Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warunki szkodliwe w pracy

Polecane posty

Gość gość

Czy pracując na innym stanowisku, ale w tej samej sali w tych samych warunkach, możliwe jest, że jedna osoba ma szkodliwe, a druga nie ?Czy to jest łamanie przepisów BHP ? Nauczyciel ma szkodliwe, a asystent nauczyciela już szkodliwego nie ma, mimo iż pracują w tych samych warunkach z tymi samymi chorymi,głośnymi i agresywnymi dziećmi. Dzieci niestety drapią, biją i gryzą również asystentów, nie tylko nauczycieli. Jest to palcówka dla dzieci głęboko upośledzonych. Pytam z ciekawości, bo dla mnie to bardzo dziwne.

Gość gość
Miało być oczywiście placówka ;-)

Gość gość
to jest kwestia powołania odpowiedniej komisji spróbowania ujęcia zakresu wykonywanych czynności w ramy szkodliwych lub nie. Wszystko da się zrobić

Gość gość
to jest kwestia powołania odpowiedniej komisji spróbowania ujęcia zakresu wykonywanych czynności w ramy szkodliwych lub nie. Wszystko da się zrobić

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że asystenci w takim przypadku szkodliwego nie dostaną. Pytam bo chciałam jakoś pomóc, zarabiają oni 780zł pracując 25 godzin tygodniowo i taki dodatek to zawsze jakiś grosz do pensji.

Gość gość
trzeba się dopytać o to specjalistę z bhp

Gość gość
W ogóle nie powinnas mieć takiego dodatku, bo nie jesteś nauczycielem. Uprzywilejowanie wynika z karty nauczyciela. A ciekawe, że ją gdy pracowalam w laboratorium i musiałam często pojawiać się na hali produkcyjnej, gdzie również był duży hałas, temperatury skrajne od 5 stopni do 50 latem nie dostawałam żadnego dodatku, absolutnie nic. Żeby nie było też mam studia wyższe, tak jak nauczyciel. Gdzie tu ku### sprawiedliwość?

Gość gość
ważne, żeby ktoś spisał w jakich warunkach pracujecie, porobił pomiary np. hałasu (takie pomiary wykonuje np. http://www.attma.pl/ ) żeby mieć dokument potwierdzający takie warunki