Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 56 przy 165

jak wyjsc z diety 1000 kcal zeby nie przytyc

Polecane posty

Gość 56 przy 165

to moj drugi dzien diety,jutro trzeci.nie jem slodyczy zupelnie.bardzo mnie do nich ciagnie,ale wygladam naprawde niefajnie.najgorsza partia ciala sa uda.diete planuje trzymac przez miesiac i nie wiem jak z niej wyjsc,aby nie miec efektu jo-jo.wczesniej mialam swietna przemiane materii.jadlam okropnie duzo slodyczy,a nie tylam.caly czas moja waga wynosila 56 kg.co zrobic aby jej nie spowolnic?pomozcie. :(

Gość to prosteee
to proste stopniowo zwiększaj kcal... np przez dwa tygodnie jedz 1100 kcal..itd... na pewno wtedy nie bedzie efektu jojo

Gość 56 przy 165
a kiedy bede mogla zaczac wprowadzac slodycze,za ktorymi wprost przepadam? :D

Gość to prosteee
myśle że na początek zacznij od jakiś lekkich typu Lu go, czy teraz na rynku ..belvita...lub produkty Sante..

Gość gość
jedzenie duzej ilosci slodyczy grozi cukrzyca, uposledzeniem czynnosci trzustki, nerek, stluszczeniem watroby i innymi bardzo przykrymi skutkami. Wiem, ze trudno sie odzwyczaic jak ktos bardzo lubi slodkie. Ale to przeciez nic innego jak zwykle uzalznienie. A z uzaleznien trzeba sie nauczyc wychodzic. Mozna zyc calkowicie bez slodyczy. Zastap je: garscia winogron lub rodzynek lub bananem, slodkim jablkiem. Sa tysiace mozliwosci spozywania "dobrego" cukru jak sie juz musi. Gorzka czekolada tez dla ludzi

Gość 56 przy 165
haha,akurat czekolady gorzkiej i owocow to nie zjem,bo mam refluks. :P ale juz jakas drozdzowke to chetnie wszamam,co nie zaszkodzi mi w znacznym stopniu.

Gość 56 przy 165
a jak nie spowolnic przemiany materii?

Gość gość
nie możesz jeść zdrowych słodyczy? Musisz żreć syf?

Gość gość
pić sok z kiszonej kapusty (mimo refluksu, bo akurat dobrze działa), ale jak masz dobre spalanie w sensie wypróżnień to nie musisz aż tak

Gość 56 przy 165
od tych dwoch dni nie wyproznilam sie jeszcze,ale moze to przez nagle ograniczenie zjadanych kalorii,bo wczesniej jadlam za pieciu co najmniej.

Gość mikifrugo
ale wiesz o tym, że to nie o kcal chodzi w odchudzaniu? a o to co jesz? można zjeść 2500 kcal dziennie i szybciej schudnąć niż ktoś kto je 800kcal... poza tym są dwa rodzaje odchudzania- zdrowe i szkodliwe odchudzanie 1000kcal jest szkodliwe ale rób jak chcesz

Gość 56 przy 165
oj tam szkodliwe

Gość gość
No to jesteśmy w domu. skoro pojawiają się sensacje z wypróżnianiem, nie masz większych szans na wpływanie na metabolizm bez zmiany podejścia do racjonalnego zywienia. Moja rada to jeść bardzo dużo a nawet wszystko przez dłuższy czas, przez kilka lat w galarecie. Mięso, ryby, drób, owoce, nawet jaja na twardo, wszystko da sie zjeść w galarecie. Galareta wspaniale absorbuje wszelkie nieczystości z organizmu i doskonale wpływa na perystaltykę jelit. Pij dużo maślanki zwykłej, nie owocowej. Maslanka spośród wszystkich probiotyków ma najwięcej dobrotliwych bakterii, a jeszcze więcej i ch ma samorobny jogurt na grzybku tybeteńskim. Musiałabyś go zdobyć

Gość 56 przy 165
haha,zabawne.

Gość mikifrugo
powinnaś jeść bardzo często- ale nie ogromne porcje, wtedy przemiana będzie szybka poza tym na dobry metabolizm ziółka, herbatki ograniczyć PSZENICĘ, TŁUSZCZE ZWIERZĘCE postawić na warzywa rano kasze z warzywami, owocami, wieczorem same warzywa jedz często ryby, nie jedz wieprzowiny jedz dużo kaszy gryczanej, jęczmiennej, fasoli owoce-zamiast sklepowych słodyczy jak masz mega smaka na coś słodkiego to np. suszone daktyle, rodzynki słodz ksylitolem- jest mniej kaloryczny, smakuje jak cukier, jest to 100% naturalny cukier z brzozy (ma świetne dzialanie pro zdrowotne)

Gość gość
Odkwaszająco na organizm podziała też wypijanie na czczo szklanki wody mineralnej z sokiem z pół cytryny, podobnie działa również sok grejpfrutowy. Widzisz, to na co dostajesz "kwaśnego" grymasu wcale kwasem dla organizmu nie jest, cytryna o d k w a s z a czyli neutralizuje. Ja to stosuję codziennie od kilku lat. Dolegliwości ustąpiły

Gość gość
A już broń Boże słodziki, bo wpędzisz się pomału do grobu

Gość gość
jeżeli w refluksie nie możesz jeść świeżych owoców, to upiecz sobie 2 razy dziennie jabłko z małą łyżeczką miodu do wydrążonego środka

Gość 56 przy 165
dzieki za rady.od jutra przerzucam sie na 1500 kcal,bo tyle co jem to za malo.a kasze,owoce i warzywa to jem na okraglo i nic poza tym.

Gość gość
Dlatego ja jem normalnie tylko codziennie ćwiczę.

Gość darka19
Ja dużo ćwiczyłam, a najbardziej zależało mi na tym, żeby zrzucić z ud, to co jest za dużo. Oczywiście wyszło na to, iż nie do końca się udało zrzucić tak jak chciała, aczkolwiek dzięki stronie http://likemed.com/pl/jak-schudn%C4%85%C4%87-z-ud/ , gdzie mogłam znaleźć mnóstwo ciekawych ćwiczeń, byłam w stanie osiągnąć prawie swój zamierzony cel. Oczywiście każda z nas posiada inne oczekiwania oraz wymagania, dlatego dobrze będzie się zdecydować na skorzystanie z różnych wariantów ćwiczeń. Moim zdaniem jednak są najlepsze te, w artykułach, które można znaleźć na stronie likemedu.