie handlowe pekaja w szwach, z kim nie rozmawiam to jezdzi raz, dwa razy do roku na zagraniczne wczasy, jak sie pojdzie na jakas impreze kulturalna to pelno ludzi smiejacych sie bawiacych i zadowolonych, ludzie pracuja, buduja wielkie chalupy, maja dzieci, ksztalca sie i zyja i ciesza sie zyciem. A ta cala bieda to jest troche w Waszych glowach bo probujecie na sile sobie i innym udowodnic ze emigracja to bylo jedyne wyjscie i tak super na tym wyszliscie a prawda jest taka ze w Polsce jak sie chce to tez sie da ;-)

Gość gość
Właśnie, a osoby co tak usilnie zakładają tematy tego typu, chyba robią to po to, by samych siebie przekonać, że dobrze zrobiły, ale najwyraźnie nie są tego pewni :D

Gość gość
to zapytaj ich skąd na to wszystko wzięli?bo nie z uczciwej pracy w kraju no chyba,ze są prezesami NIK-u

Gość gość
A ja jestem dumna z bycia POLKA i mam w doopie wasza pogarde. Nie jestescie godne (co niektore) przelanej krwi naszych przodkow za wolnosc Polski. Tyle.

Gość gość
a ja sobie myślę jaki trzeba być pustym wręcz głupim człowiekiem żeby założyć taki duerny topic... kobieto miliony ludzi na świecie jest bogatszych niż ty a nie muszą sie tak przechwalać. masz to masz, ciesz się tym, korzystaj z tego dobrobytu, ucz się, zwiedzaj, kupuj sobie ubrania co sezon, buty, torebki itd a nie pisz na forum wmawiając jak to my mamy źle. Chociaż ja tam na nic nie narzekam, nie chciałabym wyjechać z PL nawet jakby mi miało byc tam lepiej.

Gość 900100200
[zgłoś do usunięcia] gość A ja tam widze na ulicach same bryki, w weekend galerie handlowe pekaja w szwach, z kim nie rozmawiam to jezdzi raz, dwa razy do roku na zagraniczne wczasy, jak sie pojdzie na jakas impreze kulturalna to pelno ludzi smiejacych sie bawiacych i zadowolonych, ludzie pracuja, buduja wielkie chalupy, maja dzieci, ksztalca sie i zyja i ciesza sie zyciem. A ta cala bieda to jest troche w Waszych glowach bo probujecie na sile sobie i innym udowodnic ze emigracja to bylo jedyne wyjscie i tak super na tym wyszliscie a prawda jest taka ze w Polsce jak sie chce to sie da xxxxxxxxxxxxxxx jasne,ze tak tylko nieudaczniki wyjeżdzają, ludzie w glowa na karku, trochę wiedzy i checi w kazdym kraju beda dobrze zyli nie znam nikogo(osobiscie)komu źle sie zyje w Pl

Gość gość
a ja jak czytam niektóre wypowiedzi pań na emigracji to odnoszę wrażenie że są jakieś sfrustrowane... normalny człowiek który ma pieniądze, dobre życie nie musi sie tym podniecać i kpić z tych co mają gorzej. Szczęście to nie tylko kasa. najsmutniejsze jest to że to niby nasze rodaczki.... ale człowiek człowiekowi wilkiem.

Gość gość
taaaaaa żyje sie wszystkim super w Polsce tylko czemu tak ciagle narzekają i kupują na przecenach?albo dlacezgo wszędzie jak grzyby po deszczu powstają jedynie nowe ciuchlandy??z tego przepychu pewnie to wszystko no!

Gość gość
zgadzam sie że wyjeżdzają głównie nieudacznicy jadą na zmywak albo sprzątają w domach i chwalą sie jakie to milionerki.

Gość 900100200
[zgłoś do usunięcia] gość taaaaaa żyje sie wszystkim super w Polsce tylko czemu tak ciagle narzekają i kupują na przecenach?albo dlacezgo wszędzie jak grzyby po deszczu powstają jedynie nowe ciuchlandy??z tego przepychu pewnie to wszystko no! xxxxxxxxxxxxxx wszystkim, wszędzie, wszystko:D doprawdy???:D

Gość gość
ty masz widze aspiracje heh ttlko,że na tym zmywaku racują ludzie po studiach wiesz? i zarabiają 1700 euro miesiecznie i co w tym widzisz złego? a ty co ?na zmywaku w Polsce zarobisz ile?1000zł? taka to różnica tez,że na zachodzie nikt nie wyśmiewa żadnego zawodu,to jedynie cecha" Polaczków"

Gość gość
"taaaaaa żyje sie wszystkim super w Polsce tylko czemu tak ciagle narzekają i kupują na przecenach?albo dlacezgo wszędzie jak grzyby po deszczu powstają jedynie nowe ciuchlandy??z tego przepychu pewnie to wszystko no!" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie wszystkim żyje sie super taka samo jak w Anglii czy Niemczech. w każdym kraju są bagaci i biedniejsi. a co za granica to nie kupują na wyprzedażach???? ile razy pokazywali w TV kolejki ustawiające sie kilkanscie godz przed otwarciem sklepu w Stanach podczas wyprzedaży. A ciuchlandy są wszędzie. Pracowałam rok w Paryżu i cuchlandów też jest pełno i mnóstwo ludzi którzy tam kupują. więc nie wiem co cie tak dziwi....

Gość gość
ty wyzej: a jak nazwac emigrantow ktorzy wysmiewaja biedniejszych w kraju? tez "polaczkami", jak to nazywasz swoich rodaków? Sa ludzie i ludziska. Ty nalezysz do tych drugich.

Gość gość
"taka to różnica tez,że na zachodzie nikt nie wyśmiewa żadnego zawodu,to jedynie cecha" Polaczków" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i kto tu kogo wyśmiewa???? sama zaczęłaś wyśmiewać sie z biednych polaczków. więc widać że nie pasujesz do tego zachodu :)

Gość gość
a to błysnęłaś terazz tymi ciuchlanadami w Paryżu no naprawdę,zapomniałąs jedynie dodać,że są to sklepy z uzywaną odzieżą najlepszych kreatorów mody,gdzie możesz za 100 euro kupić oryginalną sukienke od Diora a nie chińską szmatkę za 1 zł